Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затруднено палене при ниски температури - Pathfinder 2.5Dci 2007г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Затруднено палене при ниски температури - Pathfinder 2.5Dci 2007г

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    Нали не смяташ, че колегата е сложил 15W40 на комънрейл 2007г ?
    Нищо не би ме изненадало!А, и той не казва нищо по въпроса, така че нека го изчакаме, ок?
    А, да коментирам ли рекламните трикове на авто-дилърите, които препоръчват смяна на масло и филтри на съвсем нови турбо-дизелови автомобили на 30 000км...?Да казвам ли на какво замязва маслото и филтрите след подобен пробег, или не?
    Та кой-какво смята и мисли не мога да знам-а, ти...?
    Аз казах една от причините за мудно първоначално палене сутрин, особенно зимата, но не разбрах ти какво искаше да кажеш...?
    Последно редактирано от mbenz; 02-01-14, 15:46. Причина: допълнение
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

На новия пасат 2.0тди го дават първа смяна на 30 000/2 години и не съм убеден, че ще спре да пали като стане на 28000 За по-сигурно ще трябва да изчакаме година и половина...
      На Pathfinder 2.5Dci с 99% вероятност е 5W40 и сервизен интервал 15000км...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Колега, Ясен. Напълно съгласен съм с теб. Но досега доста години с 10 квадрата кабели съм помогнал на много шофъори и най-вече жени, забравили пред Билата фаровете. Смятам, че са достатъчни, ако не е жив мъртвец акумулатора. Защото ако е и на боксир няма да запали. Поздрави!

Коментар

Аз не казвам че няма да запали (той очевидно пали и самичък), а че няма да е ясен резултата от пробата.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            На новия пасат 2.0тди го дават първа смяна на 30 000/2 години и не съм убеден, че ще спре да пали като стане на 28000 За по-сигурно ще трябва да изчакаме година и половина...
            На Pathfinder 2.5Dci с 99% вероятност е 5W40 и сервизен интервал 15000км...
            Знам какъв е интервалът за смяна при VW-group автомобилите, а и при другите, и който иска да следва какво "дават", като пробег за смяна на маслото и филтрите!Ти, ако го правиш наистина ще ме учудиш!Разбира се, че ще палят и без да смениш маслото 100х. км.(като талянците), от което ще възникнат други доста сериозни проблеми във времето, но това е друга бира, а и е много за писанеОтделно не е ясно какво масло е налято, нали-колко често се случва в наше село клиента да бъде измамен-аз затова при тази операция си нося маслото и им вися на главата, но колко го правят тВа?
            От мен толкоз-не ми се влиза в глупави и безсмислени писания!
            Последно редактирано от mbenz; 02-01-14, 16:12. Причина: допълнение
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Маслото си го сменям сам на 10 000км, откакто му изтече гаранцията. Слагам 5W-40.

Утре сутринта няма да имам време да пробвам с подаване на ток, но други ден ще пробвам.

Дано да е акумулатор.

Коментар

Колега, да не забравиш да пишеш, че ми е интересно, а може би и на другите!

Коментар

Здравейте, малко се забавих с отговора, защото нямах време тия дни сутрин да паля и втора кола и да давам ток с кабели /даже и свестни кабели нямам/,
                  но проблема се оказа наистина в акумулатора.
                  Не знам как един двугодишен Банер може да загуби качествата си толкова бързо, но явно всичко е възможно.

Коментар

Кой вариант Банер е това? Я го дай да го премерим за капацитет?

Коментар

Нали ти казах, че е той. Някога карах 10 години с един, а никога не наливах дестилирана, както сега. Ама и сега не наливам щото с новите технологии не трябва. Сега съм с Ca/Ca. Айде поздрави!

Коментар

Трябва да видя кой точно е, но няма вариант да не е точния за джипката.
                        По конфигуратора в сайта им го избрах, като преди това бях гледал и на други производители.
                        Идиотското е, че прехваления Банер почна да издиша на 2рата година, а оригиналният, който беше някаква куча марка, издържа 5+ години...

Коментар

Няма такова нещо като "прехвален банер"
                          Банер има скъпи и евтини модели. Базовият стартерен модел по нищо съществено не се отличава от базовия стартерен модел на Монбат или на Варта ако щеш. И разбира се, че ИМА вариант да не е точния за колата.

Преди време пък някой обясняваше че лайфлайн били куча марка... (те "базов стартерен модел" просто нямат).

Пак казвам: дай да му премерим капацитета.

Коментар

Акумулаторът е
                            Banner Power Bull P74 12
                            http://www.bannerbatterien.com/backend/datasheets/EN/013574120101.pdf

Коментар

Ясно.
                              Не е най-евтиния, а все пак втория най-евтин модел. Лично аз за 2.5л дизел бих сложил поне по-голям.

Коментар

Всъщност, не е ли по-важен стартовия ток, при положение, че повечето производители препоръчват дори 70Ah акумулатори за този Нисан,т.е. сегашния мислех, че отговаря напълно на изискването за капацитет.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
                                X