Обява

Свий
Няма добавени обяви.

X-Trail - впечатления от собственици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: X-Trail - впечатления от собственици

Макс. ъгъл на преден подход 28°
    Макс. ъгъл заден отход 23°
    Макс. междуосо ъгъл на проходимост 20°
    Макс. ъгъл при страничен наклон 48°
    Макс. наклон при изкач ане 31°
    Макс. дълбочина на газене мм350
    Дължина 4630мм
    Широчина 1785мм
    Височина 1685/ 1775 ( със спойлер или рейки за багажник на покри а с Off road фаро е)
    Междуосие 2630мм
    Просвет минимум 200мм
    Това са тех.хар. дадени от нисан.
    Проходимостта на един джип според мен не е само в колко дълбока кал може да гази.
    Последно редактирано от kalin.andonov; 25-03-09, 17:00.
    [SIGPIC][/SIGPIC]Nissan X-Trail 2.0dCi 150 kc 2008г. full екстри:twisted:
    [URL=http://kandonov.mondozoo.com][IMG]http://my.mondozoo.com/mondozoonfs/094c13b097971e1581c27b84f1284f52.png[/IMG][/URL]

Коментар

Колега, не се афектирайте от изказванията. Краси се отзова да вади по нощите момчетата от реката, а това можеше да сте Вие
      Видно е, че нямате много опит, но пък сте попаднали на правилното място.
      Полезно четиво ще Ви бъде това, запознайте се с него, за да не си ремонтирате излишно колата.
      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от kalin.andonov Преглед на мнение
        http://www.kristo-2.com/gumi/viewmod...el=339&brand=2
        ето такива са гумите а и напсах темата за X-Trail - впечатления от собственици а не маняци на карането из горите и калищаците да изказват мнения без да са много сигурни тъй като за тях всеки сериен джип с двигател под 3.0 и малко повечко ексти е 'паркетник' или 'варел' темата не е впечатления на несобственици. А и веднага хайде на бас, в отговора ми по горе съм написал че съм далече от мисълта че е най-проходимия но не е както казват само за пътя.
        Ти май нещо се комплексираш???
        Не е нужно!!!Казах ти че имам такъв.Не четеш ли?Няма значение.Като казах,че отдолу е само клечки имах предвид не да правиш хард изпълнения а че по каране по черно ще ги разбиеш за нула време и ще ти се стъжни.И други неща казах,но няма да го повтарям.Не говоря с лош тон към теб и нямам нищо против теб.Просто малко повече опит има от теб.Не се сърди.Всичко с времето си.

Коментар

И къде устя да видиш спойлери отпед,отзад та чак ин на праговете?
          На това отпред, под праговете и отзад какво му викаш?
          Не се ядосвай и остани с нас. Ще разбереш за какво говориме.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от Аndro 160; 25-03-09, 21:13. Причина: 2 последователни публикации

Коментар

... а не маняци на карането из горите и калищаците да изказват мнения без да са много сигурни ...
            Колега, като става въпрос за "преживявания в гората", не е лошо човек да дава и по едно ухо на това, което могат да му кажат "маняците на карането из горите", дори и да не притежават точно колата, за каквато искате да си говорите.

Просто с навъртяните километри и години в гората човек научава доста неща и още като види една кола, може да си създаде доста точна идея откъде ще може да мине и откъде не. Да не говорим, че доста често именно "маняците" са тези, които биват вдигани по тревога да вадят закъсали "всъдеходи" със разните му там внушително звучащи съкращения, чиито собственици са взели твърде на сериозно рекламите ...

Дали една кола става за офроуд или не е въпрос, чийто отговор зависи най-вече от дефинирането на понятието "офроуд", което за различните хора има различно значение. Ако за теб "офроуд" са пътищата, на които си се снимал и онова, което се вижда на клипчетата, то тогава отговорът е "Да, Х-Trail става за този тип офроуд". Друг въпрос е, че пътчетата от снимките са по-равни от някои софийски улици, а, както са споменали вече колегите, локвичките от клипчетата едва ли ще затруднят някой чичка с Лада или Москвич.

