Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за нашите Нисани Терано за зимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми за нашите Нисани Терано за зимата

Ааа, с тия са сравними, даже на смнимка.

Стигне ли се до калчица обаче, струва ми се че ще се напълнят за норматив даже от леко влажна полянка.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако някой има наблюдения , моля да помага.
      Нямам наблюдения, аматьор съм и не мога да помогна. Ссори, това мое мнение не се отнася конкретно за цитирания. Пребийте ме с камъни, но не мога да разбера, как може да се вземе под внимание съвета на някой колега, без да имаш ясна представа:
      1. На каъв терен смяташ да исползваш дадения продукт? (само на сняг или навсякъде)
      2. Колко пари си решил да дадеш?
      3.Джипката къса база ли е или не?
      4. Къде и как смяташ да употребиш препоръчения продукт и откъде си сигурен, че купувайки препоръчените гуми ще отговорят на очакванията?
      5. Дали няма да се разочароваш във съветите на препоръчалите ти ги, когато се надцениш във възможностите на автомомобила и го нахендриш във най-дълбоката пряспа или кал, оправдавайки се после пред себе си и близкото ти обкръжение, че съветите на пичовете от форума за покупката на този продукт са виновни?
      Глупав въпрос, според мене, защото тогава би трябвало, няколко милиона българи които имат автомобили (не 4*4) да се отпишат на този форум и да тръгне една дискусия кой какава гума да сложи. Винаги се намира някой който да реши, че неговия курник е по-добър от другите, неговите гуми са понеже по-скъпи и имат по-голям протектор (но винаги е определящ фактора - терена, по който трябва да да го използваш) и крайния резултат е винаги налице - колкото е по отворен джипа, толкова понадалече трябва да идва трактора да го извлачи. Който е карал верижна машина в казармата, да си спомни, че необмислените команди от типа - "напред и само напред, ти си с танк и навсякъде минаваш", водят единственно до едно - е.........х му м.......а, ей сега са оср......е, викни по станцията Герги, да ни извади от тези л...а.
      з.ъ. Ако не е казарма и като дойде Герги, и освен него още някой друг, тогава става купона. Който го е преживял, той ще ме разбере. Кефа - цена нема! А гуми много. Всякъкви. И по 180 лв и по 3 и повече. Рано или късно ще затънеш.
      Последно редактирано от heromen; 15-11-13, 01:16. Причина: п.с. ей сега модераторите ще ме опнат за флуд

Коментар

Здравеите колеги, купих миналата година за Нисан терано 98г. дълга база, Гудиар вранглер дуратрак 16-ки чисто нови и мога да заява, че това е отлична гума както за кал така и за сняг, търкалям ги и по асвалт няма проблем, значително устоичива на износване, има нисък шум на асвалт и се държи отлично. Които ги е ползвал или ги ползва знае много добре това. Отново бих купил тази марка гуми много сам доволен. Поздрави на всички.

Коментар

Колеги,от скоро и аз съм горд собственик на Терано 2 , 2.7 2003г. Нямам опит с джипове,въпреки,че съм шофьор от 86-та година и съм карал какво ли не.
          Пускам няколко линка за зимни гуми и бих се радвал ако някой с опит ми препоръча на кои от избраните да се спра. Колата ще се кара главно по асфалт ,но с навявания на преспи и киша(мокро) и съвсем малко извън пътя. Спрял съм се на следните:

(мод: неработещи линкове към търговски сайт)

Имаше и едни на Fulda 4x4 Yukon или нещо от сорта

Благодаря предварително!
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 19-11-13, 18:27.

Коментар

Имаш ли идея къде да намеря същите във Варна?

Коментар

1. Линковете не работят.
              2. Търговски линкове във форума са забранени.

Просто напиши моделите на гумите и за какво смяташ да ги ползваш.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                1. Линковете не работят.
                2. Търговски линкове във форума са забранени.

