Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крушки за фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Крушки за фарове

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    На магазина се мият. С пари. За съжаление.
    Освен окислението в повечето има доволно количество прах, често са и поопушени. Бас ловя че ако рефлектора не е обелен колегата ще получи прилично подобрение и само с измиване. Не, няма да са като от магазина, но няма да са и като в момента. Някой във форума даже беше постнал снимки преди/след миене, и то точно за фар на терано. ВЕрвай ми, разликата е все едно гледаш чисто нов фар и такъв, търкалял се в морга 10 години.

С какво се мият - еми с вода и сапун. Някакъв препарат за стъкла би помогнал. Meglio вероятно също, но с това второто по-внимателно.

Кристални голфови фарове са 100 кинта комплекта. Играчката е да се махнат старите и да се сложат нови захвати като за терано. В оная моя тема има и чертеж. И то играчката е главно във факта, че трябва да се махне стъклото и да се запоят. Моите откак са сложени не са мръднали. Стана по-здраво от очакванията ми.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Рефлекторите са здрави, само че имат някаква бяла мараня, както и по стъклото на фара от вътре. Предполагам процедурата изисква сваляне и пълно разглабяне на фаровете...
      Поръчах Осрам найт брейкър, силвър стар няма...

Коментар

Изисква като за начало миене без разглобяване. Чак тогава мисли за следващите стъпки.

Последно, какво е тераното? С кръгли фарове или не?

Има вариант и за възстановяване на рефлектора. Има фирми, които могат да ти свършат тая работа. Даже имаше и тема за това.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При миенето спазвай един принцип - пази от всякакво механично почистване, пази от докосване с пръст, пази от търкане с каквото и да било - едно изплакване, едно почистване с лек препарат, едно изплакване с дестилирана вода - напръскана с пулверизатор, няма да унищожат безвъзвратно покритието на рефлектора.

Не бърши - остави да изсъхне - дестилираната вода няма да остави бели петънца.

Не пипай и не търкай, казано с две думи.

Инак - ще търсиш възстановяване на покритието на рефлектора.

Успех!

Коментар

И си поръчай повече Осрами,че горят,при мен средно на 6 месеца по един клякаше
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Sparky, теранеца е с кръгли фарове. Как да измия рефлекторите и стъклата от вътре? Препарат за стъкло+плакнене с дестилирана вода, но как?

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
                Sparky, теранеца е с кръгли фарове. Как да измия рефлекторите и стъклата от вътре? Препарат за стъкло+плакнене с дестилирана вода, но как?
                Какво значи "как". Няма как да стане както са си на джипа. Сваляте ги, изплаквате през дупката обилно с топла вода на чешмата няколко пъти, после бълбукате няколко пъти с вода и сапун или някакъв препарат за прозорци (ако е много мръсно може да ги оставите в леген накиснати със сапуна за няколко часа) и после пак изплаквате обилно с топла чешмяна вода. На финала изплаквате с дестилирана вода преди да оставите да съхнат за да не останат петна от водата. После ги оставяте да се отцедят и да изсъхнат с дупките надолу да не се прашат... ако няма повредено по покритието ще станат като нови. Обикновено след измиването се виждат дефектите по покритието
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  На магазина се мият. С пари. За съжаление.
                  Понякога има варианти за по-евтин фар от друга марка или от друг производител.

Сега да напиша в поредната тема това дето все не увира.
                  1. Фарът е 97% оптика (т.е. рефлектори, стъкла, лупи, апретури) и 3% крушка. Ако не свети добре и не виждате в тъмното, познайте какъв е шансът да е от крушката и дали ще го оправите с по-силна.
                  2. Това че не свети в пътя, не значи че не свети в очите на насрещните. Или и във вашите, като има мъгла. Светлината почти не се губи, само се разсейва. Познайте какво ще стане с по-силна лампа.
                  3. Токът - няма 12в фабрична инсталация, която да издържи над 70 вата. 60 вата е което трябва, 15% запас - другото за производителя са пари на вятъра.
                  4. Ако балончето на лампата е синьо, значи лампата свети каквото свети, а после синята боя спира част от светлината, за да ви изглежда останалото "бяло". Така хем получавате по-малко светлина, хем ви нагазва ефектът на Пуркине и с тази по-малко светлина виждате още по-малко.
                  Ако някой ви хвали Osram Nightbreaker - оставете го да ви ги хвали. И си купете Osram Silverstar. Трудно се намират защото не са убедителни като цена срещу визия пред дискотеката, ама има смисъл.

И всичко това ако изобщо искате да е на Osram. Ама аз съм проверил, измервал, пробвал - и съм установил че най-добрата лампа достъпна тук е Narva Rangepower 50+

Нека не ви заблуждава това +50%, +60% или +90% в рекламите. +80% и нагоре е нагла рекламна лъжа, няма такова нещо. Останалите "плюсове" са срещу базовия модел на съответната фирма, които лекинко се различават и резултатът е почти еднакъв - максималният законно допустим светлинен поток. Евентуално намален със загубите в боята. Ойе.
                  Я сега като си си направил труда да почетеш да ме светнеш нещо. Забравяме за инсталацията и др. съпровождащи проблеми и сравняваме една 60W изнасилена да свети повече крушка и една неизнасилена 100W, която примерно дава пак толкова светлина (въпреки че вероятно е да дава малко повече). Та въпроса е следния - според мен (моята логика) изнасилената трябва да има значително по кратък живот поради това, че за да даде още малко светлина от същата електрическа мощност тя вероятно е леко температурно изнасилена... или бъркам? Странното е, че според спецификациите на Осрам 100 ватовите имат значително по-кратък живот от най-набримчените 60 ватови...

