Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крушки за фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Крушки за фарове

Абсолютно подкрепям Вальо за този вид ксенон. Ако все пак много държите да се ксенонизирате, търсете такива с не повече от 4000К.
    Отскоро карам кола на 24V и се оказа, че H4 за камиони, са 60/75W стандартно. Светят повече от добре.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      .... търсете такива с не повече от 4000К.....
      Те тия са точно такива, но "К"-то не променя начина на светене. Само цвета.

Още един път.
      Търсете крушки които светят на пътя. Не търсете мощност. НЕ СТАВА.

Изгоря ми крушка в Румъния. На скапаната бензиностанция на която спрях имаше само Осака или Мусака или там каквито бяха крушки 100/110. Ефтини, ефтини...иде ти да си вземеш 2 ката. И 100/110W.

Смених и двете. Качих се, слязох, измих стъклата.... До Русе аз нищо не виждах а всички ми светеха да превключвам. К'во да превключвам. Аз съм на къси. Ма толко къси, че чак ги няма. В Русе си купих 2 Филипса от Шел, каквито имаше и прогледнах. Нищо, че филипсите бяха по 55W.
      Вие ако искате по 500W крушки си купете. Само изчакайте да си сложим и аз хАлогенките...

Последно редактирано от drukman; 22-12-13, 16:55.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Ами категорично се насочвам към халогени, H3 примерно, ще турно по-ячки кабели + 70А реленце и таман едни "рали" круЖки ще се кротнат.

ВЕсели празници

Коментар

Нека не зачекваме темата за фаровете за мгла. Мойте нали ги видя. Ми и на мене ми става мъгливо като видя 4 фара насреща.
          Ма кофти ми били алогенките....ми кофти са.

Чисти рефлектори. Здрава инсталация и кадърни крушки светят по-добре от сек'ви Алогенки, ксенонки, патронки и сельянки.

Това е моето мнение. Имам в подкрепа 2 хели 170 и 2 хели 210.

...само да събера ентусиазум да ги монтирам...
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Вальо, а дали да зачекнем темата за задните светлини за мъгла?
            Щото като видя такива пуснати, определено без нужда, да ми вадят очите, и рязко ми се приисква да спра малко по-късно..с метър-метър и петдесе...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              Щото като видя такива пуснати, определено без нужда, да ми вадят очите, и рязко ми се приисква да спра малко по-късно..с метър-метър и петдесе...
              - и каране на "дълги" през деня, незнам мислят си, че не се видят или ...

* винаги съм свързвал халогените заедно с "дългите", тоест идва ли насрещно движещ се минавам на "къси". Писнало ми е от тарикати дето пускат де що има по колата в абсолютно нормални меторологични условия, пък на мокър асфалт да не говорим..

Весели празници!
              п.п. сега се сещам, че аз крушки на тоя Форд ниВга не съм менил, май там се крие дявола

Коментар

10 вата повече ти дава 50% по-добра осветеност на пътя,не са мои приказки,а само цитирам изследвания разни.На моята кола номера минава без смяна на кабели и без монтиране на релета,крушката е същия размер та е мислена да е в тоя фар та свети където свети и другата,но на 50% по-силно.

Аз както казах взех 2 за проба на цената на 2 кутии цигари,взех и още 6 резерви които е рака си стоят в багажника.

Преди това съм бил и с Филипс найт и със Силвания ултра и с какво ли не,проста крушка 10-15 вата над заводско то им отвява плявата,а като гледам и на живот го докарва.

Ако трябва да сравнявам то трябва да дръпна пак нова тема - нормалната,Силванията,тия или заводския халоген на другата кола със същия фар.Е нареждам ги отзад на пред,че май тия светят по-добре от ксенона,а като сметнем,че един ксенонов фар нов е 7-800 кинта бройката/ не че си нямам резервни ма няма смисъл да ги сменям /то дадените от мен 14 кинта се връзват от всякъде.

