Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на масло-нормално ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на масло-нормално ли е?

Моите коли не горят масло.
    Тази пролет сипах някакво, приятели се кълняха че е качествено.
    След като минаха по 3х км и двата започнаха да го горят много бързо, по литър на 1000. След смяна всичко се оправи.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
      ...А легендарния милионник W124 200 D ....
      Мда, лошото е че няма вече такива.
      Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Производителя се презастрахова със завишени цифри, предпазвайки се по този начин от мрънкане и оплакване. Някак си не мога да си представя нов мотор да лапа толкова масло и да успява да се вмества в еко-нормите. А това дали горенето зависи от маслото което наливаш - псулютно съм съгласен, че е така. Лошото е че вече е трудно да се открие по по-малките населени места масло, което да си сигурен, че е истинско. До там се стига, че да се организира изпращане на туби Селения от Италия за да са сигурни хората какво сипват.
        42

Коментар

Първоначално публикуван от bilbo27 Преглед на мнение
          Мда, лошото е че няма вече такива.
          Що да е лошо?Не се търсят такива коли вече...Ти имаш от два литра 140 коня,би ли си купил същата с 75 коня мотор ?
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
            И аз съм чувал че на Нисаните масло и антифриз до максимума не се пълнят
            Антифриз можеш да си сипваш колкото ти е кеф. Моя дори студен обикновено си стои на максимума, че и малко над него.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моя го взех със сменено масло и пълен до максимума, сега пак си е там след една година и ...... 2000км.
              Антифриза го държа на максимум, защото ми сълзи покрай термостата, взех гарнитурките но все нямам време.
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Ако му сипеш гъсто масло ясно че няма да гори но не е желателно.От смяна до смяна е добре да изгаря от литър до два за двигатели побиращи 6,5 литра масло.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Антифриз можеш да си сипваш колкото ти е кеф. Моя дори студен обикновено си стои на максимума, че и малко над него.
                  И кат загрее ...

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                    Моя го взех със сменено масло и пълен до максимума, сега пак си е там след една година и ...... 2000км.
                    Антифриза го държа на максимум, защото ми сълзи покрай термостата, взех гарнитурките но все нямам време.
                    Зависи как го караш, пък и 2000км не е нищо. Моя редовно го карам хулигански. Опни го до морето и обратно със 140 от край до край, и пак ще си говорим.

Зависи и какво е маслото. Карал съм го и с 15W50, и с 5W40, най-различни марки. Има разлика в харча между различните. Ама з 15W50 зимата върти мудно ако е под -10. С 5W40 си върти еднакво пъргаво независимо от температурата.
                    Аз предпочитам да го карам със полу или пълна синтетика, нищо че го харчи малко повече. Ама все не намирам 10W50, което би му паснало като на свинче звънче.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

120-140 км/ч ,малко над 1000 км. до морето ,обратно и каране там,разход на масло около 300 гр..Фронтера 2.4 бензин,мотора е на 267000км.160лв.газ при това със стар изпарител.Единствения проблем го видях днес във входящото водно съединение към парното,но при преглед на капачката на разширителя открих проблема там,въобще жилава машина е това -"ИСУЗУРЕЙНГЛЪРА"!Кефи ме тоя ветеран и подобни на него!
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                        И кат загрее ...
                        Разликата топъл-студен при мен е нещо катро 2-3см в казанчето. Маркера за максимум на казанчето е за студен двигател. Над маркера има поне 10 сантиметра. Дали ще е на максимума при студен, или със сантиметър нагоре - все тая. Пробвано. Антифриз доливам рядко - примерно веднъж годишно, около половин литър. Казанчето не е херметично, така че и по тоя параметър няма грижи.
                        Последно редактирано от sparkybg; 01-09-14, 22:03.

Коментар

Jeep Grand Cherokee 1993, бензин 5.2 V8 инекцион, без турбо. 215 коня, 3 литра масло с много тормоз за 7000 км.
                          ;-)
                          Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                          нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Това е голема моторетка ,ама не е ли множко,нещо до 1.5 литра по става,да не са тръгнали гумички на клапаните ,щото ако са заминали ще се види,требва да гори повече масло при некакви температурни режими само!Тествай!Па и бензин,па и американски!!???
                            Последно редактирано от faster; 01-09-14, 22:31.
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

В интерес на истината само Жигулата ми гореше масло и то яко. Толкова масло, че като вадех свещите бяха толкова омаслени, че се чудех как изобщо работи. Другите ми коли горят незабележимо малко.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Зависи как го караш, пък и 2000км не е нищо. Моя редовно го карам хулигански. Опни го до морето и обратно със 140 от край до край, и пак ще си говорим.

Зависи и какво е маслото. Карал съм го и с 15W50, и с 5W40, най-различни марки. Има разлика в харча между различните. Ама з 15W50 зимата върти мудно ако е под -10. С 5W40 си върти еднакво пъргаво независимо от температурата.
                                Аз предпочитам да го карам със полу или пълна синтетика, нищо че го харчи малко повече. Ама все не намирам 10W50, което би му паснало като на свинче звънче.
                                Спарки, при мен имам английско масло Granville 10w60 motorsport и то пълна синтетика...
                                Поздрави!
                                NISSAN FOREVER
                                -----------------------------------------------------------------------------
                                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X