Обява

Свий
Няма добавени обяви.

умна дюза на Terrano II R20 2.7 TDi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: умна дюза на Terrano II R20 2.7 TDi

Имах идентичен проблен с таз умна дюза по врееме на движение светваше чека но колата си вървеше и и кога му хлопне си гасваше чека, а умната дюза си ми беше чисто нова купих я от бош за 300 лв с доставка 320 но има и по евтини варианта. За решението на моя проблем осъмнихсе в буксата на умната дюза и малко си играх с буксата оказа се, че хлабаво влизало и от вибрациите не давало контакт стиснах малко женската букса и се оправи.

Ето един линк с умни дюзи и цени http://www.avtochastionline24.bg/nis...ektoerna_djuza

Коментар

Съпротивлението на умната дюза 90-120 Ом. И аз имах проблем с нея . Смених я без разпръсквача , от Бош Пловдив - 200лв. Нещо марката на кутията беше от рода "Делфин", или нещо близко, просто не мога да се сетя за точното наименование.
      Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Първоначално публикуван от Mil68 Преглед на мнение
        Смених я без разпръсквача , от Бош Пловдив - 200лв.
        Как без разпръсквача, като разпръсквача е в самата дюза и за да се извади трябва да се разглоби?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не знам Спарки, така ми казаха, а колко е вярно също не знам. Нещо ми обясняваха, че няма нужда да се регулира новата дюза, и аз толкова съм разбрал. Знам само, че платих 200лв. за Умната дюза, 50 лв. за диагностиката, свалянето и качването на новата. Зора беше да се направи ключ за Умната дюза, до колкото си спомням, нещо специфично беше.
          Последно редактирано от Mil68; 22-12-15, 07:06. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от Mil68 Преглед на мнение
            Зора беше да се направи ключ за Умната дюза, до колкото си спомням, нещо специфично беше.
            Продават се готови. Ама, срам и резил в сервиз Бош да нямат камък за умна дюза Бош. Струва 20-ина лв, ако помня добре.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е пак аз съм за порицание! Или не съм се изказал по горе както трябва , или не си ме разбрал. По вероятно е първото. Когато ми светна чек лампата, колата мина в авариен режим и повече от 2000об. не можеше да вдигне. Прочетох грешките с твоя помощ (ЛС), ако помниш. От там в Пловдив в един сервиз където ме заведе мой приятел. Диагностика, която потвърди за Умната дюза. Предложиха ми два варианта : евтин около стотина лева, и по скъп около 200лв. Не знам какво означава евтиния вариант, аз директно избрах по скъпия вариант. Обясниха ми, че трябва да оставя колата минимум за един ден, за да поръчат от Бош Умната дюза. Та за това имаше гимнастики с направата на гореспоменатия ключ. Оставих си колата в сервиза и се прибрах във Велинград. На по следващия ден ми се обадиха да си прибера колата, че е готова. То едно зло, нали не идва само?! Изкарах колата от сервиза и поех към Велинград. Много рядко карам Тераното сам, повечето съм семейството си. Реших малко да го понастъпя, хем да се прибера по бързо. Но нещо ми се стори, че е мудно, бавно се развърташе, особено в ниските, хич го нямаше. Помислих, че нещо са ме преебали, но вече бях на половината път. По същото време имам дискусии относно дебитомера, който с пак с твоя помощ, и твоите писания го замерих, и установих, че не работи коректно. Та и той е нов.
              Поздрави!

