Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Патрол 1999 2,8ТД срещу 2002-3 3,0Д - моля за съвет и конкретни отговори?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нисан Патрол 1999 2,8ТД срещу 2002-3 3,0Д - моля за съвет и конкретни отговори?

"избодах си очите да чета и стигнах до извода, че трябва да гледам картера...на правилния модел картера бил по голям...и събирал повече масло..."

Хи, не може ли да се сложи снимка на различните картери и така всеки, който търси само да сравнява? Другия вариант е това , което колегата хънтър е казал с правилния човек, но ако колата не е в БГ си е под въпрос.

Коментар

От: Нисан Патрол 1999 2,8ТД срещу 2002-3 3,0Д - моля за съвет и конкретни отговори?

Защо ще гледате картерите, като най-малкото тези с новия мотор са и с нова муцуна?...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Защо ще гледате картерите.
        За да опитат да преценят на старата муцуна сменян ли е гаранционно мотора или не.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На старата муцуна мотора е сменян гаранционно. Има модели от "фейслифта" със стария и новия мотор - 2004 г. Най- добрия начин за този модел (2004) е поглед на картера. При новата муцуна има една друга особеност испанска или японска сглобка, там се познават по капака на мотора или по VIN номера.
          Nissan Patrol 2008
          Mercedes c220 cdi 2006
          Mercedes cls350 cdi 2013
          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

"Най- добрия начин за този модел (2004) е поглед на картера"
            Това ми беше идеята. Може да се сложи снимка на 2 та варианта, а и почти всички сме с камери на телефоните, така може да си я запазиш в тела и когато попаднеш на екземпляр просто сравняваш.

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
              На старата муцуна мотора е сменян гаранционно.
              Това сигурно ли е? И по какво се различават картерите на модела до 2004г.?

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                Това сигурно ли е?
                Съвсем сигурно е. Не на всичките естествено. Някои се скапвали на 50, някой на 150 хиляди, а някои не се скапвали изобщо, поне в ръцете на конкретен собственик.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да де ама обобщението е за всички със старата муцуна.

Коментар

Привет!
                    Спарки го е казал, но в цивилизования свят маторя е консуматив...и може да се сменя по всяко време, даже не се иска да се вписва номера на маторя в документите, а у нас не е така...
                    Затова ви писах в тоя пост дето го изтрих, че в Италия например са се сменяли маторя, но не са го вписвали като 118 киловата, а си остава 116 киловата...
                    Извинението ми за това, че съм изтрил този пост е че рядко пиша във форума, а причината е че съм хамсалак...
                    Успех...
                    Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                    .................................................................................................
                    Е. Абу

Коментар

Някой би ли бил така любезен да пусне снимки на двата модела ДВГ и по-скоро на картерите за да знаем за какво да гледаме...???
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Привет!
                        До колкото се сещам от Руските форуми на дългата база е по често сменян маторя...впредвид по голямото тегло...ама не съм убеден...
                        Значи нека помолим хора с дълга база и с къса база да постнат снимки...
                        Успех...
                        Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                        .................................................................................................
                        Е. Абу

Коментар

Това сигурно ли е? И по какво се различават картерите на модела до 2004г.?
                          Сигурно е. Лично аз знам за два такива случая, само че не в България.
                          Първият беше когато си търсех Патрола, купих един екземпляр от Германия 2001 година къса база, имаше проблем с номера на рамата и след 2 часа го върнах в автокъщата, беше със трети подред мотор по сервизни документи.
                          Вторият случай е с джип закупен от Австрия от НисанСпа (представителя в Австрия), след проблем с мотора го смениха гаранционно.
                          Проблемът обаче е, че отново поставят стария модел мотор.
                          Nissan Patrol 2008
                          Mercedes c220 cdi 2006
                          Mercedes cls350 cdi 2013
                          Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Абре хора, така като чета (лаишки) се изплаших от тея патролски мотори. То сменени незнайно колко пъти, счупени, преправяни. Настръхна ми косата. То мотора половината кола значи. Та като гледам какво е чудо се замислям какво става с тея патрули?! В крайна сметка са в челните редици на истинските 4х4, а сега какво излиза?
                            Без да съм заинтересована страна в случая, благодаря на всички споделящи мнения по въпроса, всяко едно такова мнения е ценно.
                            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
                              Сигурно е.................
                              Проблемът обаче е, че отново поставят стария модел мотор.
                              За пореден път да кажа, до ноември 2004г. в България има сменени гаранционно около 40бр. ДВГ.Не всички продадени у нас са със сменен двигател.Картерите и на старите и на сменените ДВГ е еднакъв а разликата в обема масло се постига с поставяне на по къса пръчка за масло.За модела след 2004г. не съм наясно но мисля че няма разлика в картерите.Повечето от продадените които имаха проблем с мазането са със сменени турбокомпресори но ДВГ- то си е същото.Проблемите със спукани бутала идват от горивото а не от мазането.Ето едно бутало с дупка и съвсем добри поли.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0255.jpg
Прегледи:3
Размер:83.9 КБ
ID:5501055Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0256.jpg
Прегледи:2
Размер:85.6 КБ
ID:5501056Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0257.jpg
Размер:89.0 КБ
ID:5501057Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0258.jpg
Размер:81.2 КБ
ID:5501058

Коментар

Да де ама обобщението е за всички със старата муцуна.
                                Никъде не съм писал, че проблема се отнася за всички.
                                А що се отнася за пробити бутала от некачествено гориво, този проблем не го слагам към групата на гаранционно подменените мотори. Имам познат който през 2002 година получи такъв проблем и не му признаха гаранцията. "Лошо гориво", си е проблем на собственика, поне такъв беше отговора тогава.

В по-горен пост споменавам за Патрол с трети поред мотор. Направих справка в сервиз на Ниссан в Касел - Германия, (джипът беше закупен като нов от там и подмените на моторите съответно също са правени там), причината за подмяната е била лошо смазване на мотора. Говоря за кола с пълна сервизна история и редовни посещения във фирмен сервиз, надали немците имат проблем с горивото или с качеството на маслата.
                                Nissan Patrol 2008
                                Mercedes c220 cdi 2006
                                Mercedes cls350 cdi 2013
                                Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X