Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко Въпроса по двигателя на терано 2.7ТДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко Въпроса по двигателя на терано 2.7ТДИ

Благодаря колеги,както ми е направило впечетление на знаещите във форума може да се разчита за помощ.

Коментар

Като поръчваш четеца (и аз съм с такъв и си работи), си провери компютъра/лаптопа зa наличие на COM порт.
      Ако нямаш, напарво си поръчвай и преходник RS232>USB. По възможност да не е с PL2302 чип, а с такъв на FTDI. По-скъпи са, но са по-малко ментосани и имат по-малко проблеми с драйверите под Windows-ите след XP.

Коментар

Здравейте! Искам и аз да си купя диагностика като в горния пост но никъде не прочетох че става за nissan terrano 2 . Моя nissan terrano 2tdi е 2000г и буксата е с 8 отвора.

Предварително благодаря!

Забравих да напиша модела nissan terrano 2 2.7tdi 2000г. Да поръчам ли диагностиката по m.ebey.co?
        Последно редактирано от Паджеровод; 24-06-15, 06:58.

Коментар

Или гледаш друга букса или не броиш и другия ред който трябва да има още 8

Коментар

Първоначално публикуван от lesnik Преглед на мнение
            Здравейте! Искам и аз да си купя диагностика ?
            Един използван кламер е достатъчен . Така или иначе с този софтуер не може да се променят параметри на компютъра и ще се ползва основно за четене/чистене на грешки , което става перфектно и с кламер . Иначе е красиво , шарено чак се объркваш като видиш 10-тина графики на куп . Истинате е , че не винаги проблема се вижда в тези 10-тина графики и пак си трябва практически опит .Пример -един горивен маркуч на 15-тина години , сцепен тук там достатъчно да смуче въздух , може да даде 2-3 грешки в помпата .Или пък задръстен филтър , или цедка ...

Коментар

Моята букса е едноредова.

Коментар

Ще се съкласим, след като видим снимки, включително в по-общ план, та да я видим и къде е.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето снимкиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150628_183230[1].jpg
Прегледи:1
Размер:65.4 КБ
ID:5669267Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150628_183241[1].jpg
Размер:40.9 КБ
ID:5669268Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150628_183225[1].jpg
Размер:81.8 КБ
ID:5669269

Коментар

Те така изглежда OBDII сокет Ползва се за диагностика в доста от съвременните возила.
                    Контактите са всъшност на два реда, така че са 2х8
                    Ридъра от линка по-горе е за по-старите терана, които са с 14 пинова букса. Най-лесно се познава по това, че OBD е трапец по дългите страни, а старите са трапец от едната къса страна.
                    Въпреки това, в ebay може да се намери Consult четец за 16 пина. Цената е горе-долу същата. Колко работи - не съм тествал (моето е от старите), но не би трябвало да има драми.

Коментар

Това си е съвсем обикновена 16 пинова букса.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Кажете на втората снимка над16 пиновата букса има черна кутия и квадратна букса. За какво служи?

Коментар

Предполагам нещо по централното заключване, алармата, имобилайзера и прочие. Погледни в сервизното какво трябва да има там.

Коментар

здравейте колеги малко раздвижване по темата:компресия27.8/27.9 сега се опитвам да направя видео със живи данни или снимки в петък ми доиде диагностиката даите още един съвет как да ви покажа данните. една кучка тук ми излезе от пресечка без да се оглежда и сега съм без спирачки/изправих се на педала и спрях незнам как и невярваики че спрях, но след това вече нямах спирачки /е има някакви ама едвам спира,карам с 30 зада отида на работа/ всички инструменти са ми вътре/ основно спирам с ръчната.спирачна помпа тук има само в нисан..............320 евро,на старо намерена 200евро и затова взех товаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150704_182302[1].jpg
Размер:99.3 КБ
ID:5670440 400евро на две вноски,сега си имам от всичко. машинката е същата като мойта в движение,сега си имам части и в бъдеще когато ми дотрябва да се прибирам/все пак съм си Българин и такъв ще си остана!/и ремарке. п.п спирачно масло в системата нормално,течове няма никъде и кола не спира,механикът споменат в началото ми каза че сигурно помпата се е раздула и затова не работи.гумичките са здрави но все пак ги смених с нови,пак същото ще се сменя,видяло се е.
                            Последно редактирано от garmodolov; 06-07-15, 23:28.

Коментар

Помпата със сигурност не може да раздуе, ако ще и хипопотам да стача на педала. Виж гумичките и да заминат - по-може.

Тая компресия на горещ или студен мотор (мери се на горещ)? През подгревните свещи или през дюзите? С махнати всички или махната само една?

А кво ти пука кво има в Кипър? Като имаш интернет, пазаруваш от където ти е кеф.
                              Последно редактирано от sparkybg; 07-07-15, 00:29.

Коментар

аз сам само 102кг. чак пък хипопотам несъм но факта си е факт, нямам спирачки и с нови гумички! мериха ми компресията през подгрева и един по един,на горещ двигател както неколкократно ти ми каза. аз въртях на стартера . прати ми на лично моля те някой линк откъдето да търся части или ти ми кажи на каква цена може да се намери помпа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X