Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Патрол 1999 2,8ТД срещу 2002-3 3,0Д - моля за съвет и конкретни отговори?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нисан Патрол 1999 2,8ТД срещу 2002-3 3,0Д - моля за съвет и конкретни отговори?

Привет!
    Не може ли да се направи списък на сервизите в които може да се определи какъв матор е на конкретния Патрул...по градове...Да не остане някой колега излъган...и аз в това число...
    Примерно за тоя град този и този сервиз и т.н.
    Успех...
    Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
    .................................................................................................
    Е. Абу

Коментар

От: Нисан Патрол 1999 2,8ТД срещу 2002-3 3,0Д - моля за съвет и конкретни отговори?

В повечето градове няма сервизи, които да направят диагностика на Патрол. Дори и официалните сервизи на марката не могат да обслужват модела в голяма част от представителствата си.
      Причината е че от няколко години Ниссан не предлага Патрол в България.
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Преди няколко седмици в София откриха нов център на Рено-Ниссан, до Балкан Стар. Ходих на откриването и питах за доставка на новия модел Y-62, отговора ме озадачи. Фирмата не се ангажира с доставка на този модел и не може да направи внос. Ако много държа точно на такъв автомобил да си го вкарам от щатитр или от ОАЕ. Що се отнася за поддръжка на Y-61, още нямали квалифициран персонал. Това пък не знам как да го тълкувам. В друг сервиз ми отговориха, че не разполагат с подходящ подемник и консумативи на склад, трябвало поръчка и две седмици доставка.
        Nissan Patrol 2008
        Mercedes c220 cdi 2006
        Mercedes cls350 cdi 2013
        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Привет!
          Лошо...много лошо...
          Ама аз съм упорит и никога не се отказвам, а както всички знаем упоритостта е осъзнат инат...
          Все ще намеря начин...значи четенето и ровенето във чуждестранните форуми продължава...ако науча още нещо ще споделя...
          Хрумна ми нещо...моля колегата bocho64 , който спомена нещо за щеките за масло да снима и да постне фото...
          Няма начин да няма начин...
          Успех...
          Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
          .................................................................................................
          Е. Абу

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            Абре хора, така като чета (лаишки) се изплаших от тея патролски мотори. То сменени незнайно колко пъти, счупени, преправяни. Настръхна ми косата. То мотора половината кола значи. Та като гледам какво е чудо се замислям какво става с тея патрули?!...
            Ами на азиатците явно не им е лесно да направят изцяло нов двигател за тоя туч. Още повече директна инжекция и VP помпа правеща до 1400 бара. Митцубиши и Тойота минаха сравнително по леко, щото си направиха двигателите на база старите 4 цил. мотори, а Тойота дръпна още по напред щото веднага мина на КР системата.

Коментар

Привет!
              И кво...греда...няма ли сервизи на съфорумци където да могат да ни кажат състояние на окачване, двигател, турбина...да надникнат в електрониката, да го проверят по ВИН номер...такива нещица...
              Не може да няма решение бе хора...
              Предлагам да ги подредим по градове...
              София, Пловдив, Варна, Дупница, Кюстендил, Плевен...сервиз и тел. за връзка...
              Няма лошо нали..
              Успех...
              Е. Абу

Коментар

Твойта е лесна-ако говориш френски .Мога да ти дам тел номер на един здравеняк ,дето лани ги закара до Мароко два нови джета с две нови колесарки .И още го тормози(горкото ).Та ша са пише за "новото как се търкаля"...с много от педала на газта.Ние само го прегледахме(малко) и -връви у Мароко Толкова си пъти написах,шот не е колата а техническото и КАЧЕСТВО(състояние) Как от компа ги определя някой? п.с.Мога и нормално да пиша ,ма по селски си коментираме,много пъти(нищо лично)
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                  Привет!
                  И кво...греда...няма ли сервизи на съфорумци където да могат да ни кажат състояние на окачване, двигател, турбина...да надникнат в електрониката, да го проверят по ВИН номер...такива нещица...
                  Не може да няма решение бе хора...
                  Предлагам да ги подредим по градове...
                  София, Пловдив, Варна, Дупница, Кюстендил, Плевен...сервиз и тел. за връзка...
                  Няма лошо нали..
                  Успех...
                  Състояние на двигател, освен яко няма нещо оче/ушеизвадно, обикновено се "казва" с поне малко разглобявания, или поне измервания на туй-онуй със съответното разглобяване покрай тях, дето надали всеки продаващ ще се навие да прави. За състояние на турбо без разглобяване може или на слух, ако познаваш съответната машина, или да мериш налягане. Хубавото е че може да се гледа и през куплунга за диагностика. В електрониката може да "надникваш" почти във всеки сервиз, включително и на съфорумци. То не е велика философия.
                  Окачването е ясно там кой-знае какви изненади няма от къде да дойдат, пък и е по-лесно видимо, ако има нещо.

