Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2.7 лампа CHECK?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 2.7 лампа CHECK?

Смених датчика и в момента всичко е наред, все още не е светвала лампата и не ми е гаснело. Обаче остана едно притрисане или по скоро изглаждане на оборотите при студен старт за около 3-5 сек. Нормално ли е?
    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
      Смених датчика и в момента всичко е наред, все още не е светвала лампата и не ми е гаснело. Обаче остана едно притрисане или по скоро изглаждане на оборотите при студен старт за около 3-5 сек. Нормално ли е?
      При тия студове е нормално...
      Не се знае дали някой разпръсквач не ти приплюва ,или пък дали нямаш изгоряла свещ.Джипа пали,но въпросния цилиндър в началото се чуди какво става докато заработи с останалите.Не е болка...ако за 3-5сек. приврибрира и се успокои!
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Изчаквай 5-6 секунди след изгасването на лампата за подгрев, и тогава пали. И задържай ключа при палене с една идея повече.

Отделно, сипи му някаква добавка за изчистване и 1-2 резервоара хубава нафта.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ще пробвам и ще докладвам. Благодаря за съветите!
          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
            Смених датчика и в момента всичко е наред, все още не е светвала лампата и не ми е гаснело...
            Къде стои тоя датчик, който си сменил?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Къде стои тоя датчик, който си сменил?
              Отпред, по капаците на ангренажните коУеУета. Само ZEXEL-ите го имат. На BOSCH-овете е някъде зад последната дюза, на маховика. Ама при BOSCH е изключение да има проблем с него, а при ZEXEL-ите е типичен проблем.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Отпред, по капаците на ангренажните коУеУета. Само ZEXEL-ите го имат. На BOSCH-овете е някъде зад последната дюза, на маховика. Ама при BOSCH е изключение да има проблем с него, а при ZEXEL-ите е типичен проблем.
                Тоя го знам, има още един за обороти - на помпата. Въпроса е кой точно е датчик КВ. Все се каня с разкачане на буксите да го засека на скенера, ама ...

Коментар

Смених свещите и притрисането при студен старт изчезна. Вече всичко е наред. Благодаря за помощта!
                  Discovery I, 300 TDI

Коментар

Колеги,прочетох темата за чек лампата и се чудя да отивам ли на "гадатели-майстори" или да си седя на задника и да почакам малко симптоми от двигателя?Имам Терано2-2003г.,3.0D на 147000км.,понякога при палене светва чек лампата-без значение дали е на студен или топъл двигател и си свети постоянно.Няма никакви отклонения в работата и оборотите на мотора,паленето или набирането,пушеци или сецане,всички течности са си в нормата,никъде никакви течове.Когато запаля и понякога светне тая лампа,гася двигателя,изчаквам минутка,пак паля и лампата не свети и може да не се появи много дълго време.Карал съм и на светеща чек лампа,нарочно,но нищо необичайно не съм забелязал по вървежа на колата.Иначе със палене и гасене я премахвам от таблото да не ме дразни.Да ходя ли по жичкаджии и диагностики или да изчакам?

Коментар

Просто му прочети грешките, и то ще си каже какво му тежи. Може да е прекъснат температурен датчик за антифриза. Тогава си върви. Има вероятност и да харчи малко повече, но не мога да кажа.

А дали наистина има проблем - карал ли си друго терано?

Коментар

Сам грешките не знам как да ги прочета.Днес го карах на стенд малко по-далече от Благоевград,за регулиране на предницата и го гоних от Петрич по Кресненското дефиле да изпреварва тировете,отскача като лудо на 5 скорост.Безпроблемно вдига 150км/ч,на тръгване светна чек лампата,угасих го,изчаках малко,запалих и цял ден лампата я няма.Засякох километрите за деня ,като резервоара беше пълен до капачката и накрая пак го напълних до там на същата бензиностанция-260км със 20,1литра.Мисля,че е добре за тоя мотор и бързо каране.Затова и ме е страх да не ми разбъзика колата някой "майстор",но пък и се страхувам да не би аз да прееба нещо със бездействие.Аз не съм карал друго терано,тук са все 2.7 и някой като кара моето,му се струва като самолет,ама моето е по-силно и ново и затова не мога да преценя нищо.

