Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за LSD диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло за LSD диф

Ами според мен е най добре да се мисли за твърд блокаж или за лебетка.В този ред на мисли има ли твърд блокаж освен този на ARB?Чух че имало някакви китайски читави?Цена?
    P.S.А от Патрол няма ли да стане?

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
      Ами според мен е най добре да се мисли за твърд блокаж или за лебетка.В този ред на мисли има ли твърд блокаж освен този на ARB?Чух че имало някакви китайски читави?Цена?
      P.S.А от Патрол няма ли да стане?
      Някъде из форума бях чел че задния диф на Тераното бил 1 към 1 с този на Патрола самоче на Тераното бил по-къс (демек по тесен)
      Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

Аз си взех ето това:

Намерих и някаква спецификация в нета:

It is mineral-based gear oil.
        I keep superior viscosity stability under the severe condition by original additive combination, and this oil protects a gear.
        It is most suitable for manual mission demister (L.S.D) to use with a high temperature, high load.

SPEC
        ●API (American Petroleum Institute standard) GL5
        ●SAE (association of American car technology standard) 85W140
        ●MIL L 2105D
        ●MACK GO-G
        ●CS 3000B
        ●Mineral oil

Коментар

Дамяне, не е това маслото-това е за натоварени трансмисии, но не за LSD. И аз навремето бях купил такова, остана за буса на аверчето.ERG , sintron и selenia, които в същност са едно и също май, нямат такова масло.Звънни или на лични ако имаш нужда от помощ с намирането му.Аз ползвах на Texaco.
          Tи събра ли дифа?

Коментар

Аз сложих от това.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00150.jpg
Прегледи:1
Размер:86.6 КБ
ID:5326687Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00151.jpg
Прегледи:1
Размер:79.5 КБ
ID:5326688Събра точно 2,8л за Терано 1 3.0 V6.

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
              Аз сложих от това.[ATTACH=CONFIG]393971[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]393972[/ATTACH]Събра точно 2,8л за Терано 1 3.0 V6.
              Колко ти излезе това?

Коментар

26лв за литър.От 3л ми артисаха 0,2л.....

Коментар

За шпер диференциали трябва задължотелно да се слага масло, предназначено за шперове. Има и минерални и синтетични. Ето пример:

минерално за диф без шпер - SAE 80W90, SAE 85W140, API GL-5 - обикновено минерално масло (85W140 се ползва при камионите)
                  минерално за диф с шпер - SAE 80W90, API GL-5, LS - на смото масло трябва изрично да пише LS или LSD или нещо подобно.
                  синтетично масло за диф с шпер - SAE 75W140, API GL5/GL4,, LS
                  синтетично масло за диф без шпер - SAE 75W90, API GL5/GL4

И това е само част от голямото разнообразие. Така че внимавайте какво купувате. Всичко си пише на бутилката, само трябва да знаете къде да гледате.
                  поздрави, Антон

Коментар

От скоро и аз съм с Терано и като го вкарах в големия сняг и на мен ми направи впечатление, че не въртят постоенно и двете гуми, но също така и че не се управлява никак лесно щото постоянно ми бягаше на някъде.Дори успях да закъсам, но мястото беше "много готино" и просто не можах да се сдържа. Имаше около 80см. денивелация на задния мост от едната гума до другата. И тогава забелязах, че както си въртят и двете гуми така и едната спираше за почивка и пак се включваше.Това нормално ли е? Утре ще проверя какво е нивото в дифа и ако има нужда ще долея.На тубата трябва задължително да пише, че е за LS или за LSD.

Коментар

Вариантите според мен са два:
                      1. Дифа е отворен и от време на време се изравнява сцеплението и тръгват и двете, но в момента, в който едната гума види зор - и спира.
                      2. LSD, който вече е износен и зацепва едвам едвам ...

Коментар

Първоначално публикуван от YACCO-BG Преглед на мнение
                        Вариантите според мен са два:
                        1. Дифа е отворен и от време на време се изравнява сцеплението и тръгват и двете, но в момента, в който едната гума види зор - и спира.
                        2. LSD, който вече е износен и зацепва едвам едвам ...
                        Нали ЛСД-то е автоматично, не е трвърд блокаж.До колкото съм гледал клипове с Терано на offroad изпълнения се вижда, че при блокажа не въртят постоянно и двете колела, включва се, изключва се и след това пак се включва (или се бъркам , нали само при твърдия блокаж постоянно се въртят и двете колела). Поправете ме щото не съм много запознат.

Коментар

Точно така Ристе.
                          То си седи там тихо и кротко и чака подходящ момент да се намеси.
                          Иначе има доста изписано по въпроса.

Успех.
                          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                          Opel Campo 3,1 TD '99
                          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Наскоро разбрах, че LSD-то си има и лоша страна. При каране по терен със страничен наклон както в моя случай на сняг задницата постоянно се пързаляше при всяко по леко подаване на газ, ако беше отворен задния диф. мисля че такъв проблем нямаше да има. Но това си е лично мое мнение.
                            Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

Да, задницата тръгва в посока на наклона с подаване на съвсем малко газ, другите не знам как се държат в същата ситуация.

Коментар

Първоначално публикуван от RistakiG Преглед на мнение
                                Нали ЛСД-то е автоматично, не е трвърд блокаж.До колкото съм гледал клипове с Терано на offroad изпълнения се вижда, че при блокажа не въртят постоянно и двете колела, включва се, изключва се и след това пак се включва (или се бъркам , нали само при твърдия блокаж постоянно се въртят и двете колела). Поправете ме щото не съм много запознат.
                                Нищо автоматично няма в лсд-то. Нищо не чака и нищо не се случва. Просто си работи или не. Всъщност има три положения.
                                1-во-работи
                                2-ро- неработи
                                3-то работи ама невърши работа(тоест пластините толкова са се износили, че вече немогат да контактуват помежду си, но без да са се строшили пружинните шайби).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X