Здравейте на всички учасници в този форум,имам следния проблем с терано 2 2.7тди. Колата работи нормално на празен ход и след известно време като се иЗфорсира колата гасне,светва чека. Това се случва и в движение. Работи определено време и гасне като от пушка,връЩаш контакта и пак пали до следващия моменТ. На диагностика пише глупости atmosver presure sensor 024,което според мен няма нищо общо с проблема. Това ми се случва в разСтояние на един месец с трета кола,и до тук не сЪм намерил отговор на проблема??????????
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Nissan terano 2.7tdi гасне
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
От: Nisan terano 2.7tdi гасне
И аз имам подобен проблем ако при диагностика ти дава атмосферен датчик,ми казаха че тои се намира в компютара и да пробвам с друг компютър.Като направя тази проба ако има ефект ще ти пиша.
-моето терано е 96г 2.7тди.Добрите момчета отиват в рая а лошите където си поискат.:wink:
Коментар
-
От: Nisan terano 2.7tdi гасне
Първоначално публикуван от niki-feroza Преглед на мнениеИ аз имам подобен проблем ако при диагностика ти дава атмосферен датчик,ми казаха че тои се намира в компютара и да пробвам с друг компютър.Като направя тази проба ако има ефект ще ти пиша.
-моето терано е 96г 2.7тди.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
От: Nissan terano 2.7tdi гасне
Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнениеP0105,P0106,P0107,P0108?Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732
Коментар
-
0105 - сензор за позицията на контролната муфа на помпата
0108 - обратна връзка 2 от дюзата с датчика (умната дюза)
Другите кодове ги няма в ръководството.
Датчици за налягане няма никакви. Нито в помпата, нито в колектора, нито за атмосферно налягане.
За да даде тия всичките на куп, според мен е електрически проблем. Проверете си куплунзите и жиците в прехода двигател-купе.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
P0105 Manifold absolute pressure (MAP) sensor/barometric pressure (BARO) sensor-circut malfunction........Wiring,MAP sensor,BARO sensor,ECM.
Това е за EOBD с Р кодовете.За другите е грешка 82.
Кодовете бяха само пример.Колегата да напише какво е излязло на диагностиката.
От тая глупост не трябва да гаси колата.
Коментар
-
Грешка 82, всъщност по ръководството е 0802, а при P кодовете е P1107.
...и явно наистина има датчик за атмосферно налягане в компютъра. Посипвам си главата с пепел.
...и наистина вероятно е трудно оправимо, предвид че не се знае какъв точно е тоя сензор. Ама не е MAP. MAP значи Manifold Absololute Pressure - абсолютно налягане в колектора.
...и не вдявам за какво служи това чудо. Вероятно някаква защита на турбото - при ниско атмосферно налягане да ограничава горивото, за да не му се завие свят на турбото от обороти. За друго не се сещам.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Re: От: Nisan terano 2.7tdi гасне
Колите са с голимия мотор 125ps tdi sled 96г държат се по един и същи начин,работят няколко минути и след подаване на газ колата гасне,същото се случва и в движение,при првключване на скорст колата гасне.Чета я с AUTOBOSS i LAUNCH и грешката е все една и съща atmosver presure sensor,което според мен не е причината за проблема.На първия нисан сме свляли помпата и като механика няма пробем,сменяхме и с нов дебитомер проблема си остава.Но че е електрически проблема съм сигурен понеже още към 1200 обората колата гасне,но се са връзки според или букси според мен понеже се държи по един и същи начин постоянно,тоес работи 5-6мин на празен ход даваш газ и колата гасне.
Коментар
-
В крайна сметка някой откри ли с точност проблема какъв е и при един пр. се прояви този проблем днес самоче е Форд Маверик но със същия мотор 2.7 125пс утре ще го закараме да го закачат да видим при него точно каква грешка дава! и ако го излекуваме ще пиша
Коментар
-
Горивен филтър сменян ли е? С каква нафта е?Може да проверите за наличие на въздух в горивопровода и да не стига дебит.Повсяка вероятност симптомите са за преглед първо на тези неща , щом проблема не е електрически.„Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“
Коментар
-
Нафтата е хубава филтара ако трябва ще го смени пак но симптомите са точно както ги е описал колегата Lubolrn светва чека и след известно време не винаги но колата гасне дори и в движение утре ще я закараме да я закачат и ще пиша точно каква грешка дава само да намерим каде да го закачим в Стара Загора защото разбрах че неможели навсякаде да се закачат тези 2.7 125пс
Коментар
-
Здравейте колеги. От 2 седмици имам FORD MAVERIK 2.7TDI 97г. проблема ми е сходен с този на колегата. Джипа пали след известно време светва чека,придърпва и гасне. Като му пусна самодиагностиката светва 4 пъти бавно и 7 бързо. Доколкото разбрах това значи СЕНЗОР ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ. Свалих въпросния сензор, почистих го, напръсках буксата с контактен спрей. Подобрение има сега само светва чека за около 30 секунди понякога придърпва, друг път не. Но колата не гасне. Реших, че ще сменям сензора оказа се, че в Стара Загора го няма, има подобен от NISSAN TERANO но е с квадратна букса. Въпроса ми е някой знае ли къде мога да открия такъв сензор?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар