Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за LSD диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло за LSD диф

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
    Да точно за това питам запознатите ,а иначе това е темата:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=10383 на страница 4 и имали някой който да разбира немски и ако може да преведе написаното на шишето[ATTACH=CONFIG]386329[/ATTACH].Защото има такова на същата фирма което е lsd,но е с други показатели HYPOID LSD SAE 85W-140 API GL-5 LS.Благодаря предварително.

Да се проб'ам:

Манол Синтопауър 4х4 е едно модерно напълно синтетично редукторно масло, използвано в силно замърсени хипоидни предавки в задни мостове с предписани високи изисквания към маслото. Това масло следва след употреба да бъде .... (внимавай къде изхвърляш) Абсолютно забранено смесването с антифризи, спирачни течности и др. от този вид. Продължителен контакт с кожата дрън-дрън... обади се на лекар и си носи етикета.

Ако мога да съм полезна, употребяваме 90LS или 75W90 пълната синтетика. LS означава Limited Slip ограничено приплъзване, полезно за редуктори (кутии и т.н) с потопени спирачки напр. самоблокиращи диференциали (антифрикционна добавка)
    Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 23-11-11, 18:28. Причина: доп
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Аз днес го налях Mannol 75W140 и утре ще снимам шишето на него пише ясно и точно за какво е подходящо. Но като гледам мненията ви осатвам с впечатление че дали е 75W140 за LSD или 80W90 за LSD няма никакво значение. Като гледам всички са доволни
      Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

Тук цифрите не са толкова важни - те дават информация за вискозитета - гъстотата при определени температури. Дали ще е 75W90 или 85W90 няма особена разлика, 75W140 пък е по-гъстичко от предишните 2. Буквите обаче, в случая се търси LS добавка, са по-важни. Ако я няма, няма да ти работи както трябва блокажа на диференциала и е предпоставка за бъдещи технически проблеми. Не подценявайте маслата и внимавайте какво наливате. Търговците гледат да си продават стоката, в повечето случаи изобщо не знаят даже за какво става въпрос, до вчера продавал комБАрЕ, днес - масла.
        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Дамяне, ти понеже си от Варна-търси Жоро със синичкото терано д.б. от форума.Човека с масла се занимава, много е точен, ще останеш приятно изненадан.Аз от него си взех маслото за задния диф.Пък и за джипки може да си побъбрите.Ако не можеш да го намериш - ще помагам/да не излезе неправомерна реклама/.Кога ще сърбаме кафенце?Ама да е преди нова година!
          Поздрави!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1793526708184696934812819722310tnITpIv52F69cRCPQ41.jpg
Прегледи:1
Размер:72.3 КБ
ID:5321357И след размисъл върху търсенето и преведеното сортирах трите марки които стават за LSD и са пълна синтетика:Castrol SAF-XJ 75W140-39лв;Ravenol SLS SPORT LIMITED SLIP 75W140-33лв;Yacco BVX LS 1000 75W140-40лв.
            Аз се спрях на Yacco защото имам отстъпка и се върза прилично сметката.И живи и здрави събота или неделя ще го налея пък да видим дали ще мога да го съживя моето LSD и ще пиша за отзивите.

P.S. Обаче имам питане относно количеството масло в задния диференцял:колата е Nissan Terrano 2002г. дълга база 2.7тди. и е с по новия мост който прилича на патрол 88г?Като този на колегата Stifler(той пише че е 1.8л.?)
            Последно редактирано от masagero; 24-11-11, 14:47. Причина: снимка

Коментар

И след размисъл върху търсенето и преведеното сортирах трите марки които стават за LSD и са пълна синтетика:Castrol SAF-XJ 75W140-39лв;Ravenol SLS SPORT LIMITED SLIP 75W140-33лв;Yacco BVX LS 1000 75W140-40лв.
              Аз се спрях на Yacco защото имам отстъпка и се върза прилично сметката.И живи и здрави събота или неделя ще го налея пък да видим дали ще мога да го съживя моето LSD и ще пиша за отзивите.

P.S. Обаче имам питане относно количеството масло в задния диференцял:колата е Nissan Terrano 2002г. дълга база 2.7тди. и е с по новия мост който прилича на патрол 88г?

Differential, rear, limited slip Capacity 2,8 liter
              Use: Normal
              Service intervals:
              Check 20000 km / 12 months
              Change 60000 km / 36 months
              TITAN SINTOPOID LS 75W-90
              TITAN GEAR LS 90
              Заповядай колега
              За какво са ни закони,като не ги спазваме?!

Коментар

Да ама мисля че е по малко

Коментар

2,8 л събира точно задния диф. на Тераното. Вчера толкова налях и просълзи от пробката.
                  Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

да ама мойто е някаква лимитирана версия и мисля че моя мост е като този на stifler(като на снимката) а неговия побра 1,8литра ,но както и да е утре ще се се види

Коментар

А пък моето събра 3 литра и май ще трябва да му доливам
                      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                      Opel Campo 3,1 TD '99
                      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Моя коло, ще събере ще ви кажа след 2 седмици.
                        Продължавам да се чудя какво масло да взема...

Коментар

Сега таман го сменям и то ще си покаже,но със сигурност не е повече от 2литра.Относно damyan82-ако искаш изчакай малко да видиме дали е ок моя lsd и тогава избери маслото.Аз събота или неделя ще го раздвижа малко из планините в различни терени пък да видиме
                          Последно редактирано от masagero; 25-11-11, 08:33. Причина: мнение

Коментар

Маслото сменено и задния диф. побра точно 1.5литра

Коментар

И така след като смених маслото реших че трябва да го тествам.Нмерихме с едно приателче правилното място с кал и трева и лек наклон.Отначало ми се струваше че всичко е ок,но след тестовете решихме да вдигнем едното колело във въздуха на крик и да потегля ,но за жалост не тръгна джипа(чува се звук от фрикционите пластини,но само толкова).За жалост lsd-то не работи или ако работи то не както трябва

Коментар

И така след като смених маслото реших че трябва да го тествам.Нмерихме с едно приателче правилното място с кал и трева и лек наклон.Отначало ми се струваше че всичко е ок,но след тестовете решихме да вдигнем едното колело във въздуха на крик и да потегля ,но за жалост не тръгна джипа(чува се звук от фрикционите пластини,но само толкова).За жалост lsd-то не работи или ако работи то не както трябва
                                LSD-то не е универсално решение за всичко - все пак трябва да работи при ежедневна употреба на асвалт - да не създава прекомерно усилие, да не износва допълнително гумите и да не те вкарва настрани с вратите във всеки завой.
                                Аз съм с 75/140 LS и като цяло се държи като твоя - на кал/трева с наклон въртят и двете , но ако едната гума е стъпила на видимо място с добро сцепление - ми не мърда - заледен участък под наклон - едното на леда ,другото на сухо - не иска да отлепи.

Само с него не става - нали за това е двойното

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X