Колата със сигурност може да мине и през доста по-сложни изпитания, но това ще зависи в много голяма степен от това, доколко собственикът й е готов да приеме последствията ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              На това отпред, под праговете и отзад какво му викаш?
              Не се ядосвай и остани с нас. Ще разбереш за какво говориме.
              Аз бих искал със някой с толкова опит като вас да отида някаде и да го изпробвам колко всъшност са му взможностите за да може да ме вади ако затъна някъде и както вече казах знам че не е от тежкия клас на джипове пригодени за тази цел но и мисля че, е много над повечето такива всъдеходи и SUV-ове и не е толкова за подценяване. Ако накой от вас би желал да пробваме някой път нека пише. Не говоря за мерене на ония работи а прсто наистина да проверим за какво става въпрос.И моите снимки не претендирам че, са направени на трудно достъпни места, тази е на яз.Батак и със мен бяха хора с Лада.

С уважение към хората с повече опит!

P.S. На картинката съм написал кое какво е спрямо горния цитат.

Благодаря още веднъж за съдействието ако някой реши да помогне в начинанието ми да му проверя възможностите.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от kalin.andonov; 25-03-09, 22:31.
              [URL=http://kandonov.mondozoo.com][IMG]http://my.mondozoo.com/mondozoonfs/094c13b097971e1581c27b84f1284f52.png[/IMG][/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                Ти май нещо се комплексираш???
                Не е нужно!!!Казах ти че имам такъв.Не четеш ли?Няма значение.Като казах,че отдолу е само клечки имах предвид не да правиш хард изпълнения а че по каране по черно ще ги разбиеш за нула време и ще ти се стъжни.И други неща казах,но няма да го повтарям.Не говоря с лош тон към теб и нямам нищо против теб.Просто малко повече опит има от теб.Не се сърди.Всичко с времето си.
                Само едно последно уточнение ако би желал да отговориш, твоя X-Trail e новия модел или стария и ако казваш че, нестава зашто си го купил след като явно имаш много опит извън пътя?

P.S. Задавам въпроса без лоши намерения.

Коментар

...

На картинката съм написал кое какво е спрямо горния цитат...
                  Това не са брони. Ето това е броня:
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Това не са брони. Ето това е броня:

Ето това е броня!!!

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Дали една кола става за офроуд или не е въпрос, чийто отговор зависи най-вече от дефинирането на понятието "офроуд", което за различните хора има различно значение. Друг въпрос е, че пътчетата от снимките са по-равни от някои софийски улици, а, както са споменали вече колегите, локвичките от клипчетата едва ли ще затруднят някой чичка с Лада или Москвич.
                    Абсолютно съм съгласен с това, за дефинирането на понятието офроуд. Мойте уважения на хората с офроуд опит, но искам да кажа, че съм карал и УАЗ и Москвич и Лада. Искам само да отбележа, че не може да сравнявате SUV с над 320NM въртящ момент с ладата. Не знам колко от вас са със SUV като Landrover Defender и Toyota Land Cruiser, които са способни не само за офроуд, но и за магистрали (не че дифендъра е много комфортен там). Ако този форум беше само за силно проходими SUV, може би ще е добре да се включат и трактори и ратраци.
                    X-trail -а го класифицират като най-добрия SUV под някаква цена (забравих точно колко) и със системите си е един разумен компромис между шосето и извън него. Важно е това, че няма да закачим ненормално високите бордюри, че можем да паркираме където си поискаме когато се налага, че при хлъзгав път може да включим 4x4 и да ни изкара от някоя преспа, че можем понякога да минем по черен път без да се притесняваме от това колко е пресечен терена и от някои наклони. Понякога може да се премине и някоя рекичка ако се наложи, но всеки трябва да се съобразява с терена, гумите и веригите. Никой който си купи такъв SUV, и то нов няма да тръгне по екстремни преходи (те и с по-скъпите и по-проходими SUV не го правят май). За тakива преходи си има трактори, бъгита ако щете или джипчета за по 5-10к лева, на които и да счупиш нещо не е кой знае колко да се поправи, макар че това си е май скъп спорт. Мен ще ме изкефи да мога да ида на ски и да ида лятото на пикник където ми е кеф, а също да не се притеснявам по софийските "улици". Според мен, джипове като RAV4, CR-V, Captiva, Hyundai, Outlander, Тигуан, Куга, та дори и Freelander и много други са под X-Traila като офроуд възможности, което хич не е малко. Това е извода ми след дълго четене и проучване, не че е ясно колко би ми било полезно. Възможно е разбира се и да греша, но не ми пука особено. Важното е, че се кефя

