Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2.7 лампа CHECK?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 2.7 лампа CHECK?

Профилатично, и по навик, ги гледам тия чорби...

Всичко си е на мястото, и в необходимите количества..

Коментар

А извинявам се тука става въпрос за бензинов двигател изглежда, на дизела не пише CHECK, аз си мислех за дизела и лампата с удивителната "!" която може да свети за кво ли не..
      Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
      X-trail 2.2 Di 2003
      Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Едни и същи са им лампите. Лампата с удивителната е за спирачната течност. Червена. Има я и при дизела. Също не пише "CHECK" или "CHECK ENGINE", а просто оранжева лампа със силует на двигател. Бензиновото я има същата.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На моя Маверик '94 дизел въпросната лампа находяща се в дясно от лампата за подгряване не е със силует на двигател ами изглежда като "контейнер с течност и една капка отдолу", такава със силует на двигател нямам, а в оригиналната книжка, която е на немски е показана такава лампа с двигател само на бензиновите... може и да има някакви разлики през годините?
          X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
            На моя Маверик '94 дизел въпросната лампа находяща се в дясно от лампата за подгряване не е със силует на двигател ами изглежда като "контейнер с течност и една капка отдолу", такава със силует на двигател нямам, а в оригиналната книжка, която е на немски е показана такава лампа с двигател само на бензиновите... може и да има някакви разлики през годините?
            Maverick дизел 94-та няма компютър бре! От де искаш лампа CHECK ENGINE?

А въпросната, дето споменаваш, няма нищо общо с двигателя. Светва, когато в горивния филтър се е насъбрала вода. На дъното му има поплавъче, по-тежко от нафтата и по-леко от водата, и датчик, отчитащ позицията му. Като светне, отвиваш пробката отдолу, изчакваш да изтече гняста, завиваш, обезвъздушаваш, и газ до ламарината. Има я на всички дезелови терано, от първия до последния излязъл от завода. Пак съвсем отделна лампа, нямаща нищо общо с компютъра.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

мерси до сега не знаех за какво е тази лампа )
              X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Re: От: Терано 2.7 лампа CHECK?

здравейте искам да попитам и аз имам такъв проблем. Сутрин когато запаля особено когато е студено като тръгвам светва лампа CHECK и колата почва да сеца сеедно неи стига гориво когато натисна педала едвам качва 2000 оборота а след това се оправя

Коментар

Ако си направиш труда да чукнеш на "преводача" кво значи "CHECK", ще видиш - проверка, в случая на управлението на двигателя.
                  Има два начина:
                  С "кламера" - по назад колегата е постнал метода.
                  Със скенер.
                  Иначе си е гадаене.

Коментар

"с кламера" - коя лампичка се гледа колко мига?

Коментар

Аз имам същият проблем, сутрин като е студено лампата светва и колата гасне. Миналия ден я закарах на диагностика и ми казаха, че някакъв датчик на коляновия вал за оборотите ми давал грешка. Изтрили са ми грешката, но днес пак направи същия проблем. Освен това сутрин като запали и първите 5-6 сек. си мени оборотите. Явно наистина е нещо свързано с този датчик. Сега какво следва?
                      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                        Аз имам същият проблем, сутрин като е студено лампата светва и колата гасне. Миналия ден я закарах на диагностика и ми казаха, че някакъв датчик на коляновия вал за оборотите ми давал грешка. Изтрили са ми грешката, но днес пак направи същия проблем. Освен това сутрин като запали и първите 5-6 сек. си мени оборотите. Явно наистина е нещо свързано с този датчик. Сега какво следва?
                        Следва да кажеш каквa точно е грешката (номер), какво точно е тераното - ZEXEL (с метални тръбички между дюзите) или BOSCH (с маркучета между дюзите). После следва да ти кажем кой датчик се ебава, след което следва да се обадиш на Patrol_fen или mimo13, и да си поръчаш датчика.

ПП: С кламера се гледа мигането на "check engine" лампата.

Коментар

След като ми изчистиха грешката, не съм ползвал Тераното. Вчера пак ми направи същият проблем. Днес го закачих отново и ми изписа следните две грешки.

- Грешка 18 - регулиране количеството ГНП - отклонение при регулирането ( предишният собственик ми каза,че погрешка са му сипали бензин и после е пращал помпата в София на ремонт)

- Грешка 47 - Датчик за обороти на двигателя - сигнал неприемлив

Тераното е с метални тръбички между дюзите.
                          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Грешка 18 е всъшност P1206/0108 - F/INJ F/B 2 - това е в помпата,
                            Грешка 47 е връшност P0335/0407 - CRANK POS SEN (TDC) - датчик за позиция на колянов вал - това може да е в помпата, а може да е и отпред, на капака на зъбните колела. Второто (на капака на зъбните колела) е честа грешка при ZEXEL системата, и датчика можеш да напазаруваш от Patrol fen, като има вероятност да го има наличен. Обаче, предвид че са отваряли и помпата, а не съм сигурен, но мисля че при ZEXEL-ите има датчик и в помпата, може да се окаже и от него. Лошото е че няма как да провериш, освен със следене на сигнала от датчиците, обаче аз имам само ръководство на BOSCH, не и на ZEXEL.

Сега, често се случва при скапване на един датчик да дава няколко грешки, защото работата на един датчик нарушава и работата на други, макар да ми е трудно да си представя как датчика за колянов вал ще влияе на количеството.

Лично бих сменил датчика за позиция на коляновия вал - цената не е непосилна, а ако е той ще е по-малкото зло, и по-лесно отстраняемото. Ако се окаже и помпата, а датчика ти се окаже читав, с малко чакане ще можеш да го продадеш, защото рано или късно на някой ще му дотрябва - както ти казах тоя датчик е сравнително чест проблем при ZEXEL-ите, и лично аз в последната година съм изпратил 4бр. към Франция, а и тук имаше 1-2 колеги, дето сменяха.

Коментар

Значи първо ще сменя датчика за позицията на коляновия вал. Благодаря за помощта. Ще пиша какво е станало след като намеря такъв датчик. Случайно да имате координати на Patrol fen?
                              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Е цяла тема е пуснал човека: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=97674

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X