От: Добавка за прочистване на горивната система
Имах предвид, "колко ти се вързА", а не резултатите от лабораторните изследвания, защото очакваният, следващ въпрос е:
Вмъквам се в темата защото вече 15 години карам с биодизел, а когато имам малко материал, или ме мързи да си "забъркам", сипвам само олио.
С изключение на биодизела, всичко по различен начин задръства горивната система с отлагания. Понякога сменям горивни филтри на няколкостотин километра, и задължително имам поне един в багажника, и за мен е важна периодичната профилактика.
Защо изключвам биодизела. Защото основната съставка на биодизела е метанола, който е много силен разтворител, и всеки който започва да кара с него, би трябвало да знае, че заедно с първият резервоар трябва да има и горивен филтър под ръка, защото всички отлагания от петролните продукти се разтварят и се набиват във него. Логично е и, че се прочиства и цялата горивна система.
Та, Пепи, всеки разредител върши работа, но е въпрос на концентрация.
Бензин, коресилин, и понякога дори и метанол, но внимателно с количеството, защото е много агресивен, а и разтваря маркучи и уплътнения, както и биодизела, ако са стари и оригинални.
Прочети горното и прецени.
+ VIN, предавателни числа на ГП и цвят, ако са променяни.

Правилно, щото е секретна разработка на военните, тествана с години, и се прави в специални лаборатории. 
P.S. По същият начин работят добавките за почистване на двигателя при смяна на маслото.
Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe)
Преглед на мнение
Първоначално публикуван от turtey
Преглед на мнение
С изключение на биодизела, всичко по различен начин задръства горивната система с отлагания. Понякога сменям горивни филтри на няколкостотин километра, и задължително имам поне един в багажника, и за мен е важна периодичната профилактика.
Защо изключвам биодизела. Защото основната съставка на биодизела е метанола, който е много силен разтворител, и всеки който започва да кара с него, би трябвало да знае, че заедно с първият резервоар трябва да има и горивен филтър под ръка, защото всички отлагания от петролните продукти се разтварят и се набиват във него. Логично е и, че се прочиства и цялата горивна система.
Та, Пепи, всеки разредител върши работа, но е въпрос на концентрация.
Бензин, коресилин, и понякога дори и метанол, но внимателно с количеството, защото е много агресивен, а и разтваря маркучи и уплътнения, както и биодизела, ако са стари и оригинални.
Първоначално публикуван от Кольо
Преглед на мнение
Първоначално публикуван от Ясен
Преглед на мнение

Първоначално публикуван от sminkov
Преглед на мнение

P.S. По същият начин работят добавките за почистване на двигателя при смяна на маслото.
Коментар