Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при запалване на ТЕРАНО 2 98г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем при запалване на ТЕРАНО 2 98г

Като се прибера ще видя какво мога да направя. То се знае - напрово при майстора. Някой път върти така всякъш тока и е малко.

Коментар

Здравей Колега,
      Имам същия проблем и ще следя с интерес докъде ще докараш нещата, така че пиши редовно за напредъка.

Успех
      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
      Opel Campo 3,1 TD '99
      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

От 2 пъти подгряване няма сми. Просто изчаквай 4-5 секунди след изгасването на лампата.

За другото - опитвали ли сте да четете грешки? Мяза ми на пишкаща дюза или някакъв проблем с авансатора. От дебитомера категорично не е. Пали нормално и без дебитомер.

...или пък да се ебава нещо релето за подгряване и не всеки път да дава ток... Проверете с лампа на шината. Проверете си и свещите.

Черно пуши принципно когато нафтата му е в повече, или аванса тотално е сбъркан. Ако са свещи, в началото не палят всички цилиндри, отзад пуши не баш черно, ами нещо като сиво, и смърди на нафта.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте терановъди
          Темичката е стара, но и аз да се впиша с въпрос за трудно палене на 2.7 tdi.
          При връщане от Гърция, след зареждане "до козирката" в купето през парното ми замириса малко на дизел. Реших, че е от самата бензиностанция и не обърнах много внимание. Карах още над 100 км по магистрала, без особено да жаля двигателя, като той си се държеше съвсем прилично. На следващия ден (следобед, беше си топло) - изненада. Завъртам ключа, моторът запалва от четвърт, както обикновенно. Прави 1-2 неравномерни цикъла и изгасва!?! На второто запалване (с по-дълго подгряване) започва да прекъсва, очевидно не палят всички цилиндри. След 3-4 секунди и по-скоро СИН пушек, работата на двигателя се нормализира.
          Заподозрях, че миризмата на дизел и проблемното палене са свързани. При повърхностен оглед установих, че целият блок на двигателя от към страната на дюзите е "омаслен" с нафта, която явно си е сълзила от доста време без да я надуша. На първо четене видях, че основният теч вероятно е от маркучето за обратна нафта на умната дюза, което се беше поизвадило частично. За сега съм го заврял където му е мястото и съм подсушил наоколо, за да видя дали съм на прав път. Когато моторът е топъл, пали както обикновено, от четвърт. Акумулаторът е от правилните и е на под година. Маслото е за смяна и не го гори, поне не нещо което да се забележи по щеката или по доливане.
          Брал съм ядове с дизел смучещ въздух, но малко ме озадъчава, че тераното пуши синьо, а и не прекъсва/губи мощност по време на големи натоварвания (та може и да не е въздух, а просто да имам два успоредни проблема).
          Преди да заредя, карах доста време на резерва (заради задръстванията по Е-79 тия дни). Именно доста време, а не доста км Заредил съм цял резервоар от Еко Дупница. Но си мисля, че ако беше кофти нафта или пък съм запушил нещо, цветът на пушека щеше да е друг, а и щеше да припушва при големите натоварвания. Горивният филтър е на 8-9 хил. км.
          По изчетеното до тук, ще премеря компресия (стига бензиновия ми манометър да има обхват), свещи и ще прочета компа дали е записал нещо, въпреки че чека не свети.
          Някой може ли да даде още акъл?

Коментар

Като за начало смени маркучетата за обратна нафта. Всичките, включително и това от помпата до дюзите. Тераното дори с перфектна компресия пуши синьо-бяло когато нещо по горивната система не е в ред, например ако дърпа въздух от някъде, а тия маркучета на 10-тата година вече вместо гумени са пластмасови.

Бензиновия ти манометър няма да свърши никаква работа за компресията - налягането е няколко пъти по-високо. Трябва дизелов, със съответния накрайник за точно твойте свещи - компресия се мери през подгревните свещи в случая. При изключена букса за клапана на горивото.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гледам че и аз съм писал в тази тема преди доста време - сега да докладвам.
              Преди 1 седмица смених свещите и премерих компресия.
              Резултат - компресия около 30 на всички цилиндри и с новите свещи (NGK) пали както никога не е палила през последните 5 години.

Успех на колегата в борбата с проблема
              Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

30 на топло, или на студено?

Коментар

Здравей Спарки,
                  Изчакахме да изстине малко - 15-20 минути преди да започнем да мерим - много пареше
                  От свалените свещи само една беше изгоряла, но не е ясно другите как са работили.
                  При мен интересното беше, че зимата при -10 палеше по-лесно отколкото лятото при +25.
                  Новите свещи са NGK и в момента пали много добре.
                  Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

[QUOTE=ogimaster;2829568че зимата при -10 палеше по-лесно отколкото лятото при +25.
                    [/QUOTE]

Зимата подгрева е по-дълъг. Вероятно заради това. Когато е в ред, тераното просто иска подгревни свещи и пали при всякакви температури.

Нормата 25-30 в ръководството е за горещ двигател. На студен може и повече да е - нямам идея. Не помня и да съм имал някакви трудности с горещини при мерене на моя.

Коментар

Мерси за насоките, Спарки,

Това за манометъра и аз се сетих, че е тъпо допускане, ама късно
                      Маркучетата между дюзите вече са сменени. Този до помпата по-скоро не е. Случайно да му имаш под ръка диаметъра?
                      Имах и някакви драми с металните линии до резервоара. Ще огледам и там как са нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от avalanche Преглед на мнение
                        Случайно да му имаш под ръка диаметъра?
                        Не. Беше преди 5-6 години все пак. Тоя няма и 50 сантиметра - купи 2-3 диаметъра и ще го уцелиш. Моите си ги напазарувах от магазин за лада/москвич, ама те са еднакви навсякъде. Мисля че Pirelli бяха.

Коментар

Маркуча от помпата до дюзите е същия като този между дюзите - пробвай все пак преди да купуваш.
                          Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Същия е.аз смених че протече.

Коментар

Мерси
                              Ще карам "на око", че оставих тераното да си почива

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Напротив. Карал съм на 30 километра след светването на лампата. Аз по принцип пълня до горе и карам докато светне, ама се случва да не мога да заредя веднага.
                                Здравейте колеги,да се намеся и аз- 85км след светване на лампата и все още работеше,разбирасе имах туба в багажника. ма няма да ви казвам че не след дълго сменях пак филтър.м/у другото отдушника къде излиза,нее ли една тръбичка при двг горе високо където идват тръбите от към резервоара. при мен палеше с много въртене точно от падане на налягането в системата,просто сложих еднопосочен клапан. поздрави и успех на колегата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X