Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при запалване на ТЕРАНО 2 98г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при запалване на ТЕРАНО 2 98г

Здравеите колеги!
    Проблемьт ми е следния,сутрин или когато няколко дена не сьм запалвал джипката трудно запалва.След като я покарам пали по лесно.Гледал сьм други ТЕРАНА палят от четварт, но моито не пали така дори ,като езагряло.Ходих на маистор да ми провери свещите и се оказа
    ,че всички са здрави.Сменил сьм вьздушен и нафтоф филтьр никаква разлика.
    И вече не знам от, какво може да е проблема.
    Ще ви бьда много благодарен,ако някои ме посьветва от какво може да се окаже проблема.
    Предварително благодаря!

От: Проблем при запалване на ТЕРАНО 2 98г

Бежзин ли е или дизел . Термодатчик има ли това чудо?
    Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
    0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Аз бих проверил пак свещите ако е дизел

Коментар

Щом има "...нафтоф филтьр..." трябва да е дизел.При мен си пали от четвърт, ако се стартира веднага след гасненето на лампата за еърбека.Ако се забавя, примерно 10-15 секунди, паленето е усезаемо по трудно.Това не зависи от сезона или от това дали двигателя е топъл или студен.Колегата не каза, това трудно запалване от скоро ли се е появило или така си е било от както е купил джипката...

Коментар

Като за начало, Изчаквай 3-5 секунди след гасненето на лампата за подгряване. Ако няма промяна:

Провери си пак свещите и си премери компресията.

Свещите трябва да са със съпротивление около 0.3-0.8 ома. Компресията на загрял двигател и свалени свещи трябва да е 25-30 бара.

Като свършиш тия 2 неща и дадеш резултати, ще мислим останалото.

Профилактично можеш да провериш и напрежението, отиващо до рейката със свещите.

ПП: И обърни внимание на правописа си.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тази сутрин пробвах да го запаля изчаках около 5,6 секунди след изгасянето на лампата за подгряването ,и като завъртя взе да омалява сякаш му е слаб акомулатора.Замерих го и показваше 12,3 волта ,а на запален двигател показва 14,3 волта.Свалих го за да го заредя .Като го сложих зареден запали от четвърт.Но като го покарах известно време пак взе трудно да пали.Замерих напрежението на медната шина на подгрявашите свещи 11,3 волта .Мисля ,че проблемът ще се окаже от акомулатора. Сещите ги замерих 0.5 ом.А за комресията живея в малък град и нашите майстори нямат такъв уред.И извинявам се за правописа.

Коментар

На първо време смени акумулатора. 95-100Ah е оригиналната комплектовка. Така и така иде зима. Моя не омалява и при доста повече въртене (например като сменях разни джаджи по помпата и дюзите). Зимата сипи и хубаво масло - пълна синтетике, или поне полу. Първат азима го карах с минерално 20W50, и съвсем в реда на нещата, при кучи студ въртеше мудно.

Ако след смяна на акумулатора прави същото, намери начин да премерите компресията. То друго не остана. Бидейки в малък град, все пак не вярвам да си на повече от 100-ина километра от някой голям. А все ще се намери някой от форума, който да ти каже къде може да се свърши тая работа.

...в тоя дух - не е лошо да напишеш в профила си от кой малък град си. Помага.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А провери ли дали няма загуба на вакуум в горивната система?

Като въртиш и не пали отзад излиза ли пушек и ако да какъв?
                След като запали изпушва ли?
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  ...вакуум в горивната система?
                  Ъ???

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Ъ???
                    Ох, дванайсе часът е - имам предвид херметичност дали има и примерно да се връща нафтата в резервоара
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

При загуба на херметичност след престой първоначално ще пали, а после ще дава проблеми. При невръщаща се нафта, след като запали няма да работи добре, ако въобще работи. При загуба на херметичност ще прави проблеми и при движение и ще мени празния ход.

Ял съм го тоя и им знам номерата. Може една седмица да работи. Може цяло лято да работи. Но в един момент оборотите падат, а мощността и тя. Излизаш, помпаш на помпичката, всичко се оправя, и така примерно 5 минути, след което пак същото. Прибирал съм се от работа до вкъщи на прибежки и припълзявания по тоя начин, за около 40-50 минути. След което се ядосах и такава газ му раздадох из квартала, че забрави и за гаснене и за всичко. До следващия път. Ходил съм и от София до Горна Оряховица и обратно с наличен такъв проблем - в жегата - просто намален празен ход.

Коментар

Имах един при мен със запушен отдушник на резервоара - за има няма 5 часа изсмукваше всичкото гориво и даже филтъра оставаше празен - иначе след като запали проблеми йок.

Коментар

Е да де, ама това не е нарушена херметичност. Иначе е вариант, да. Макар че си личи от 100 километра като идеш да зареджаш на бензиностанция.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Е да де, ама това не е нарушена херметичност. Иначе е вариант, да. Макар че си личи от 100 километра като идеш да зареджаш на бензиностанция.
                            Абе зависи - някакъв вакуум в резервоара е допустим и проблем няма, пък си се чува.

Мисълта ми е че е доста лесно да провери и елиминира варианта непаленето да се дължи на въздух в системата.

Освен това нов филтър пак може да се запуши - мен това чудо ми се случи в Стара планина - от вътре извадих една шепа кво ли не )) Добре че си носех резервен

Има и друго - свещите може да са яко зацапани и на практика да не греят.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Абе зависи - някакъв вакуум в резервоара е допустим и проблем няма, пък си се чува.

Мисълта ми е че е доста лесно да провери и елиминира варианта непаленето да се дължи на въздух в системата.

Освен това нов филтър пак може да се запуши - мен това чудо ми се случи в Стара планина - от вътре извадих една шепа кво ли не )) Добре че си носех резервен
                              При мен вакуум не е имало. Или поне не такъв, който се чува отчетливо. Най-много едва доловима "въздишка", но не е ясно дали от налягане или вакуум.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X