Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питания за разни патролски неволи....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питания за разни патролски неволи....

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
    Не бързай с диагнсотиката,докато не се разглоби,може да е разглабян 1 път и тази гарнитира да е старта,и така да ти е продаден "малко позакърпен",най добре разглобяне и ще си покаже какво го боли,антифриза много ли бълбука?омешан ли е с маслото в двигателя?Най-добре сваляи и не го карай така да не стане по сериозен ремонта,за поредн път се оказва че под перфектен джип и всикчо сменено,изизат само л*й*а,и аз сменях уж сменени масла навсякъде,а то направо катран тече,нямам думи,а уж било от "наш човек".дано си оправиш машинката. Поздрави

Да, вторник я сваляме главата и така ще гледаме какво ще се прави... В момента хвърля антифриз през маркучето на казанчето... Иначе не загрява и други проблеми не се виждат външно.... Няма масло в антифриза. Има още 20-на километра да мине до сервиза, надявам се да ги издържи... За сега намерих най-ниска оферта 1350 лева за нова глава. Трябвало да се сменят още и:клапани, хидравлични повдигачи, болтове и гарнитура. Някой ако се сеща за още нещо да казва.... Иначе моята "гледана" джипка откъдето я бутна се вижда че хич не е гледана ....... Но аз съм тъп и упорит и ще го направя джипа в супер състояние по лека лека, защото мразя колите ми да са мърляви и неподдържани, само майсторите да не ме подведат....

Коментар

и да питам за всеки случаи - някой знае ли да може да се присади успешно някакъв друг двигател дизелов на Патрол... Ей така информативно да си изчерпя алтернативите..... Нещо с по-големи кубици или по-дуракоустойчиво.....

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
        и да питам за всеки случаи - някой знае ли да може да се присади успешно някакъв друг двигател дизелов на Патрол... Ей така информативно да си изчерпя алтернативите..... Нещо с по-големи кубици или по-дуракоустойчиво.....
        по принцип няма шанс, но имам един познат от варна, Марио който на гр-а беше сложил мотор от нисан 280зет.
        вървеше и се режеше здраво и хвърляше съединители и притискатели.
        ама да вземеш мотора на такава кола ...
        после си играеше с 8-ка от едно камаро ама нещо тъй и не се разбра какво стана.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

ще питам каква беше оная фирма за главата дали е с ДДС цената или без не ми се наложи да се се интересувам.А пък за комплект гарнитури и болтоже се приготви около 300лв тоест ще ти кажа цените интересуват те предполагам и иди ти си ги купи ,че някои може да си спести лев на твои гръб а пак ти да се мъчиш с калпави части за твоя сметка си е. Наи скъпата гарнитура за глава е 153лв к-т болтове 98лв к-т гарнитури там има всичко необходимо-вложки г-ра капак г-ри турбина 2бр и всичко необходимо за дюзите и семеринга за разпределитела цената беше 95лв за комплект. Ако работата нее мн зле има кои да я завари кадърно за около 400лв с калиброване шлаиф и напасване на разпределителя защото няма начин да нее крива и горе в разпределителя.А колкото до повдигачите направи си ги механични абе ако искаш наи сетне се обади ще ти станат ясни мн неща утре излизам от бокса ще видиш сам резултата 0898 446216 УСПЕХ
          Човек се учи с много практика:D

Коментар

Я пробвай първо да свалиш водната помпа защото и от нея може да прави такива щуротйки ако е поизгнила торбинката.Ако сваляте глава провери блока за пропадане около шестия цилиндър ако има такова металната гарнитура уплатнява за около 1000км. и пак духва проблема се решава като блока се качи на шлайф.
            Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
            тел. 0898327627
            Радослав

Коментар

ами ето - питай патило......благодаря на всички, които споделят опит... Всичко си записвам аз и ще караме по ред във вторник... Имам съмнения аз за водната помпа, просто хич не ми харесва как скрибуца, но това не обяснява въглеродния двуокис в охладителната система...

hristo20000 - ще се обадя непременно тия дни...!!!
              Аз и на targa щях да се обаждам за гресирането, ама това сега ми се струва второстепенен проблем и ще го решаваме по нататък.... ХУбаво че има такива форуми да има повече опит споделен.....

