Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка за прочистване на горивната система

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Добавка за прочистване на горивната система

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    Ако разкажеш мероприятието и в цифри, няма да е лошо, и за ефекта естествено, но това предполагам утре.
    Имах предвид, "колко ти се вързА", а не резултатите от лабораторните изследвания, защото очакваният, следващ въпрос е:
    Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    какъв е състава на течността и да си я забърка сам в гаража
    Вмъквам се в темата защото вече 15 години карам с биодизел, а когато имам малко материал, или ме мързи да си "забъркам", сипвам само олио.
    С изключение на биодизела, всичко по различен начин задръства горивната система с отлагания. Понякога сменям горивни филтри на няколкостотин километра, и задължително имам поне един в багажника, и за мен е важна периодичната профилактика.
    Защо изключвам биодизела. Защото основната съставка на биодизела е метанола, който е много силен разтворител, и всеки който започва да кара с него, би трябвало да знае, че заедно с първият резервоар трябва да има и горивен филтър под ръка, защото всички отлагания от петролните продукти се разтварят и се набиват във него. Логично е и, че се прочиства и цялата горивна система.

Та, Пепи, всеки разредител върши работа, но е въпрос на концентрация.
    Бензин, коресилин, и понякога дори и метанол, но внимателно с количеството, защото е много агресивен, а и разтваря маркучи и уплътнения, както и биодизела, ако са стари и оригинални.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Ако приложа това на трактор(стар руски) дали двигателя ще започне да работи по-меко?
    Много ме дразни твърдата работа на ЮМЗ-то, и си мисля, че е от зацапани дюзи. Може и в помпата да има отлагания де, то с тази наша нафта...

Колко би ми струвало да получа една опаковка, и дали мога да намеря такава "машина" по шуменско?
    Прочети горното и прецени.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Коле, пак ли аз да те уча:
    Модел, марка, година на производство на трактора - имат си база данни хората, ще проверят.
    + VIN, предавателни числа на ГП и цвят, ако са променяни.

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
    ... Иначе за забъркването - съмнявам се, че компонентите се продават отделно, смърди невероятно тежко и гадно.
    Правилно, щото е секретна разработка на военните, тествана с години, и се прави в специални лаборатории.

P.S. По същият начин работят добавките за почистване на двигателя при смяна на маслото.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Защо изключвам биодизела. Защото основната съставка на биодизела е метанола, който е много силен разтворител, и всеки който започва да кара с него, би трябвало да знае, че заедно с първият резервоар трябва да има и горивен филтър под ръка, защото всички отлагания от петролните продукти се разтварят и се набиват във него. Логично е и, че се прочиства и цялата горивна система.

Позволявам си лекичко да те поправя. (като технолог)Не зная по каква технология работиш, но наличието на метанол в готовия биодизел е напълно недопустимо и невъзможно. При положение, че се спазва добра производствена практика.

Извинявам се за офф-а
      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
        Не зная по каква технология работиш, но наличието на метанол в готовия биодизел е напълно недопустимо и невъзможно. При положение, че се спазва добра производствена практика.
        Простичка, като за вкъщи, метилова естерификация, при която замествам глицеридите в мазнината с метанол, и им добавям някоя друга молекула кислород.
        Процента на мазнини в отработеното олио всеки път е различен, и трябва да си избирам кое да ми е фира, мазнините или метанол с катализатор,
        но като го изпера няма значение,
        та не знам в този случай, при домашни условия, какво наричаш "добра производствена практика".

С рафинирано олио, и като е ясно от какво е, го правя като по учебник, но ако е слънчогледово от магазина, идва на цената на дизела.
        Най-ниско съдържание на мазнини има олиото от рапица, за това и е най-икономически-ефективно да се прави от него, но аз работя с мазньочи от кръчмите.

... и по темата, биодизела Е силен разтворител, поне на петролните отлагания в горивната система и на гумените горивопроводи и уплътнения.
        Освен както е обяснено на всякъде, това го знам и от личен опит, а не преразказ по картинки.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

За да не спамим темата на човека може би е добре да си спретнем някъде отделна тема за биото, макар че аз не бих пуснал такава. Само ще те подсетя за 2 жокера. 1. след преестерификацията и отделянето на глицерола следва пране с вода и деемулгатори (отделя остатъчния катализатор). 2. сушене при около 90 гр.С (изпарява остатъчната вода и алкохол).

Още веднъж се извинявам за спама.
          Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Пак да напиша - не съм плащал нищо, човека има сервиз, зарежда климатици - предлагат му машината и са оставили кашон с мостри, т.е за тестове. Останах доволен от резултата и го споделям. НЕ ПРОДАВАМ ДОБАВКИ, не знам и кой ги внася. Иначе за забъркването - съмнявам се, че компонентите се продават отделно, смърди невероятно тежко и гадно.
            Колко пък да е трудно да се забърка - добавката 99% е газ за осветление (керосин) за 3-4 лева литъра. Ама на балъците я продават в шарено шишенце за 20 лв. за 200 грама примерно. И им я наливат с машина разбираш ли.
            Ники

Коментар

Това е така но мие интересно къде ще намериш керосин.
              0 8 76 36 8 542

Коментар

В повечето селски магазини го има под името "газ за лампи".
                Ники

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
                  Колко пък да е трудно да се забърка - добавката 99% е газ за осветление (керосин) за 3-4 лева литъра. Ама на балъците я продават в шарено шишенце за 20 лв. за 200 грама примерно. И им я наливат с машина разбираш ли.
                  Да не е някакво ,,менте" това видело? Както нещо дето с големи букви пише "безир", а малките над и под него никой не ги чете.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Относно разсъжденията - на опаковката пишеше добавката в никакъв случай да не се смесва с горивото в резервоара. Също така пишеше, че е токсично при вдишване и попадане върху кожата, та имаше инструкция да се работи само с ръкавици.

Коментар

Хмм, а количеството от нещото дето ще остане по горивопрпводите, филтъра, ГНП-то и рейката за високо налягане какво го правим? Няма ли да се смеси с горивото?
                      Ники

Коментар

Хмм, а количеството от нещото дето ще остане по горивопрпводите, филтъра, ГНП-то и рейката за високо налягане какво го правим? Няма ли да се смеси с горивото?
                        Идеята е този литър течност да не се сипва в резервоара, а да се подава на "байпас" през филтри до като двигателя не угасне. T.e цялата процедура чисти от входа на ГНП-то до изхода за обратна нафта. Определено не ми е ясно как това нещо премахва нагар по бутала, клапани и дюзи, но ефект има.

Коментар

Относно разсъжденията - на опаковката пишеше добавката в никакъв случай да не се смесва с горивото в резервоара. Също така пишеше, че е токсично при вдишване и попадане върху кожата, та имаше инструкция да се работи само с ръкавици.
                          Прочее, за нафтата пише същите работи - в папката с документи на горивата на всяка бензиностанция.

Аз не бих се тревожил. Бързо ще се разреди до безвредни концентрации. То в нафтата какво ли няма.

Коментар

В момента карам с австрийска нафта и все едно тераното е 200 кс

Коментар

А какво ще стане като пуснеш добавката без горивен филтър и някой боклук от нея попадне в помпата или в дюзите? Това е като рецепта как да си скапеш двигателя ! Категорично съм против такива простотии. Ако нещо е задръстено се сваля, разглабя и чисти. Който се надява че ще мине тънко с добавка после плаща много.
                              Ники

Коментар

В добавката предполагам не са сложили боклук Но в нафтата слагат, проверено е
                                Сигурно свойствата на добавката са да разтварят отлаганията от нафтата, нямам идея, но ми харесва ефекта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X