Обява

Свий
Няма добавени обяви.

умна дюза на Terrano II R20 2.7 TDi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: умна дюза

Първоначално публикуван от Dido-usa1 Преглед на мнение
    А малко в страни от темата 3.0 Дизел с каква система е ?
    Bosch, ама няма нищо общо с 2.7. Като надеждност включително - помпата е не-безизвестната VP44.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ilian loveca Преглед на мнение
      момчета дюзата е готова благодаря за мненията ако някой има същият проблем да пиши има лек за тези дюзи и то доста по евтин.
      Колега, здравей и поздрави! Сега се ровя из форума и чета теми, свързани с въпросната умна дюза. Разгледах темата, която ти си започнал и видях, че си споделил със съфорумниците, че си намерил евтин начин за ремонт. Аз в момента имам същия проблем с моето Терано и ще съм ти много благодарен, ако споделиш опита си. Ясно е че новите такива са на умопомрачителни цени, системата ми е БОШ. Благодаря предварително!

Коментар

момчета дюзата е готова благодаря за мненията ако някой има същият проблем да пиши има лек за тези дюзи и то доста по евтин.
        Добре де, казваме каквото знаеме на всеслушание (в повечето случаи), даваме съвети, кога правилни, кога не правилни, няма значение, важното е, че се стараем да помогнем и накрая получаваме това!
        До кога трябва да търпим такива "ловци"!!!
        ПП. Лично изобщо не ме интересува, защото от този човек няма какво да науча относно автомобилите, обаче ми е много обидно!

Коментар

От: умна дюза на Terrano II R20 2.7 TDi

И аз много мразя такова отношение. Като има проблем очаква да му помагат и като се оправи айде чао. Ама такива хора и в живота се държат така.
          Ники

Коментар

Първоначално публикуван от vonigram Преглед на мнение
            ...Ясно е че новите такива са на умопомрачителни цени...
            Чак пък. Струва колкото 2 оригинални долни шарнира, или колкото централната щанга на кормилното управление. Нормално изкарва 200+ хиляди километра.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Умна дюза от Patrolfen беше около 200лв. И аз имах проблем с тази дюза, но проблема реших в Бош сервиз Пловдив, защото не можах да се свържа на време с колегата. Успех.
              И все пак от къде си?
              Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Благодаря за вашата любезност дал съм обратен отговор на всеки който ме е питал и незнам от къде тази арогантност. Относно умната дюза колега от бмв 525 td.

Коментар

При цена 200лв. изобщо няма смисъл от еквилибристики.

Коментар

Относно умната дюза колега от бмв 525 td.
                    ...където е с различно налягане на отваряне. Иначе дюзи със същия корпус притежават доста автомобили. Разликата е в разпръсквача и налягането, при което отварят.

А отговор на всички се дава в темата, а не на лични съобщения или по телефона. Това при желание де. Никой никого не задължава, по принцип.

Коментар

На бошовите умни дюзи се прекъсва намотката на една малка бобинка вътре. Отварят се, пренавива се бобинката и пак се сглабя дюзата. Аз карам с такава оправена умна дюза.

Коментар

Такааам...
                        Колата е Терано II, 2.7TDI, 2003-та година, ГНП - Бош.
                        Симптомите са следните. При равномерно движение с около 2500 -3000 оборота двигателя осезаемо придърпва на моменти, при което (ако не си внушавам) усещам миризма на изгорели газове. При това положение понякога светва чек лампата, но пък друг път не светва, като придърпването продължава да се появява.
                        Колкото и да не ми се вярваше, оказва се, че е леко сложно да намериш диагностика за Терано, въпреки, че е с OBD букса.
                        Един се пробва, разчете някакви глупости или поне аз ги разбрах като глупости, вероятно и защото диагностика беше осезаемо черпен.
                        Двама като чуха по телефона директно се отказаха, един се пробва ама нещо не се получи, та така до днес, когато в крайна сметка се достигна до диагноза: P1242 - NEEDLE LIFT SENSOR (RPM)
                        В ръководството гледам, че ако се разкачи буксата и се измери съпротивлението на сензора стойността трябва да е около 105 Ом-а.
                        Това ще го проверя утре.
                        Понеже е бая пари, чудя се дали има някакъв начин да съм 100% сигурен, че проблемът е в умната дюза?
                        Някой поръчвал ли е скоро и откъде?
                        Благодаря предварително.
                        Георги Тонев

Коментар

Поръчай я през Bosch. Къде 3 пъти по-евтино е, вместо като оригинална част. Или поне беше, аз катопоръчвах. Нещо като 270 кинта, ако помня добре. Ама това преди 5-6 години.

Коментар

Преди да се разходжаш по диагностици трябваше да питаш. Едно че грешките се четат и с кламер, и второ че не е като да няма поне 2-ма човека от форума от София и околоностите, дето имат нужната апаратура за да ги прочетат, както и да гледат данни в реално време.

Коментар

Ако е умната дюза ЧЕКа свети постоянно и колата прекъсва защото дюзата неработи най-вероятно е ел.блока на гнп при мен е същата работа самоче около 2000 об. придърпва

Коментар

Тая ГНП електроника няма.

Изключвал съм умната дюза и не съм забелязал прекъсване, поне при работа на място. Как е в движение не знам, но след включването и лампата си угасна. При повторно появяване на някои грешки няколко пъти, лампата спира да гасне, но не знам дали точно тая грешка е от тях. Принципно не е невъзможно дюзата да прекъсва при определени обороти, макар и малко вероятно, но ако е нещо друго, записва други грешки. Единствена грешка "умна дюза" най-вероятно наистина е умна дюза. При проблем с помпата записва други грешки, една или няколко, но със сигурност не записва само грешка в умната дюза - ако я запише винаги е в комбинация с други грешки.
                                Последно редактирано от sparkybg; 18-12-15, 21:49.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X