Коментар

ОК щом казваш

Коментар

А ако се сложи от двигателя до задния диф всичко няма ли да стане донорството?Примерно 4.2

Коментар

ами ето - питай патило......благодаря на всички, които споделят опит... Всичко си записвам аз и ще караме по ред във вторник... Имам съмнения аз за водната помпа, просто хич не ми харесва как скрибуца, но това не обяснява въглеродния двуокис в охладителната система...

hristo20000 - ще се обадя непременно тия дни...!!!
                    Аз и на targa щях да се обаждам за гресирането, ама това сега ми се струва второстепенен проблем и ще го решаваме по нататък.... ХУбаво че има такива форуми да има повече опит споделен..... ПРОСТО искам да бъда полезен

Коментар

Първоначално публикуван от kiril georgiev Преглед на мнение
                      А ако се сложи от двигателя до задния диф всичко няма ли да стане донорството?Примерно 4.2
                      бе и аз това се питам... щото има разни 3.3 двигател и скоростна кутия се продават.... ама щом никой не се обажда, значи най-вероятно не ства.. не вярвам никой да не е пробвал... аз пък съм такъв лаик с двигателите, че аз съм последния дето ще рискува с такава замяна ако не е 100% сигурно, че ще стане....
                      ....аз засега ще заварявам главата, бях готов с новата да я взимам, но майстора се кълне във всички светии, че тази ще стане добре.... Леко съм скептично настроен и за всеки случай ще си отделя едни парички за нова глава и смяната и, па ако до една година не се обади може и да повярвам че е станало.... към момента докато чакаме в МЕИ-то да направят главата (300 лева и 1 седмица) ще цепим скоростната кутия и разпечатвам на мастъра схемите от форума на скоростната кутия и всички чарколаци... Предполагам че скоро ще ме намразят в този сервиз и трябва да си търся друг... Вероятно стария собственик на возилото е карал с вода в скоростната кутия и оттам са проблемите, дано ги има тия лагери някъде (ако са в лагерите проблемите де), че не знам от къде ще търся после скоростна кутия ако нещо се обърка.....
                      Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 01-03-08, 09:58.

Коментар

ГОРБИ не си даваи кинтите за заварка имам един приятел които си заваря глава там преди 3 седмици и пак е същата стока но нее ходил да се разправя с маистора за това тои си мисли че я е направил къдърно сега ще си купува нова но с 300лв вече по скапа и пак пари за гърнитури и труд но ти си знаеш. Опита до тук му струва 800лв и пак от начало

Коментар

пак ме хвърли в размишления...... Да взема наистина да слагам нова, щом е по-добрия вариант... И без това ще започнат след вторник да я правят..... Тфу, нямам н икакъв опит... четох тук там и мненията са разделени за заварена и нова глава.... Едните казват - по-добре нова, старата ще се спраска пак, другите казват - новата не е застрахована от дефекти и кой знае как ще пасне, за да станела както трябва се напасвала с блока с нагряване, но процедурата била 3-4 хил. лева.... Но ако мислиш че няма никакви шансове заварката, да не си давам парите напразно.....

Коментар

Ти си знаеш но незнам за какви 3 4 хилки ми говориш и за какво нагряване и напасване на глава нали ще е за патрол един вятър на челото и си ти някои маи те мота главата да допуснем че е 1500 шлаиф 30лв калиброване на клапъни и обурудване на главата около 100 130лв комплект гърнитури и болтове 300лв и труд 200лв УСПЕХ

Коментар

Я кажи къде смяташ да я носиш тая глава? Кви са тия цени. Кви са тия маистори. Утре да се явиш на спявка.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Не заваряй главата!!! Купувай нова! Ще се сцепи на ново място след заварката!Спести си парите и нервите!
                                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X