Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диагностика с "кламер" и с кабел, софтуер, кодове на грешки

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Климатика няма дан в това.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така. Преди малко светна чека и угасих джипа.Направих пак диагностиката с кламера (обаче миганията бяха докато кламера е закачен през цялото време, нз дали е редно) Резултат 8 дълги и 3 къси 0803 ,които код не го намирам за какво е и 2 дълги и 1 къса (0201 - умна дюза ,датчик колянов вал ,недостиг на гориво и т.н.)
      Опитах се да ги изтрия като извадих кламера и след 2 сек пак го вкарах за малко ,но започна пак да премигна ,махнах кламера и върнах от контакт.
      за датчик колянов вал ли съм?
      Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

0803 е реле за подгряването.

Не знам за какво си. Ако е Zexel, датчик колянов вал (отпред на капаците е) им е типичен проблем. А може и умната дюзта да си е затръгвала. За съжаление не е от най-конкретните грешки.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Система бош съм 100% ,преди дни сменяхме уплътненията на гнп-то и леко вдигнаха оборотите ,че тресеше таблото.Оттогава започна светенето 🤔
          Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

И от къде са ги вдигнали тия обороти, като компютъра си ги регулира? Тоя номер върви при Zexel само.
            Снимай ми дюзите или дебитомера.

Коментар

Не знам точно как е вдигнал оборотите ,утре го оставям пак в сервиза да го умуват да го правят ,все пак някакви насоки откъде да се започне ?
              Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Най-добре е да се гледат живи данни докато прави номерата. Тогава се виждат конкретните аномалии от конкретен датчик, ако има такива.

Коментар

Ако горната част на помпата не е наместена където трябва е възможно компютъра да не може да си направи оборотите .

Коментар

Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнение
                    Ако горната част на помпата не е наместена където трябва е възможно компютъра да не може да си направи оборотите .
                    Да де, ама компира връща грешка не за количеството (към моето има отношение местенето на капака), а за момента на впръскване.

Сега, има някаква вероятност помпата да не е зацепена ъглово както трябва - има си процедура по монтиране в ръководството за тая работа, но нищо повече не мога да кажа по въпроса - не съм демонтирал и монтирал помпа лично.

Коментар

".....обаче чека периодично ми присветква ,понякога при работа на място свети постоянно и при подаване на малко газ угасва. Работата на мотора е нормална, палене ,вървене ,форсиране всичко е наред....".

Това като че ли навежда на идеята за проблем с празния ход( т.е. повече гориво на п.х., т.е. разместена горна част на помпата ) .

Коментар

Чакам кабел-преходник и да закачваме диагностика, да настроим оборотите и количеството нафта и ще споделя какво се случва.Дано е от това
                        Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Оказа се ,че дори с този преходник никои неможе да ми направи диагностика с компютър. Сагата продължава
                          Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Здравейте! При повторно сваляне се оказа ,че проблема ми е бил в авансатора ,имало е голямо предварение. Сега вече всичко уж е наред, промени се леко паленето на джипа ,не е както преди буквално от четвърт и палеше и без подгряване когато е топъл ,сега без подгряване няма палене ,но мисля ,че е нормално не върти много. Поздрави и безавариини 😊
                            Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Ъъъ, авансатора не знам да има настройки. Самата помпа се върти при монтаж. Просто когато не е завъртяна правилно, компютъра стига лимита на авансатора и се разпищява заради това.

Щом си си решил проблема не го мисли повече. И да, без подгряване няма палене на студен мотор. С подграване при -20 пали като при +20, и само в не повече от 5% от четвърт. Иска си оборот-оборот и половина, тоест "виу-виу-виу-бръм" или "виу-виу-бръм" е в общия случай.

Коментар

Абсолютно по описания от теб начин пали в момента с подгряване, без значение студен ли е мотора или топъл. Засега всичко е наред, доволен съм вече 😊 Поздрави
                                Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X