Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan terano 2.7tdi гасне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Nissan terano 2.7tdi гасне

Едно дълго и осем кратки примигвания на чек лампата - сега на ход са знаещите, аз не съм от тях
    Сега намерих тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=121009

пост №12 има таблица с грешките та грешка 18 пише - quantiti adjuster / position sensor - malfunction? Който знае да казва какво е!
    Последно редактирано от ico_dok; 02-11-15, 13:36.

Коментар

Обратната връзка за позицията на контролната муфа за горивото. Поради същата причина прави и онова "клатене" от време на време.

Звънни на kiki.t и го разпитай може ли да направи нещо по въпроса. После кажи какво е станало. Междувременно може да сипеш и някоя добавка.

Ей му темата:
      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49535
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Обратната връзка за позицията на контролната муфа за горивото. Поради същата причина прави и онова "клатене" от време на време.

Звънни на kiki.t и го разпитай може ли да направи нещо по въпроса. После кажи какво е станало. Междувременно може да сипеш и някоя добавка.

Ей му темата:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49535
        Благодаря за съвета, вече почнах да чета темата. Под добавка имаш предвид добавка за почистване или нещо друго?

Коментар

Не чети темата. Тя е за друг вид помпа, нямаща нищо общо с нашите. Просто звънни на човека и го питай дали и какво може да направи по въпроса.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

стана ми ясно още в началото, ама нали човек се учи па дори и по трудния начин

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Говорих тази сутрин с колегата kiki.t. Обясних му каква е колата, поведението на мотора и грешката, която се записва. Поиска да му кажа номера на помпата и тук вече за мен почва трудното!
              От този сайт http://japancars.ru/index.php?route=...=12&blk_id=186 по номер на рамата излезе това: номер по каталога на Нисан - 16700-7F40, PUMP ASSY-INJECTION, монтира се от 10.97 - 10.99 на TD27TI.MT, Спецификация R.BOSCH. Да но това едва ли е достатъчно, нета ми е изключително бавен, че съм на село, та ми е трудно да се ровя за да разбера кой е модела на помпата и т.н. Като прибавим и мижавите ми познания и кашата е пълна. Та пак се обръщам към форумните братя за помощ!!!

Коментар

На терано 2.7TDI 98 година, помпата е с номер по Bosch 0460404974, номер по Nissan 16700-7F405 или 16700-7F406.

Същата помпа се мъдри в каталога на Bosch там отговаря на Nissan номера:
                16700-7F405
                16600-7F406
                16700-7F406

Bosh-овския номер трябва да е достатъчен за Кики, и с 99.999% това е бошовския номер на помпата ти.

Типът на помпата, по Bosch е VE4/10E2100R715 - това също може да му свърши работа за да се ориентира каква е точно, макар че може и сам да си го намери по бошовския номер.
                Последно редактирано от sparkybg; 03-11-15, 11:59.

Коментар

Може да има натрупани боклуци в ел-блока пречещи на регулатора и датчика за горивото да отработят исканото от ЕКУто - има теми със снимки за чистенето в различни ТДИ форуми ( помпата е същата като на най масовите 1,9 / 110 к.с. ВАГ дизели ) . Същото би се получило и ако ел-блока е разбутан към едното от крайните му положения .

Коментар

Сигурен ли си в това? VW с такава помпа няма от Golf2 насам, та не знам колко са масови. 110 коня на предкамерен 1.9 дизел пък хич не го виждам.

Може и да греша де.

Вътре е това (или подобно от сорта), електроника няма:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:62kb100miles.jpg
Прегледи:1
Размер:65.1 КБ
ID:5689693

ПП: Прав си. VP37 е помпата на VW, нищо че са с директно впръскване:

Име:VP37.jpg
Размер:65.1 КБ
ID:5689697

ППП: На снимката е индуктивен сензор. Това не знам как би се влияло от боклуци, освен ако не са метални. Но има и същите помпи с резистивен сензор - хем се износват, хем боклуци могат силно да им влияят. Понеже това е горе-долу типичен проблем в терано на повече километри ("клатенето" на празен ход след рязък спад на натоварването, например при каране на моторна спирачка и натискане на съединителя), нямам идея какво да мисля за типа на сензора.

Ако хавата е такава, нищо чудно и индиктивния нещо да нефела:

Име:hqdefault.jpg
Размер:18.7 КБ
ID:5689721

Ама ми е чудно от къде могат да се съберат чак толкова боклуци.
                    Последно редактирано от sparkybg; 03-11-15, 15:31.

