Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за нашите Нисани Терано за зимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за нашите Нисани Терано за зимата

Здравейте колеги,тъй като за първа зима ще карам Нисана искам да попитам по запознатите какви гуми ще са подходящи.Изчетох всичко в темата за гуми на форума но до никъде не стигнах.В момента съм с Гудиар Вранглер SR-A 235/70/16 така го вземах.Спорен ден!

От: Гуми за нашите Нисани за зимата

Къф Нисан, де ще се кара.

Аз препоръчвам черни, кръгли и безкамерни.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Aз съм се нагледал на тия:

FULDA TRAMP 4X4 YUKON 235/75 R15 105 T

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d40843e804e5_1.jpg
Прегледи:1
Размер:79.9 КБ
ID:5526095

Някой да сподели впечатления или забележки?
      Последно редактирано от sminkov; 10-10-13, 21:04. Причина: Рекламен линк

Коментар

Наистина пиши какъв е нисана и каква е идеята.

Коментар

Благодаря колеги,забелижката е правилна джипа е Нисан Терано 2.7ТДИ 2002г.Щесе кара по асвалт и за риболов без естремен офроад/състезания/Спорна Вечер!

Коментар

Утре ще ходя на Карадере за риба. Във неделя го дават да вали. По тия баири кални и стръмни ще го пробвам дали ще издрапа с тия джапанки. От два дена го имам моя Нисан, но все пак имам опит ( от 1995г) със леки коли, бусове (мои) и джипки на приятели които карам понякога (най-вече като се забатачим в някоя локва или пряспа и някой трябва да седне зад волана). От всичкото това научих само едно - падне ли по-корем, само лебедка или друга машина те вади. Джипа не е танк. Питай ги тия с к'ви вериги са: youtube.com/watch?v=BovIbTwS6GQ .
            Тези гуми ги купих заедно с джипката. Според мен са добри за сняг. Това остава да го проверим като завали. Уикенда ще проверим дали стават за кал (нощес при нас валя, ама на Шуменското плато не беше достатъчно намокрило).
            З.Ъ. Говорим за проходимост в рамките на разумното, не за условия които посочих във линка ). Ще гледам да има снимков материал, но малко трудно защото аз ще трябва да карам.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:09102013559.jpg
Прегледи:1
Размер:90.9 КБ
ID:5526089

Коментар

Първоначално публикуван от galenik Преглед на мнение
              Благодаря колеги,забелижката е правилна джипа е Нисан Терано 2.7ТДИ 2002г.Щесе кара по асвалт и за риболов без естремен офроад/състезания/Спорна Вечер!
              За така поставената задача отговора е добри зимни гуми. Но при условие, че ще ги караш само зимата и за лятото ще имаш други.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

А нещо компромисно за двата сезона.

Коментар

От: Гуми за нашите Нисани Терано за зимата

А какво ще кажете за тази
                  Wrangler AT/SA

Гума за 4x4, способна да се справи с всеки терен

• Подобрена устойчивост на пробив и срязване
                  • Уверено сцепление на мокри пътища
                  • Подобрено сцепление в кал за шофиране в пресечени местности
                  • Тихо, удобно возене

Коментар

Първоначално публикуван от galenik Преглед на мнение
                    А какво ще кажете за тази
                    Wrangler AT/SA

Гума за 4x4, способна да се справи с всеки терен

• Подобрена устойчивост на пробив и срязване
                    • Уверено сцепление на мокри пътища
                    • Подобрено сцепление в кал за шофиране в пресечени местности
                    • Тихо, удобно возене
                    Аз такава гума която да става за всичко не съм намирал.Все трябва да направиш компромис...

Коментар

За мен това е гумата - Wrangler DuraTrac,но няма в моя размер 235/65/17
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0069766209245_500X500.jpg
Прегледи:3
Размер:79.1 КБ
ID:5526316
                      TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
                      www.kamino92.com

Коментар

Първоначално публикуван от gorskia79 Преглед на мнение
                        За мен това е гумата - Wrangler DuraTrac,но няма в моя размер 235/65/17
                        [ATTACH=CONFIG]636633[/ATTACH]
                        Добър вариант. В момента 235/75/15(размер по книга за Терано) в Радиал са 220лв. на парче с монтаж и баланс. Не съм сигурен обаче дали е добър ако се кара предимно по асфалт.Друг добър вариант е Тойо Опън Кънтри А/Т. Пак са на същата цена там.Тойото е малко по-мека гума т.е. Ще се износи по-бързо, но е пробвана за целогодишно ползване и се получава.Не препоръчвам Гудрич А/Т в размер по-малък от 265/.....Наблюденията ми са , че е много добра на големи джипки, в голям размер.На малките от сорта на Витара, късо Терано.... просто я няма никаква.
                        Последно редактирано от goshko-loshko; 12-10-13, 08:00.

Коментар

Здравейте,колеги все още не съм си избрал гуми но благодаря на всички отзовали се.Сега имам нов въпрос,мойто Терано е дълга база 2.7дти с 16 цолови джанти
                          на него можели да се монтират 15 цолови.Намерил съм си железни от Терано.Гуми за 15 има по голям избор.Благодаря за отговорите.

Коментар

Абсолютно може да се монтират 15" джанти (пише го и на стикера, залепен на купето при шофьорската врата).
                            Намираш си подходящите джанти 6х139,7 и според окачването, можеш да монтираш "заводския" размер 235/75/15, или пък, следващите размери 30", 31", колкото побере.
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Аз тази зима ще се пробвам с моето Terrano 2 2.4i къса база с BFgoodrich AT/KO M+S и със знака с планината и снежинката да стигна до Австрия с караваната и да се върна Там поне чистят пътищата, но докато мина Сърбия ще съм на тръни - дано държат на зимни условия. Меки са, но нямат много ламели, и все пак австрииците са ги сертифицирали за тяхните зимни условия, което е доста интересно !!!
                              Има ги в списъка на позволени гуми за зимата в сайта на тяхното МВР, интересно, нали ?

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X