Коментар

При мен преди две години като ми светна чека и изписа грешка "проблем с инжектора"- разбирай с умната дюза, всъщност се оказа яко подпушена горивна система.Цедката на входа на горивото в ГНП-то също беше яко замазана/филтъра ми беше на 2-3000км. и цедката беше чистена преди няколко месеца/.
                Та с две думи...това, че изписва умна дюза диагностиката, не означава директно , че именно тя е за смяна.Той компа няма как да разбере и отчете, че има подпушване ...Той установява , че умната дюза не работи както трябва в определени режими и показва проблем с нея.Лошото е, че в повечето случаи проблема констатиран от компа за някое от устройствата, може да е просто следствие от друг проблем.
                Та освен да четеш с диагностиката, трябва и да можеш да тълкуваш и да можеш да проверяваш всички свързани евентуални проблеми по въпросната верига!
                Та моя съвет е преди да се хвърлиш в разходи конкретно в твоя случай, почисти идеално горивната система/нов филтър, чистене на цедката на входа на ГНП-то, продухване на гориво-проводите и холендровите сглобки на маркучите към филтърното тяло и т.н./ и ако след това не се оправи проблема навлизай по-дълбоко в проблема!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Любо, в случай като твоя няма и да върви, а и обикновено записва няколко грешки, а не само една. При глад за гориво не работи правилно и авансатора например, съответно записва и всички възможни грешки около него, включително и датчик умна дюза, просто защото помпата тотално не реагира както трябва. Често е съпроводено и с бели или синкави пушеци отзад, както и миризма на недоизгоряла нафта и други подобни.
                  Последно редактирано от sparkybg; 31-12-15, 19:04.

Коментар

Ами не точно...
                    В началото джипа си вървеше нормално, обаче след 2500 оборота светва чека...
                    Нищо не пушеше до този момент и нямаше никаква индикация за някакъв проблем въобще.
                    Разбира се, като се задълбочи проблема и симптомите се промениха в посоката, която ти си описал!
                    Просто исках да наблегнах, че не винаги когато диагностиката изпише умна дюза, задължително проблема е в нея/разбирай за всеки възел/.
                    Поздрави.
                    NISSAN FOREVER

Коментар

Привет,
                      Любо, разбирам какво имаш предвид.
                      При мен няма никакви други грешки. С кламера колата повтаря само 0906, което е идентично с P1242 - NEEDLE LIFT SENSOR (RPM), което прочете диагностичния софт и нищо друго.
                      Цедката на ГНП-то я гледах - свети!
                      Не виждам какво друго може да е освен въпросната дюза.
                      Писах на БОШ и оттам веднага ми върнаха любезен отговор с препоръка да се обърна към някой от официалните им дистрибутори, които за София са над 15 фирми.
                      Запитах няколко от тях като цената на една и съща бошовска дюза варира от 377.00лв докъм 330.00лв, като само една от фирмите изскочи с оферта с коледно намаление 25% и там цената вече става 282.00лв.
                      В ибей.ко.юк се намира за около 290.00лв с транспорта до София.
                      Картината не е много весела откъм пари, но... ще търся още.

П.П.
                      Бошовския каталожен номер е 0 432 217 306 BOSCH - ако на някой ще му е от полза занапред при търсене.
                      Георги Тонев

Коментар

От eBay избягвай да купуваш такива неща. И за дебитомера важи същото.

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                          Привет,
                          Любо, разбирам какво имаш предвид.
                          При мен няма никакви други грешки. С кламера колата повтаря само 0906, което е идентично с P1242 - NEEDLE LIFT SENSOR (RPM), което прочете диагностичния софт и нищо друго.
                          Цедката на ГНП-то я гледах - свети!
                          Не виждам какво друго може да е освен въпросната дюза.
                          Писах на БОШ и оттам веднага ми върнаха любезен отговор с препоръка да се обърна към някой от официалните им дистрибутори, които за София са над 15 фирми.
                          Запитах няколко от тях като цената на една и съща бошовска дюза варира от 377.00лв докъм 330.00лв, като само една от фирмите изскочи с оферта с коледно намаление 25% и там цената вече става 282.00лв.
                          В ибей.ко.юк се намира за около 290.00лв с транспорта до София.
                          Картината не е много весела откъм пари, но... ще търся още.

П.П.
                          Бошовския каталожен номер е 0 432 217 306 BOSCH - ако на някой ще му е от полза занапред при търсене.
                          А има ли я в Бош България?
                          Защото според мен я няма и трябва да се прави външна доставка/това гледано от вкъщи разбира се, а не от компа на работа ей тъй на първо четене/.
                          Казвам го в смисъл на това, че ако решиш да поръчваш, за да не се оскъпи/средно с около 20% от стойността/с експресна доставка по DHL ще се наложи чакане близо месец
                          П.П.Добре де...след като ти исписва умна дюза, някой не я ли премери като съпротивление.Проста е работата...откачаш буксата и мериш с мултицета.Стойностите трябва да са между 90 и 120ома...
                          Ако е извън тези стойности и диагностиката реве, че проблема е именно в нея, значи имаш една относително голяма сигурност, че няма да дадеш едни големи пари, а проблема да остане!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            А има ли я в Бош България?
                            Защото според мен я няма
                            И защо според теб я няма? Купувал съм я на приятели 2 пъти от Bosch. Ако помня добре и двата пъти беше налична, или е била на някаква много кратка доставка, за да не помня да съм чакал. Моята я поръчах от Patrol_fen, и по него време беше по-евтина от глупавите с 30-40лв. Почти се бях навил да си поръчам 4 умни дюзи.