... и пак е до късмет
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
                    В повечето градове няма сервизи, които да направят диагностика на Патрол. Дори и официалните сервизи на марката не могат да обслужват модела в голяма част от представителствата си.
                    Причината е че от няколко години Ниссан не предлага Патрол в България.
                    Аз си поръчвам части от "Митвас". Досега каквото съм търсил са го имали на склад, цените са поносими. Естествено има го момента "Този лагер не може отделно, върви с главината и струва 1700лв", но пък за целта има магазини за лагери.
                    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                    Walter Rohrl
                    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

"Митвас" е едно от малкото изключения. Аз също пазарувам от там и да нямат налична дадена част я доставят навреме, а що се отся до сервизно обслужване мога да кажа, че си разбират от работата.
                      Nissan Patrol 2008
                      Mercedes c220 cdi 2006
                      Mercedes cls350 cdi 2013
                      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Аз да питам! Ако ще се купува от острова, не би ли се намерил там Y61 с бензинов мотор или 4.2 ТД? При това положение ще се знае , че при изправни агрегати и адекватна поддръжка е почти изключено дефектиране! Все се сещам за една тема , показана тук от Андро - "ZD30- гибель мотора" от Руски форум, където са споделени проблеми за тотална катастрофа и то на екземпляри даже от 2007г, което не би трябвало да е така! Темата е вече 296 страници.. http://www.club-nissan.ru/forums/showthread.php?t=38650
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Аз да питам! Ако ще се купува от острова, не би ли се намерил там Y61 с бензинов мотор или 4.2 ТД? При това положение ще се знае , че при изправни агрегати и адекватна поддръжка е почти изключено дефектиране! Все се сещам за една тема , показана тук от Андро - "ZD30- гибель мотора" от Руски форум, където са споделени проблеми за тотална катастрофа и то на екземпляри даже от 2007г, което не би трябвало да е така! Темата е вече 296 страници.. http://www.club-nissan.ru/forums/showthread.php?t=38650
                          Привет!
                          Темата е добра ще трябва да я прегледам...
                          Успех...

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                          Твойта е лесна-ако говориш френски .Мога да ти дам тел номер на един здравеняк ,дето лани ги закара до Мароко два нови джета с две нови колесарки .И още го тормози(горкото ).Та ша са пише за "новото как се търкаля"...с много от педала на газта.Ние само го прегледахме(малко) и -връви у Мароко Толкова си пъти написах,шот не е колата а техническото и КАЧЕСТВО(състояние) Как от компа ги определя някой? п.с.Мога и нормално да пиша ,ма по селски си коментираме,много пъти(нищо лично)
                          Привет!
                          Не разбрах нещо, а едва ли някой тук е разбрал...
                          На село си коментирайте както искате...
                          Какво общо има Мароко, нови колесарки и джетове???
                          Тук си говорим за Нисан Патрул!!!
                          Моля намалете водката...
                          Успех...
                          Последно редактирано от hun_ter; 14-07-13, 16:02.
                          Е. Абу

Коментар

Селото е Брюксел,а кръчмата се казва Автодиагностичен център на улица Капрюние28. Воден джет се транспортира на колесар! И са си добри джипките.А който чете криво-не означава нищо Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                              Селото е Брюксел,а кръчмата се казва Автодиагностичен център на улица Капрюние28. Воден джет се транспортира на колесар! И са си добри джипките.А който чете криво-не означава нищо Поздрави!
                              Привет!
                              И вие работите там?
                              Бравос!
                              Нещо в тона ви не ми хареса, та за това беше и моята препоръка към вас да се намали водката...
                              Повярвайте ми прочел съм достатъчно количество книжки...няма да се учудя ако са повече от тези които сте прочели вие...и по стойностни...
                              Имам много приятели от Враца...и са все стойностни хора...истински...и се гордея с тях...
                              Тук си говорим за Нисан Патрул!!!
                              Успех!
                              Е. Абу

Коментар

Бравос е казвал един герой на Алеко Константинов.Бравос-па да си у еспаня,па да си копал кукуруз да питаш коя изтръмбушена таратайка ша ми обиколи Ивропа при тия условия.Сериозен-па дребнав.Кво ми е на тона? Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X