Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на масло-нормално ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на масло-нормално ли е?

Току що сипах Mobil 1 5W50. И трябва да кажа че от краткия ми маршрут (7-8 километра) има осезаема разлика към по-тиха работа на двигателя. Ще видим какво ще се случи на магистралата към събора, но на първо време определено мога да кажа че това е маслото като вискозитет. Ще видим и зимата (ако има такава) как ще се справя с първото сутрешно палене. В смисъл, дали ще върти пъргаво. Че ще запали е ясно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз от 2 години съм с "Репсол" ,а профилактичните добавки, предпочитам американските, са задължителни,няма нагари и студения старт е друг!
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Според мен е нормално стар автомобил на много километри да гори литър на 1500км. Но е интересно че разликата започва да се получава точно при наливане на един определен вид масло. Затова ми хрумва дали няма влияние естеството на самия Магнатек? Според Кастрол това масло е направено да се лепи по двигателя, т.е. не просто циркулира, а част от него ще остане в системата без да се връща в резервоара и от там или да гори повече или просто да изглежда като липсващо?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Зависи как го караш, пък и 2000км не е нищо. Моя редовно го карам хулигански. Опни го до морето и обратно със 140 от край до край, и пак ще си говорим.

Зависи и какво е маслото. Карал съм го и с 15W50, и с 5W40, най-различни марки. Има разлика в харча между различните. Ама з 15W50 зимата върти мудно ако е под -10. С 5W40 си върти еднакво пъргаво независимо от температурата.
          Аз предпочитам да го карам със полу или пълна синтетика, нищо че го харчи малко повече. Ама все не намирам 10W50, което би му паснало като на свинче звънче.
          Абе по тая магистрала до морето много изпушили возила в аварийната лента.Що така...

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
            Не е много по темата (става въпрос за друга марка) но как ти звучи допустим разход на масло според производителя 1л/1000км? Направо се обесмисля смяната на масло - само маслен филтър и си в играта
            Тоя номер го измислиха сравнително скоро, за да си вържат гащите, ако клиент с гаранционен автомобил дойде с оплакване, че колата за 10 000км. гори 4л. масло, например. Ако не греша "първенци" бяха групата WV-Audi-Seat В последствие това "откритие" се прие изкл. топло от много други авто-производители.
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Току що сипах Mobil 1 5W50. И трябва да кажа че от краткия ми маршрут (7-8 километра) има осезаема разлика към по-тиха работа на двигателя. Ще видим какво ще се случи на магистралата към събора, но на първо време определено мога да кажа че това е маслото като вискозитет. Ще видим и зимата (ако има такава) как ще се справя с първото сутрешно палене. В смисъл, дали ще върти пъргаво. Че ще запали е ясно.
              И на магистрала, и на студен старт всичко шЪ е шест с това масло-гарантирам!
              Препоръчвам го на всички, които могат да си го позволят, независимо с каква и колко стара кола са.
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Аз съм с YACCO 5W40,сменям го през 5000 км. и до този момент не съм забелязал разход на масло.
                "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                  Тоя номер го измислиха сравнително скоро, за да си вържат гащите, ако клиент с гаранционен автомобил дойде с оплакване, че колата за 10 000км. гори 4л. масло, например. Ако не греша "първенци" бяха групата WV-Audi-Seat В последствие това "откритие" се прие изкл. топло от много други авто-производители.
                  1990-91г работех във "Фолксваген ТМ" когато за мое учудване научих от обучаващите ни германци, че е нормално да има разход 1л/1000км масло за двигател 1,6 л дизел.
                  Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Ако пък хванете един прост учебник за автомонтьори от преди 50г. вече няма да се учудите че пише: - "допустим разход на масло - 1% от разхода на гориво".

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Ако пък хванете един прост учебник за автомонтьори от преди 50г. вече няма да се учудите че пише: - "допустим разход на масло - 1% от разхода на гориво".
                      Точно така. А в армията и сега се изписва по 2% масло от количеството изразходвано гориво.

Коментар

Не звучи сериозно за съвременият ДВГ ,при положение ,че на ден е нормално да се изминат 800/1000 км.!Преди години карах ВАЗ 2101 и от смяна до смяна10 000км .не доливах нищо,карах я само с БП и тираджийски ШЕЛ ,докато не я продадох след доста години експлоатация.Фронтерата засега също е с нормален разход за 7000/10 000 км .при къси режими на каране особено през зимата такива режими са отврат за всяко ДВГ.На дълги маршрути над 1000 километра и скорост120/140км/чл пипа ,но на градски и по къси не,за 267 000 км. смятам ,че е нормално!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Съвременния ДВГ е стария ДВГ. Съвременни са някой усложнения в конструкцията, като балансиращи валове при дизеловия ДВГ, 4 клапана на цилиндър, инжекционни гор. системи, принудителното пълнене, система EGR и т.н.
                          Съвременни са и олекотяванията в конструкцията - тук по нашата тема отношение имат олекотените бутала и наполовина по тънките сегменти.
                          Тия "съвременности" не целят по дълъг живот на ДВГ, нито по голяма надежност. Насочени са само към повишаване на икономичноста, мощноста и екологията на ДВГ и няма как да свалят разхода на масло, даже точно обратното.
                          Сега, това, което съм писал - "1% от разхода на гориво" значи, че това е допустим разход преди да се пристъпи към ремонт. Обикновенно този разход се получава на ДВГ на стотици хил. км., или водени в много тежки режими.
                          Иначе разхода на масло на старите ДВГ си е нормален, докато не остареят от каране.

Коментар

Заради маслата на тая велика фирма, си направих основен ремонт на двигателя и малко остана да направя втори и да се изпокарам с доставиците на резервни части, че са ми продали боклуци. Обаче за късмет по някое време из горите се наложи да долея с друга марка и разхода рязко падна. Веднага след прибирането в града смених маслото и - о, чудо, разхода на масло от 1/1000 падна на по-малко от 1/10000. И приключих с Мобил. В последствие, пробвано на друга кола, ефекта същия.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Тогава да се похваля и аз.Както казах по-горе добре е колата да гори малко масло-в рамките на нормалното.Карам с Лики Моли 10/40 полусинтетика и за 10 000 км ми ми харчи 500-700 грама.За разходи повече от 2,5-3 литра на 10 000 за мен си плаче за ремонт.Говоря за 2,7 тди.Рекорда за горене на масло наистина е на Ауди 80 за първия им модел.1 НА 1000.За мен всичко над това си е за авто-моргата.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                Заради маслата на тая велика фирма, си направих основен ремонт на двигателя и малко остана да направя втори и да се изпокарам с доставиците на резервни части, че са ми продали боклуци. Обаче за късмет по някое време из горите се наложи да долея с друга марка и разхода рязко падна. Веднага след прибирането в града смених маслото и - о, чудо, разхода на масло от 1/1000 падна на по-малко от 1/10000. И приключих с Мобил. В последствие, пробвано на друга кола, ефекта същия.
                                При мен ефекта беше обратен, карах с Valvoline, Castrol и Texaco и доливах по два литра за 15000км., от две години карам с Mobil 5W30 и не доливам изобщо, мАтора си работи перфектно и съм доволен. Колата е Корола Версо 2.2 D4D.
                                Няма значение колко бавно се движиш и колко дълго вървиш. Важното е да не спираш. - Конфуций

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X