Отделно, 5-дневна доставка с DHL отдавна не се брои за експресна, и съответно и цената и не е като за експресна, а почти като за обикновен колет. Не знам Bosch България колко пъти в седмицата получават пратки, но в днешно време получаване дори всеки ден или през ден не е нещо изключително. Редовно пазарувам таман от 2 такива фирми (не за авточасти, но не и за екзотики).

Ако има налична диагностика с гледане на параметри в реално време, след първото светване на чека докато накой гледа данните ще е кристално ясно дали е дюзата или е друго - просто гледаш оборотите, изчислени от импулсите на дюзата и ги сравняваш с тия, изчлислени от датчика на за позицията на коляновия вал. А дори и само оборотите от дюзтаа да гледаш, пак си личи от далече.

Коментар

Ами според мен я няма, защото гледайки от компа в къщи/както казах по-горе/, двама дистрибутори на Бош дават нормален срок на доставка 30 дена, което мен лично ме навежда на мисълта, че я няма на склад в Бош България.Пак акцентирам...това ей така от компа в къщи и може съвсем да не е вярно като предположение!
                              За доставките чрез DHL не съм компетентен да споря, но в близките месеци назад при наложително спешна доставка за 3 работни дни с този куриер от вънка, пратката ми се оскъпява грубо с едни 15 до 20% от стойността и.
                              То като се замисля...на едни 300лв. 15% са около 45лв., от там разбито...от някой склад на Бош в Европа до Бош България една доставка и след това има и още едно оскъпяване заради куриера до самия дистрибутор/да реч в Ст. Загора или някой друг град/, та не ми изглежда ненормално висока сумата.При положение, че едни нищо и никакви пратки Еконт например дере по 7-8лв./то само наложения им платеж е 2,6% от стойността ако не се лъжа/
                              Въпроса беше по-скоро, да се предвиди някакво оскъпяване, а не да се разчита на сумата на самата дюза/това разбира се ако я няма налична в БГ/, както и респективно ако човек се нагласи да си я поръча днес и да я получи утре...а нещата не са точно така/това отново разбира се ако я няма в БГ/ и т.н.
                              Всичко трябва да се има предвид...дори например и ако през нашата фирма се поръча от Бош/ние сме също официални дистрибутори на бош от няколко месеца насам/, каква цена пък аз бих му направил...
                              Та така...
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                И защо според теб я няма? Купувал съм я на приятели 2 пъти от Bosch. Ако помня добре и двата пъти беше налична, или е била на някаква много кратка доставка, за да не помня да съм чакал. Моята я поръчах от Patrol_fen, и по него време беше по-евтина от глупавите с 30-40лв. Почти се бях навил да си поръчам 4 умни дюзи.

Отделно, 5-дневна доставка с DHL отдавна не се брои за експресна, и съответно и цената и не е като за експресна, а почти като за обикновен колет. Не знам Bosch България колко пъти в седмицата получават пратки, но в днешно време получаване дори всеки ден или през ден не е нещо изключително. Редовно пазарувам таман от 2 такива фирми (не за авточасти, но не и за екзотики).

Ако има налична диагностика с гледане на параметри в реално време, след първото светване на чека докато накой гледа данните ще е кристално ясно дали е дюзата или е друго - просто гледаш оборотите, изчислени от импулсите на дюзата и ги сравняваш с тия, изчлислени от датчика на за позицията на коляновия вал. А дори и само оборотите от дюзтаа да гледаш, пак си личи от далече.
                                Спарки, точно оборотите гледаха на диагностиката. И след това категорично заключиха че е дюзата. Не помня точните стойности, но бяха представени в софта като дроб. В знаменател бяха нормалните за празен ход ~750, а в числител беше нещо над 2000.
                                Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X