Просто напиши моделите на гумите и за какво смяташ да ги ползваш.
                Извинявам се,за което.Нов съм във форума,но ще се науча като ме скастрят няколко пъти.
                След правилната забележка се коригирам.Следват моделите,които разгледах в нета.
                MICHELIN 235/70R16 106T LATITUDE ALPIN 4X4
                CONTINENTAL 235/70R16 106T 4X4 CROSS CONTACT WINTER
                BF GOODRICH 235/70R16 106S WINTER SLALOM KSI GO
                GENERAL TIRE 235/70R16 106T SNOW SRABBER
                BARUM 235/70R16 106T POLARIS 3 4X4
                FULDA TRAMP 4x4 YUKON 235/70R16

Както отбелязах в предишния пост,колата се кара предимно по асфалт,без сериозни наклони,но са възможни преспи,заледяване,киша и т.н.(варненското плато си го знаем) Извън пътя пак е лек,равен терен. За тази година приключих с риболова и не смятам да се набутвам в някакви екстремни ситуации,въпреки,че планирам един зимен риболов в Румъния. На пролет ще мислим за други подходящи гуми за летния сезон.

Благодаря предварително!

Коментар

За тия не мога да дам акъл. Имам впечатления за зимни Pirelli Scorpion, с които си купих тераното. Смея да твърдя че се справяха доста добре, хем не бяха първа младост, нито като възраст, нито като износване. Позволявах си да излизам и извън пътя и освен едно безнадеждно нахендяне, от което никоя гума нямаше да ме извади, никакви грижи не съм имал.

Помисли и за Lassa Competus. Не е чисто зимна, но върху ферозата ми се справя перфектно на сняг. Даже търпи леки кални заигравки, пък и като ги купувах бяха бюджетно решение. Ще можеш да ги караш целогодишно.

Barum лично аз не бих.

Коментар

Вчера сложих Michelin Latitude Alpin 4x4. Засега на сух и мокър асфалт се представят отлично.Не са шумни и просто лепнат по пътя.Дано метеоролозите познаят за идващия сняг и да имам възможност да направя пълен тест.

Коментар

Честито. И излизайки извън пътя имай едно на ум, особено при възможност да се стигне до кал

Коментар

Впечатления имам за първите 3 от служебните ML. Прекрасни гуми за асфалт. Асфалтови зимни гуми от много визоко ниво.За моето Терано си поръчах Гудиър Дуратрак,защото другите които си изброил ,извън пътя са като китайски кецове на лед.Сега видях ,че си взел Латитюд а. Карай ги със здраве

Коментар

Здравейте съфорумци,
                          първо Честита Нова Година! пожелавам на всички много здраве и повече сбъднати мечти !
                          Извинявам се за питането ми, навярно не е за тази тема, но нека не отваряме друга и без това доста е глупаво. Все пак искам да се допитам до вашето мнение.
                          Т.к. наличните гуми на Тераното са доста износени ми предстои смяна. Сериозно обмислям варианта да мина на размер 31х10.5х15, но ме притеснява че тези гуми са по-широки от оригиналните и няма да се поберат в заводските джанти. Става дума за Террано 2 от 98година 2,4 бензин с гуми 235/75/R15. Зная че тези гуми са големи и ще трябва да се оттърва от предните калобрани, и да натегна торсионите, но не съм сигурен за джантите.... Иска ми се да не ги сменям, но като погледна таблиците с допустимите, няма как това да стане.
                          Въпросът ми как сте постъпили вие при преминаването към по-голям размер гуми.
                          Благодаря и успешна година!
                          Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                          Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Минимума за такава гума е 7 инчова джанта, каквито са оригиналните алуминиеви. Предполагам и стоменаните са 7 инча, но трябва да провериш - някъде по тях трябва да има надписи.

...и не трябва да се орървеш от калобраните, а само малко да им вземеш вътрешната част. Практически не си личи по нищо след това. Аз си карам с калобраните.

Коментар

Събират се,проверено . Летните ми"кални" гуми са на оригиналните алуминиеви джанти на Тераното,а зимните на железни оригинални от Тойота 4рънър. Всичките са 31/10.5/155. За разлика от Спарки аз махнах калобрана.

Коментар

Благодаря Ви за отговорите
                                Сега остава да си хересам гуми и да събера пари за тях.
                                Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                                Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X