Коментар

Идеален разход,аз под 10л. не мога да го сваля,а средно ми дава 11,5-12л.,мотора е 2,7
                          "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                          0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
                            Идеален разход,аз под 10л. не мога да го сваля,а средно ми дава 11,5-12л.,мотора е 2,7
                            Това е най-малкото което съм постигал таман 8л/100км без климатик, смесен терен скорост до 100км/ч, празен
                            Ама и като го взех и докато му се нарадвам редовно летеше с 150км/ч, по светофарите бяха гонки и съм стигал до 15л/100км

Поздрави !
                            п.п. за гората нямам сведения, щото моето си се разхожда по асфалта

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
                              Трилитровия дизел е с директно впръскване. Това автоматично значи разход поне с литър надолу.

Впрочем с оригиналните гуми и окачване и с пуснат климатик и моето 2.7 харчеше 9-10 извънградско. До към 120км/ч. Сега с 31-ци и вдигнат - последно до морето ми даде 14.5. Ама това при положение че по магистралата съм карал почти от край до край със 140. Иначе градско между 10.5 и 12.5. Зимата до 14-15, защото няма време да загрее докато стигна до работа.

Коментар

Аз пък моя не мога да го сваля до такива мистериозни ниски граници от по 7-7 и нещо/ 100км...
                                Откакто сложих метана се побърках първите 6месеца да го засичам.Пълно/пълно...с клатене,с припалване да превърти горивото,дори и наклонен доста наляво с цел да излиза повече въздух от резервоара при пълненето.Разбрах едно...разхода не може да се засече съвсем точно/дори и с всичките тези манипулации и то особено на малък преход като километри.На бензиностанция пък въобще и не разчитайте за точно замерване/ДОРИ И НА ЕДНА И СЪЩА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ И НА ЕДНА И СЪЩА КОЛОНКА/...винаги има разлика и тя на по-малко от 400-500км. пробег обикновено оказва осезателна разлика в изчислението на разхода!
                                Всъщност като се замисля...понеже съм с по-високи гуми и реално за да изравня сметката с колегите със стандартните гумета трябва да ис добавям към пробега едни 6-7%,ама аз откато се уверих,че с тия гуми километража ми се изравни с показанията на ГПС-са ,спрях да се самозалъгвам.
                                Та моя разход по ГПС лятото до Китен с пълна до горе джипка с багаж,с гуми 31"х10.5х15 с включен климатик и покривна палатка на тавана при средна скорост 100-110км. ми даде около 9.3л.
                                Пак казвам километрите са по ГПС....
                                Та ако добавя и въпросните 6% към сметката/говоря за изравняването на показания с тия при стандартните гуми/,разхода ми отива директно на 8.6л/100км.,което предвид гореописаните условия при пътуването,направо според мен е перфектно.
                                С това си мнение и пример с лятното ми засичане искам да наблегна на колегите с много-ниския разход,че всъщност от пробега си по километраж/при стандартни гуми/ извадете 6-7% и ще достигнете до истинския си реален пробег.Ако сложите пък още по-малки гумета от стандарта...разхода ви ще удари и 6.5/100км. и останалите колеги ще има да цъкат и да се пулят...
                                Та ако искате да ви е реално засичането вадеде по 6% върху километрите /примерно при 100км. реалните са ви около 94км./и така смятайте разхода.Другото е ..."мижай да те лАжем"...
                                П.П.Забравих да спомена,че моето Терано е с 2.7тди мотора и всъщност извън всичкия багаж и пътници,винаги имам 120км. товар/по разбивка-1/експедиционен шкаф в багажното с инструменти и всевъзможни чаркалъци-50кг. 2/метанова бутилка с горивото в нея-40кг. 3/багажник на покрива -30кг. /
                                Все пак това са все повишаващи разхода фактори нали...
                                Поздрави!
                                Последно редактирано от lubashki777; 07-02-13, 18:03.
                                NISSAN FOREVER
                                -----------------------------------------------------------------------------
                                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X