Коментар

Точно това ( на първата снимка ) е помпата на 110 к.с. 1,9 тди Голф 4 , Сеат , А3 и т.н. , задръства се с нещо като метални стружки , но не тук горе а долу , където е роторчето , там има електромагнитно поле / импулси , с които компа задава горивото и явно се лепят някакви боклуци.

Коментар

На VAG по-често дава ядове в по-ранните версии с такава помпа при 90 коньовия мотор. Лично съм отварял моята, но не знам как точно се чисти, давал съм я да го правят майстори. Единия от тях каза, че при по-новите почти не се налага. Работата я свърши за половин час, със все свалянето на горната част на помпата, и слагането и после с настройване на цикловата порция(тя зависи от положението на горната част спрямо долната, и затова се гледат стойностите на комп, когато се слага).

Ако може линк към тема за чистене, че и на мен ми е интересно, а и явно не е много сложно.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

И при моето 2.7 1998 КБ, се случва същият "цирк" . От около две седмици мисля. Поинтересувах се първо дали съм прочел грешката с кламера като хората, за целта се снабдих с четец за нисан, да ми е по- лесно, не без помощта на Спарки!
                          После започнах да разпитвам и наистина се оказва, че нашите помпи ако не са еднакви, то са много сходни с тези на голф4, пасат4.. и т.н. Тъй като засега не ми е основна кола и се занимавам с него само в свободното време, не съм стигнал до момента упорито да търся решение на проблема.
                          Точната грешка, която изписва компа е: 18 F/Inj F/B 2(0 starts)
                          Да, най- вярното решение си остава: помпата на специалист, на съставни части, после реглажи.. Ако все пак някой колега междувременно намери някакво по- елементарно решение би било.. добре.
                          Разглеждах снимки на гадории в тези помпи, които могат евентуално да доведат до подобни проблеми. Реших да проверя състоянието на цедката на входа на ГНП-то, като се надявах да даде някакъв отговор ( например ако е силно задръстена, евентуално да стигна до заключението, че и вътре е попаднала гадост ), но уви - цедката е в отлично състояние. После обаче разсъждавайки, евентуално този електромагнитен "клапан", който се командва ако не се лъжа от импулсно модулиран сигнал би могло да бъде повлиян от стружки, ако има такива(както на някои от снимките в нета). Стружките по- скоро не биха влезли отвън с нафтата, а са плод на някакви остатъци от самата помпа, така си мисля. Огледах и ми се стори, че има възможност капака заедно с този т. нар. Governor (според ръководството, ако помня добре) да бъде свален на място, без да се сваля помпата от ДВГ то, знам, че после на място трудно ще се уцели при сглобяването муфата долу, но не е невъзможно. Надявам се някой колега ако има опит да сподели.. Все някак се надявам да го отстраним.

Коментар

"....Ако може линк към тема за чистене, че и на мен ми е интересно, а и явно не е много сложно...."

...Но не е и просто , мисля на френския сайт има опция и без пълно разглобяване ..

http://lemecano.fr/2012-03-15/pompe-...enti-instable/

http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=200291

Преводът от фр. е Гугълски , така че трябва повече фантазия ...
                            Прикачени файлове

Коментар

Това претрисане на двигателя явно е доста често явление, защото Спарки ме предупреди за него още преди покупката на Тераното, като даже ми каза каква е причината, но не я запомних тогава. Установих го при тестовото каране, но не ме отказа от покупката. И за момента не ме притеснява много, защото колата си върви нормално, има мощност, не ми гасне в движение, а само тресе двигателя при определени условия. Гасне единствено при изфорсирване на място. Въпроса е какви са последиците за помпата и двигателя и какво е развитието на проблема в бъдеще - тоест ще има ли по-сериозни щети. За момента не е ясна и цената на отстраняването на проблема. Иска ми се да оправя повечето проблеми по колата, но трябва да ги степенувам по важност, а и финансирането е не е неограничено!
                              Сега ще говоря с колегата kiki.t и после ще осведомя форумната общност за резултатите.

Коментар

Никакви не са последиците нито за помпата, нито за двигателя. Можеш да караш така неопределено време.

Нещо друго, за което си мисля - това освен от задръстване може да е станало и от износване, я на муфата, я на плунжера, и на ниски обороти просто да не смогва да подаде нужното количество гориво, тоест реалната циклова порция да не отговаря на целевата, задавана от компютъра. То май това е единственото, дето се регулира в тая помпа.

Ще кажеш какво е станало с kiki.t.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X