Не си правя майтап пичове,това ако не свети да съм го разкарал,а ги караме в на жената колата,днес идва с единия син до мен,4 часа каране в тъмницата,майната ми на мен,тя първа да е писнала,че са и скапани фаровете.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

1. Колегата с тераното първо да си измие старите фарове отвътре.
                  2. После да си купи хубави крушки (OSRAM/Philils) с увеличено светене и стандартна мощност.
                  3. Ако до тук не му харесва - нови кристални фарове за Голф 2, пригаждане на захватите (виж въпросната тема)
                  4. Ако пак не му харесва - китайски ксенонови лупи и цялата програма от въпросната тема. Светят където трябва.

...това ако тераното е с кръглите фарове (1996-та - 2000г.) Ако някой от другите варианти смяната на фарове не е на дневен ред - да ги измие, да сложи хубави крушки. Китайските лупи може и да се побират, а може и да не се побират в оригиналните фаров - нямам идея. В кръглите оригиналние фарове, както и в голфовите не се побират.

Ако смята на ходи в чужбина и иска да е спокоен варианта с лупите и всякакви други преработки отпада. Остава евентуално подмяната с голфови фарове, по простата причина че ако се сменят качествено няма как да се познае че не са оригинални.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ти трай, да не те питам к'ви са ти фаровете и що седиш на местото на девойката.

Или не беше ти? Че'й да не станем за смех....пак.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

И аз исках да имам повече светлина, но без по-висока консумация на ток, пробвах и похарчих доста пари за всякакви крушки H4, и най-накрая останах изключително доволен от H4 PHILIPS Blue Vision 12V 60/55W, цената за комплект си е скъпичка 55лв, но си струват отвсякъде.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:001648193-big.jpg
Прегледи:1
Размер:51.0 КБ
ID:5547309

п.с. До модератор, ако смятате че се тълкува като умишлена реклама, премахнете снимката.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Ти трай, да не те питам к'ви са ти фаровете и що седиш на местото на девойката.

Или не беше ти? Че'й да не станем за смех....пак.
                        Девойката, седи на мойто място, пък аз си карам очиларката - ха сега де

Коментар

Ей т'ва е мноу яку, аз обаче задължително или ги изпреварвам и пускам моите електрожени или ако не мога да изпреваря, просто включвам на дълги, ама от лоста за сигнализация - демек и дълги, и къси тугедър. Найс , а ?
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Sparky, как и с какво се мият фаровете от вътре?

Коментар

С вода е нещо много меко и нежно
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
                                Sparky, как и с какво се мият фаровете от вътре?
                                На магазина се мият. С пари. За съжаление.
                                Понякога има варианти за по-евтин фар от друга марка или от друг производител.

Сега да напиша в поредната тема това дето все не увира.
                                1. Фарът е 97% оптика (т.е. рефлектори, стъкла, лупи, апретури) и 3% крушка. Ако не свети добре и не виждате в тъмното, познайте какъв е шансът да е от крушката и дали ще го оправите с по-силна.
                                2. Това че не свети в пътя, не значи че не свети в очите на насрещните. Или и във вашите, като има мъгла. Светлината почти не се губи, само се разсейва. Познайте какво ще стане с по-силна лампа.
                                3. Токът - няма 12в фабрична инсталация, която да издържи над 70 вата. 60 вата е което трябва, 15% запас - другото за производителя са пари на вятъра.
                                4. Ако балончето на лампата е синьо, значи лампата свети каквото свети, а после синята боя спира част от светлината, за да ви изглежда останалото "бяло". Така хем получавате по-малко светлина, хем ви нагазва ефектът на Пуркине и с тази по-малко светлина виждате още по-малко.
                                Ако някой ви хвали Osram Nightbreaker - оставете го да ви ги хвали. И си купете Osram Silverstar. Трудно се намират защото не са убедителни като цена срещу визия пред дискотеката, ама има смисъл.

И всичко това ако изобщо искате да е на Osram. Ама аз съм проверил, измервал, пробвал - и съм установил че най-добрата лампа достъпна тук е Narva Rangepower 50+

Нека не ви заблуждава това +50%, +60% или +90% в рекламите. +80% и нагоре е нагла рекламна лъжа, няма такова нещо. Останалите "плюсове" са срещу базовия модел на съответната фирма, които лекинко се различават и резултатът е почти еднакъв - максималният законно допустим светлинен поток. Евентуално намален със загубите в боята. Ойе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X