Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2.7 лампа CHECK?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 2.7 лампа CHECK?

Първоначално публикуван от Георги 0303 Преглед на мнение
    Ако може да ми препоръчаш марка филтри,моля!
    MANN или оригинални. За масления - задължително. Горивен се сменя рядко - така че си струва пак да е хубав, тоест пак MANN или оригинален. Аз съм с оригинален в момента. Предния път - пак така.

За купето - DENSO. По-рехав е и по-бавно се запушва. Не съм забелязал да вкарва повече боклуци, но пък за сметка на това духа значително повече.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

След откачането на буксата на датчика в помпата се оказа че не работи оборотомера.Пробвам метода със самодиагностиката и се появиха 3 грешки.43,47която си е отпреди и третата не разбрах.14 еднакви мигания и 1 бързо.Са ако е 14 е едно а 15 е друго или това бързото мигане означава че почва да прочита отначало.14 е сензор за скоростта на автомобила но ако не се лъжа аз съм със жило на скоростта.Дано не бъркам.15 -сензор регулатор количеството гориво.43 педала на газта-това идва предполагам от проблемите с контактния ключ.Сега въпроса ми е продава ли се само буксата или целия ключ се сменя.

Коментар

Прочита ти грешка 1401. Ама не знам това какво е. Няма го в ръководството. Ама ръководството е за BOSCH и някои грешки са различни.
        Ако съдим по това:
        http://nissanhelp.com/diy/obd_codes/p1401_nissan.html

Е нещо по EGR-а.
        P0403 също е заради EGR-а
        P0407 също е заради EGR-a

Това ако се гледат "P" кодовете. Ако си с 14 пинова букса обаче, при нямане на грешка показва 55, което значи че трябва да се гледа другата таблица.

Бе, пълно мазало е с тия Zexel-и.

Това че си с жило не отменя сензора за скоростта. Сензора се чете от компютъра и може да се гледа в реално време докато караш.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да с 14 пинова букса съм и таблица я гледам от аутодатата във вариант с 14 пинова букса.Ама там има код и 14 и 15 по логиката на смятане изглежда все едно е 1401 или 141 но там няма такава грешка.

Коментар

Днес разглобих ключа и почистих контактите вътре.Изтрих грешките и сега кода е 55,тоест няма грешки.Времето и карането ще покажат какво ще светне

Коментар

Здравейте
              От доста време чагъртам в друг раздел на форума, но от скоро ми "изпадна" едно дизелово терано 2.7 от 1999. Та, допрях и до нисан-гурутата, сиреч Вас
              Днес по време на движение мотора леко придърпа. Понеже бях на резерва, допуснах че е засмукал въздух в горивопровода и естествено заредих на най-близката възможна бензиностанция. За жалост, малко след прекъсването светна check engine, и усетих, че двигателя загуби мощност (работи без турбината, иначе си върти и звучи нормално). Откачането на акумулатора не помогна. Грешките, които свалих по кламерния метод са: 36 - Fuel shut-off solenoid 1 - malfunction 94 - Fuel injection timing solenoid - circuit malfunction.
              Всичко описано се случи, докато карах джипката към пункта за ГТП Естествено, преди това бях минал през автомивка, която измива и шасито отдолу. Не минавам от там за пръв път, а и проблемът не се появи веднага след измиването, та не съм убеден, че проблемът е някъде в тоците. Някой може ли да даде жокер?

Коментар

36 е клапана за спиране на нафтата орпред на главата на помпата. Ако той не е в ред, би трябвало или да не можеш да я запалиш, или да не можеш да я изгасиш.
                94 е клапана на авансатора - реалната причина за невървенето е това.

И за двете най-вероятна причина са лоши контакти или прекъснати жици. Откачи кръглия конектор отляво на интеркулера, почисти, изсуши, смажи с технически вазелин и го свържи. Профилактично може да свършиш същото и с другите конектори около него (клапана за спиране на горивото мисля че минаваше през друг конектор). Ако това не помогне вече ще трябва да търсиш прекъснати жици, кофти маси и т.н. То масите си ги прегледай де - това никога не е излишно. Особено тия между двигателя и купето.

Това е единствения конектор между компа и помпата, така че другаде няма къде да дава проблем, ако иде реч за клаясал контакт.
                Последно редактирано от sparkybg; 23-05-14, 23:23.

Коментар

Благодаря за съветите, Спарки.
                  Конектора е в много добро състояние - сух, чист, и даже не окислен. Чак ми се стори странно за кола на тези години. Забелязах, обаче, че кабелните снопове явно са доста ровени, защото има поне по няколко слоя изолирбанд върху пластмасовите гофри по целия им път из двигателния отсек и всички захвати са със свински опашки. Масите не са идеални, но са в норма (въпреки, че като остане време ще ги преровя изоснови). Остава да си ровя жица по жица значи Само да изровя от менюъла цветните кодове та да не карам на ред

Коментар

Тя по принцип гофрата си е обвита с изолирбанд. Първо вътре снопа е омотан, отгоре гофрата, и най отгоре върху гофрата - пак изолирбанд. И оригинално си се държи на свински опашки. Е не от обикновените, ами "фирмени", но вършат общо взето същото.

Коментар

Свети ми чека... Нисана е 97 год., дизел. При палене светва чека и когато оборотите се успокоят - гасне... При натискане педала на газта светва пак и няма обороти и ... мощност... На ниски обороти чека го няма и оборотите са нормални. Ще търся ,,грешки'', но може и мнения по проблема предварително.
                      Спарки...
                      Последно редактирано от n960; 22-04-18, 20:31.

Коментар

Преди прочитането на грешките не виждам как някой ще е в състояние да прави предположения по друго, освен хвърляне на боб.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X