Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко Въпроса по двигателя на терано 2.7ТДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко Въпроса по двигателя на терано 2.7ТДИ

Благодаря колеги,както ми е направило впечетление на знаещите във форума може да се разчита за помощ.

Коментар

Като поръчваш четеца (и аз съм с такъв и си работи), си провери компютъра/лаптопа зa наличие на COM порт.
      Ако нямаш, напарво си поръчвай и преходник RS232>USB. По възможност да не е с PL2302 чип, а с такъв на FTDI. По-скъпи са, но са по-малко ментосани и имат по-малко проблеми с драйверите под Windows-ите след XP.

Коментар

Здравейте! Искам и аз да си купя диагностика като в горния пост но никъде не прочетох че става за nissan terrano 2 . Моя nissan terrano 2tdi е 2000г и буксата е с 8 отвора.

Предварително благодаря!

Забравих да напиша модела nissan terrano 2 2.7tdi 2000г. Да поръчам ли диагностиката по m.ebey.co?
        Последно редактирано от Паджеровод; 24-06-15, 06:58.

Коментар

Или гледаш друга букса или не броиш и другия ред който трябва да има още 8

Коментар

Първоначално публикуван от lesnik Преглед на мнение
            Здравейте! Искам и аз да си купя диагностика ?
            Един използван кламер е достатъчен . Така или иначе с този софтуер не може да се променят параметри на компютъра и ще се ползва основно за четене/чистене на грешки , което става перфектно и с кламер . Иначе е красиво , шарено чак се объркваш като видиш 10-тина графики на куп . Истинате е , че не винаги проблема се вижда в тези 10-тина графики и пак си трябва практически опит .Пример -един горивен маркуч на 15-тина години , сцепен тук там достатъчно да смуче въздух , може да даде 2-3 грешки в помпата .Или пък задръстен филтър , или цедка ...

Коментар

Моята букса е едноредова.

Коментар

Ще се съкласим, след като видим снимки, включително в по-общ план, та да я видим и къде е.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето снимкиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150628_183230[1].jpg
Прегледи:1
Размер:65.4 КБ
ID:5669267Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150628_183241[1].jpg
Размер:40.9 КБ
ID:5669268Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150628_183225[1].jpg
Размер:81.8 КБ
ID:5669269

Коментар

Те така изглежда OBDII сокет Ползва се за диагностика в доста от съвременните возила.
                    Контактите са всъшност на два реда, така че са 2х8
                    Ридъра от линка по-горе е за по-старите терана, които са с 14 пинова букса. Най-лесно се познава по това, че OBD е трапец по дългите страни, а старите са трапец от едната къса страна.
                    Въпреки това, в ebay може да се намери Consult четец за 16 пина. Цената е горе-долу същата. Колко работи - не съм тествал (моето е от старите), но не би трябвало да има драми.

Коментар

Това си е съвсем обикновена 16 пинова букса.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Кажете на втората снимка над16 пиновата букса има черна кутия и квадратна букса. За какво служи?

Коментар

Предполагам нещо по централното заключване, алармата, имобилайзера и прочие. Погледни в сервизното какво трябва да има там.

Коментар

здравейте колеги малко раздвижване по темата:компресия27.8/27.9 сега се опитвам да направя видео със живи данни или снимки в петък ми доиде диагностиката даите още един съвет как да ви покажа данните. една кучка тук ми излезе от пресечка без да се оглежда и сега съм без спирачки/изправих се на педала и спрях незнам как и невярваики че спрях, но след това вече нямах спирачки /е има някакви ама едвам спира,карам с 30 зада отида на работа/ всички инструменти са ми вътре/ основно спирам с ръчната.спирачна помпа тук има само в нисан..............320 евро,на старо намерена 200евро и затова взех товаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150704_182302[1].jpg
Размер:99.3 КБ
ID:5670440 400евро на две вноски,сега си имам от всичко. машинката е същата като мойта в движение,сега си имам части и в бъдеще когато ми дотрябва да се прибирам/все пак съм си Българин и такъв ще си остана!/и ремарке. п.п спирачно масло в системата нормално,течове няма никъде и кола не спира,механикът споменат в началото ми каза че сигурно помпата се е раздула и затова не работи.гумичките са здрави но все пак ги смених с нови,пак същото ще се сменя,видяло се е.
                            Последно редактирано от garmodolov; 06-07-15, 23:28.

Коментар

Помпата със сигурност не може да раздуе, ако ще и хипопотам да стача на педала. Виж гумичките и да заминат - по-може.

Тая компресия на горещ или студен мотор (мери се на горещ)? През подгревните свещи или през дюзите? С махнати всички или махната само една?

А кво ти пука кво има в Кипър? Като имаш интернет, пазаруваш от където ти е кеф.
                              Последно редактирано от sparkybg; 07-07-15, 00:29.

Коментар

аз сам само 102кг. чак пък хипопотам несъм но факта си е факт, нямам спирачки и с нови гумички! мериха ми компресията през подгрева и един по един,на горещ двигател както неколкократно ти ми каза. аз въртях на стартера . прати ми на лично моля те някой линк откъдето да търся части или ти ми кажи на каква цена може да се намери помпа.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 163,279 в 01:07 на Вчера.

Зареждам...
                                X