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                    Я сега като си си направил труда да почетеш да ме светнеш нещо. Забравяме за инсталацията и др. съпровождащи проблеми и сравняваме една 60W изнасилена да свети повече крушка и една неизнасилена 100W, която примерно дава пак толкова светлина (въпреки че вероятно е да дава малко повече). Та въпроса е следния - според мен (моята логика) изнасилената трябва да има значително по кратък живот поради това, че за да даде още малко светлина от същата електрическа мощност тя вероятно е леко температурно изнасилена... или бъркам? Странното е, че според спецификациите на Осрам 100 ватовите имат значително по-кратък живот от най-набримчените 60 ватови...
                    И си прав, и не си. Като напълниш крушката с ксенон вместо аргон, топлинните и загуби намаляват, тоест свети повече при същата мощност. И външно грее по-малко. От друга страна, 100 ватовата свети малко повече и грее много повече.

Коментар

Да, така може. А от къде намираш инфо коя с какво е пълна. Между другото за светлинния поток също не се намира....

Коментар

На сайта на Осрам преди имаше информация за светлинен поток, сега са го махнали. Странно... По спомен найтбрейкъра беше около 1500-1600 лумена.
                        Иначе от доста време искам да си сложа малко по-силни крушки на дългите. Рефлекторите са чисти, просто ми се ще повече светлина в този режим. Знам, че не е редно, но се прибирам от работа често около 22 часа (на 40 км извън София) и единствените бозайници които мога да заслепя по пътя обикновено са кучета. С късите не мога да направя компромис - те са с леща и стандартната 55 вт лампа регулирани на 1% наклон на снопа. И за 5 години никой не ми и присветнал.
                        Та на въпроса с дългите. В България никой не внася 65 вт Н7, които ми се струват идеалния компромис. Изключвам 100 ватовите предложения защото тока ще се удвои и не мисля че инсталацията ще издържи. Отделно ще има кофти пад на крушката. Отделно фара ще се опече.
                        Филипс предлагат 80 вата, но и това ми се струва доста, въпреки използването на дългите на сравнително кратки интервали мисля, че много ще се нагряват.

Коментар

Сложи лупи и на дългите. Ама лупи за дълги.

Коментар

Позволих си да пиша в тази тема въпреки, че нямам Нисан.
                            При мен няма място за лупа в секцията за дългите. Както и да е...
                            Някой знае ли как стои законово въпроса с допълнителните дълги светлини. Питам защото е забранено крушката да е над определена мощност, но дали са забранени две допълнителни тела свързани към дългите с крушки с нормална мощност (в каталога на Хела ги гледам като спот лампс). Спомням се, че в Швеция масово имаше такива монтирани на всякакви автомобили. Някои даже бяха с по 3 броя. Попитах и ми казаха че са допълнителни дълги. Товарните автомобили също серийно имат дублирани дълги, че някои имат и трети чифт.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                              Да, така може. А от къде намираш инфо коя с какво е пълна. Между другото за светлинния поток също не се намира....
                              Еми ровичках се преди време. То общо взето това е начина да намалиш загубите при константна мощност. Не е технологично чудо. Проблема е че ксенона е скъп - много по-скъп от аргона, който си е направо без пари. Иначе всичките щяха да ги пълнят с ксенон. Затова и струват толкова повече, дори да махнем от сметката чисто търгашеските истории.

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
                                .....Питам защото е забранено крушката да е над определена мощност, но дали са забранени две допълнителни тела свързани към дългите с крушки с нормална мощност ......
                                Дългите обикновенно са малко по-мощни от късите. Предполагам идеята на производителите е от технически характер.

На много Мерцедеси дългите са на отделни крушки и светят заедно с късите. Т.е. стават 4 крушки. Това е стандартно и на някои други марки.
                                Дългите се ползват когато срещу тебе няма коли. Ми светни си 2 KW ако те кефи. На дърветата им е все тая.
                                Не съм 100% сигурен но на дългите няма логика да има ограничения.

Увеличаване на светлината и побеляване на същата става с по-качествек материал на жичката (издържащ по-висока температура), добавено към по-качествен газ. Това прави 55W на кадърните крушки да светят по-добре от 100W на смотаните.

Това е и причината да не се намират по 2.50лв. като 100 ватовите Н4.

Кадърен комплект Н4 струва между 25 и 70лв в зависимост от това колко е нагъл конкретния търговец. На същото място могат да ви предложат 100 ватки за 2-4 кинта.
                                Последно редактирано от drukman; 23-12-13, 20:54.
                                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X