Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2.7 лампа CHECK?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 2.7 лампа CHECK?

То г/д с всяко нещо е така. Просто споделяме инфо. Иначе най-точно е с едно шише и директно в помпата, ама пак зависи трасето, трафика, метерологичните условия и куп други неща, тъй че карайте си джипките и не му мислете много много

Поздрави !

Коментар

Да така е...аз наблегнах,че освен грешката при зареждането има и една исконна грешка в показанията на километража при стандартното оборудване/говоря основно за размер гуми/.От това грешката се увеличава и човек основно се...залъгва ,че джипа му гори примерно 7.5л/100,а като добави въпросните 6-7% и засече истинския си реален пробег ще види че само с тази корекция разхода нараства на 8/100....
      А другото е така...аз лично спрях да засичам и вече само си карам.Само и единствено на много дълъг път правя горе-долу някакво засичане за тръпка ...ей така ...
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Малко се отклонихме от темата.Разхода си е много добър/за автомат/ в сравнение с други жипки.Имах Гранд витара къса база 2,0 харчеше 12,5-18л. бензин после и газ,а щу пари дадох за подръжкатта и......В това отношение за сега Тераното ми е с "0" разходи освен горивото.
        "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
        0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Тоя го знам, има още един за обороти - на помпата. Въпроса е кой точно е датчик КВ. Все се каня с разкачане на буксите да го засека на скенера, ама ...
          Е това не можах да разбера и аз.Този на помпата съм го виждал и на леки коли нисан пак с помпа ZEKSEL.Свалих си един два ,ама кабелите са по къси, иначе буксите изглеждат еднакви пък за стойностите бог знае дали са еднакви.ДА им се не на чудиш на тия японци-датчик КВ при разпределителния а па тоя на разпределителния вал- в помпата.Те и в нисан не могат да ти обърнат внимание че с тия Рена не могат да си вдигнат главите от работа

Коментар

Изключвате кабели и гледате номера на грешката. Друг начин няма.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На Патрула, тоя датчик (на ГНП) мисля, че беше за оборотомера. Откачи му буксата и гледай оборотомера.

Коментар

Мотора си заработи перфектно след смяната на датчика при капака,но сега пак има нещо нередно.Присветва чека от време на време за малко и мотора трепва.Сменил съм горивната тръба от резервоара до филтъра с нова,че старата протече.Открих и проблем с масата от мотора до купето.Има и дебел и тънък кабел но и двата болта бяха ръждясали.След почистването започна да ми писка зумер като извадя ключа от контакта на отворена врата.Дали е съвпадение или не не знам,но след всичко това проблема си остана.То и преди си пискаше ама когато си поиска,сега е винаги.А и взе че угасна по време на движение.Както не разбрах защо угасна,така и не разбрах как се оправи та запали.Ще пробвам да направа диагностика с замостването и лампата и ще видим, ако може разбира се.Общо взето не познавам много хора дето да са на ти с японските коли.

Коментар

[QUOTE=Pat-rolll;1549589]Пробвай все пак със самодиагностика, по-сигурно е от налучкването.
                  Ето ти метода и кодовете

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:diag.jpg
Прегледи:2
Размер:72.7 КБ
ID:5282505Натиснете снимката за да я уголемите

Име:codes.jpg
Размер:169.6 КБ
ID:5282504Натиснете снимката за да я уголемите

Име:codes2.jpg
Размер:112.8 КБ
ID:5282503[/QUO
                  А къде се намира въпросната букса?

Коментар

При бушоните или зад тях. Само дето като ти гледам аватара, твоята букса е от новите, с 16 крака, а не с 14. С 14 крака като на картинката са тия преди 2000г.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      При бушоните или зад тях. Само дето като ти гледам аватара, твоята букса е от новите, с 16 крака, а не с 14. С 14 крака като на картинката са тия преди 2000г.
                      Благодаря,Спарки!Прав беше,че е 16 пинова,но благодарение на едно от ръководствата,което си качил във форума успях да се справя.Изчистих грешките,запалих и след като загря,изчезна всякакъв дим от ауспуха,като изключим лекото моментно прекъсване при рязко подаване на газ,което си го има от както съм я купил(а доколкото разбрах,май всички го имат тоя дребен проблем)Стигнах до извода,че всичко се дължи на горивоподаването.Следва проверка на тръбопроводите от резервоара, задължителна смяна на горивния филтър,премахване на цедката на входа на ГНП-то,като преди това ще монтирам допълнителен фин филтър между помпата и горивния филтър и ползване на добавки в горивото.
                      Благодаря на теб ина всички колеги от форума,изказали компетентно мнение относно зимните неволи на Терано 2.7тд. Живи и здрави и до следващия проблем
                      п.с. Ако може да ми препоръчаш марка филтри,моля!

Коментар

Прекъсването при подаване на газ на място не е проблем. Съвсем нарочно е. Някъде из ръководството го пишеше, до колкото помня.

Коментар

Самодиагностиката показа 4 бавни и 7 бързи мигания.47 е отново датчик колянов вал.Тъй като аз съм го сменял веднъж,мисля че проблема не идва от датчика.Разчитам че не са ме прецакали с менте датчик.По принцип проблема се появява много рядко,но е лошо когато се появи по време на изпреварване.Като имам време ще откача датчика на помпата па да видим какво ще покаже.И нов проблем от днес-нещо става с контактния ключ.При палене трябва да го върна савсем малко назад,иначе няма педал на газта и държи по високи обороти.Леко почукване,оборотите падат и педала си идва и не записва грешка.

Коментар

Първоначално публикуван от borko3228 Преглед на мнение
                            Самодиагностиката показа 4 бавни и 7 бързи мигания.47 е отново датчик колянов вал.Тъй като аз съм го сменял веднъж,мисля че проблема не идва от датчика.Разчитам че не са ме прецакали с менте датчик.По принцип проблема се появява много рядко,но е лошо когато се появи по време на изпреварване.Като имам време ще откача датчика на помпата па да видим какво ще покаже.И нов проблем от днес-нещо става с контактния ключ.При палене трябва да го върна савсем малко назад,иначе няма педал на газта и държи по високи обороти.Леко почукване,оборотите падат и педала си идва и не записва грешка.
                            Ако на теб пращах датчик преди някоя и друга седмица - със сигурност по-истински от тоя и господ не може да ти достави. Търси лоша връзка, прекъсната жица, калпава букса, или нещо такова.

За да си сигурен че записва точно тая грешка, откачи от акумулатора за 10-ина минути, после включи и без да палиш виж какъв код връща - трябва да е 55, което значи че грешките са изчистени. Чак след това покарай докато присветне лампата и после отново прочети за грешка.

Коментар

Не, Спарки на мен прати датчика преди 2-3 седмици.Аз съм много доволен, от както го смених нямам проблеми с чек лампата, за което ти благодаря .Ако имам някакви други проблеми ще се обръщам към теб.

Коментар

Аз датчика го сменях преди много време,ама той малко след това започна с проблемите.Разликата от преди и сега е че тогава го правеше почти постоянно а сега е доста рядко,което ме кара да си мисля че проблема ако е от друго място не би трябвало да има разлика.Дано ме разбирате какво искам да кажа.В работата се е случвало да има проблем от такъв тип и се оказва несинхронизация на двата датчика по една или друга причина.В нисан ми искаха 780 лв за въпросния датчик,така че стигнели се до смяна пак бих си го взел от колегите от форума,но се съмнявам че е в него причината.Мен ме дразни факта че го прави когато си реши сам.За последните два дни движение по един и същи маршрут без никакви трепкания и светвания.А това или работи или не,но няма да се давам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X