Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка за прочистване на горивната система

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Добавка за прочистване на горивната система

Правил съм какви ли не бъркочи по какви ли не рецепти и който иска и той може да пробва и да си мисли че има ефект.Спестява пари дадени за шарени шишенча и си мисли че е постигнал същия резултат на цена на два литра газ за горене.Пак казвам това което върши работа струва пари.И накрая-наистина има ефект.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
      За да не спамим темата на човека може би е добре да си спретнем някъде отделна тема за биото, макар че аз не бих пуснал такава. Само ще те подсетя за 2 жокера. 1. след преестерификацията и отделянето на глицерола следва пране с вода и деемулгатори (отделя остатъчния катализатор). 2. сушене при около 90 гр.С (изпарява остатъчната вода и алкохол).

Още веднъж се извинявам за спама.
      Колега "технолог", ти колко пъти си произвеждал биодизел в домашни условия ?! Не е въпрос, и не ми отговаряй.
      Относно твоите "2 жокера", в домашни условия не се прави преестерификация, и ако загряваш готовият продукт по твоя начин има вероятност да береш ядове с пожарна и съседи, затова се "пере" и го оставяш на слънце, по възможност в черен бидон, да се изпари каквото трябва.
      Аман от теоретици !
      Нека не спамим повече темата.

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
      Колко пък да е трудно да се забърка - добавката 99% е газ за осветление (керосин) за 3-4 лева литъра. Ама на балъците я продават в шарено шишенце за 20 лв. за 200 грама примерно. И им я наливат с машина разбираш ли.
      Газ също става, проверено.
      Керосина пък е страхотно гориво, сух е, и е малко кофти за роторни помпи, но пък печките вървят на самолет !

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
      Това е така но мие интересно къде ще намериш керосин.
      Е как от къде ?! От там, където го има ! По-горе не случайно написах, че печката става "самолет". Изловиха ми "доставчиците", иначе и цената беше много добра.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Pdf със състава ,мерките за безопасност и прочее от производителя, който иска да си я забърка вътре пише от кое по колко.
        http://www.wynns.eu/wp-content/uploa...-E02.00-EN.pdf
        Персонален поздрав за всички в народното събрание /Господ да ви убие,Аллах да ви вземе,Чумата да ви тръшне,Синовете ви зетьове да ви доведат.АМИН/

Коментар

Да де, керосин до 90% и разтворител, примерно АМВ (или спирачна течност)
          Последно редактирано от turtey; 30-03-15, 21:51.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
            А какво ще стане като пуснеш добавката без горивен филтър и някой боклук от нея попадне в помпата или в дюзите? Това е като рецепта как да си скапеш двигателя ! Категорично съм против такива простотии. Ако нещо е задръстено се сваля, разглабя и чисти. Който се надява че ще мине тънко с добавка после плаща много.
            Аз не разбирам... защо всъщност ще пускаш добавката БЕЗ да минава през филтър... ...то принципно не, че не може човек да направи каква ли не простотия де, ама...това пък изглежда крайно нелогично и не знам на 1000 слагащи добавка , колко ще решат да го направят без тя да минава предварително през филтър...ама според мен ще са мнооого малко!
            На въпроса с проблема, свалянето и чистенето...Принципно съм съгласен донякъде, но...не и на 100%.
            Нашето "хубаво " гориво оставя навсякъде отлагания и не само по ГНП, дюзи и филтри...Например може да има наслагвания на такива отлагания и по тръбопроводите от резервоара до филтъра в двигателния отсек.хайде върви ги сваляй и чисти...
            Карам служебен дизелов автомобил, който минава много километри за кратко време.Гориво се зарежда само на ОМВ и обслужването му/масло, и всички филтри /се прави около 3 пъти годишно.Въпреки всичко имаше известна мудност и решихме да го третираме с добавка на Кастрол.Сложихме в резервоара 3пъти над указаното количество с цел да стане по-концентрирана сместа и ефекта на почистването да е по-голям.
            Трябва да ви кажа, че автомобила само след 2дни каране осезаемо си промени и ускорението и максималната скорост/последното отиде 10км. нагоре/, а това дори и не е нищо специално като добавката описана в началото на темата.Просто една нормална добавка сипваща се в резервоара преди за напълниш дизел.
            Та...дет викал оня " аз на у@@я ли си ще вярвам или на теб..."
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X