http://www.youtube.com/watch?v=cJQ6E...eature=related
                    Може да ви хареса.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 26-03-09, 06:58. Причина: последователни публикации

Коментар

... Искам само да отбележа, че не може да сравнявате SUV с над 320NM въртящ момент с ладата. ...
                      Никой не го и прави. Но не може да не се отбележи, че май не е много смислено да обявяваш една машина за сериозен всъдеход и да базираш това на примери как минава през места, които не биха затруднили дори и ветераните на социалистическия труд ...

... X-trail -а го класифицират като най-добрия SUV под някаква цена (забравих точно колко) и със системите си е един разумен компромис между шосето и извън него. Важно е това, че няма да закачим ненормално високите бордюри, че можем да паркираме където си поискаме когато се налага, че при хлъзгав път може да включим 4x4 и да ни изкара от някоя преспа, че можем понякога да минем по черен път без да се притесняваме от това колко е пресечен терена и от някои наклони. ...
                      Ако вземем да се формализираме, X-Trail е по-скоро не SUV, а CUV, т.е. crossover.
                      Иначе доста добре си дефинирал употребата, за която са предвидени машини от този тип. Само че нямаше да е зле, ако беше сложил точката след думата "път", защото това "без да се притесняваме от това колко е пресечен терена" те праща на терена на "маняците", където по-новите SUV, CUV и т.н. няма да се чувстват никак комфортно.

Лично аз, ако карах подобна кола, определено бих се притеснявал колко пресечен е теренът. Каране на пресечен терен с ниска дълга база с независимо окачване, малки гуми и силно издадени пластмасови брони отпред и отзад си е рецепта за главоболия, откъдето и да го погледнеш.

Мисля обаче, че няма много смисъл да те убеждаваме тук. Някои неща е най-добре човек да ги установи от личен опит. Като се опита да мине през някоя достатъчно дълбочка канавка или гънка на релефа например ...

Важното е, че се кефя
                      Наистина това е най-важното. Продължавай да го правиш!
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Калине, с последния си пост си отговорил много точно защо човек си купува SUV.С поправката от колегата Чавдар.Поздрави и продължавай да пишеш и четеш тук.

Коментар

Според мен, джипове като RAV4, CR-V, Captiva, Hyundai, Outlander, Тигуан, Куга, та дори и Freelander и много други са под X-Traila като офроуд възможности, което хич не е малко.
                          Само да уточня - всички по-горе написани "джипове" са модел на определени марки, само Hyundai е марка! Та конкретно си имал впредвид сигурно СантаФе или Тусон, защото има и Галопер и Теракан от тази марка,а те са си малко по-проходими!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                            Само да уточня - всички по-горе написани "джипове" са модел на определени марки, само Hyundai е марка! Та конкретно си имал впредвид сигурно СантаФе или Тусон, защото има и Галопер и Теракан от тази марка,а те са си малко по-проходими!
                            Абсолютно, точно това имах предвид.

Последно редактирано от CarTest™; 26-03-09, 22:44.

Коментар

Един линк от мен , който иска нека го види.
                              http://www.nissan.bg/bg/inside_nissa...ts/?news_id=59

Коментар

"35 - те члена на Прес Авто Клуба избраха ...."

Да видяхме го .....!

Ако се съберем кварталните пияндета знаеш ли какво ще изберем ....
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X