Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигатели Патрол-Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Двигатели Патрол-Терано

Не толкова много, че да не издържа на натоварването. Мисля си за около 150 - 160 коня и момент поне от 25о Нм,
    че на състезанията Самураите на равно ни забравят. Добре , че има по-сериозни препятствия да наваксаме.
    Samurai Gemax

Коментар

Спарки, отвори темите с VP 44 и виж колко откази да запали и се придвижва колата има. Безброй. Виж и каво следва след това. Съответно виж и RD28T, пък и не само. Виж дизелов двигател без микропроцесорно управление.
      За това говорим, в това се изразява надеждноста на автомобила. Да не те остави насред път, защото при високо-проходимите машини от това може да зависи човешки живот. В тоя смисъл RD28T e "в пъти по надежден".
      Това "колко вървяли", "какви чипове имало" за хил. левове и т.н. няма да го коментирам. Само ще кажа напълно сериозно, че трима приятели с прехвалени джипки, тъпкани с електроника, след като се возиха и караха моя Патрул казаха че повече върви. Без чип. С настройки и тестване на оригиналните системи, примерно в рамките на деня.
      Който е гледал 260-сетката на Влади миналата година на Трявна има на представа как върви пък неговата машина. И тя само с пипане. Който пък не е гледал да направи справка с най добрите времена.
      Относно пукането на глави - това са бели ядове в сравнение с тоталното унищожаване и подмяната на двигатели и при Нисан, и при Тойота и т.н. A тук говорим за нови автомобили, не за 20 годишни, надживяли ресурса си кошове.

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
        Благодаря на всички за компетентните коментари. Но наистина мисля да сменя мотора с малко по . . .
        Защото сега продължава да гори масло, дори и с ново турбо. И като си помисля колко пари трябват за един добър основен ремонт
        и това, че като се свали главата пак ще се сцепи , макар сега да няма никакви проблеми и ще трябва нова.
        Обмислям два варианта - или 3,0 бензин от Терано 1 или 3,0 Di от 2004 Терано ? Но при всички случай няма да е RD28
        Замислил си се че големия разход на масло може и да не е само от турбото,ами и от друго място - например износени сегменти или надрани цилиндри вследствие на прегрявания в миналото...пишеш че си сменил турбината - какъв модел сложи ?
        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Спарки, отвори темите с VP 44 и виж колко откази да запали и се придвижва колата има. Безброй. Виж и каво следва след това. Съответно виж и RD28T, пък и не само. Виж дизелов двигател без микропроцесорно управление.
          За това говорим, в това се изразява надеждноста на автомобила. Да не те остави насред път, защото при високо-проходомите машини от това може да зависи човешки живот. В тоя смисъл RD28T e "в пъти по надежден".
          Това "колко вървяли", "какви чипове имало" за хил. левове и т.н. няма да го коментирам. Само ще кажа напълно сериозно, че трима приятели с прехвалени джипки, тъпкани с електроника, след като се возиха и караха моя Патрул казаха че повече върви. Без чип. С настройки и тестване на оригиналните системи, примерно в рамките на деня.
          Който е гледал 260-сетката на Влади миналата година на Трявна има на представа как върви пък неговата машина. И тя само с пипане. Който пък не е гледал да направи справка с най добрите времена.
          Относно пукането на глави - това са бели ядове в сравнение с тоталното унищожаване и подмяната на двигатели и при Нисан, и при Тойота и т.н. A тук говорим за нови автомобили, не за 20 годишни, надживяли ресурса си кошове.
          Ако е до махането на жици - и на оня могат да се махнат жиците. И да се смени помпата. Въпрос на мерак.

И по никакъв начин не можеш да ме убедиш че твоя върви повече от "пипнат" ZD30. Просто няма начин да се случи. 180 коня ще докараш със сменено турбо и силно "пипане" на помпата, ама ресурса ще отиде някъде си.

А това за жиците сме го чували достатъчно. Само че тук най-далечното село ти е на 20 километра, където и да се забиеш. Други са местата, където това има жизненоважно значение. Тук - почти няма такива.

Както казах - всеки от камбанарията си.

А като искаш истинска надеждност, сложи си TD27T от терано. Той не пука и глави. Евтин е (по-евтин от глава за RD2, и се намира навсякъде А параметрите му са пак същите, че дори въртящия момент му е по-голям. Няма и ремък, няма повдигачи, няма нищо. Изцяло чугунен, дърта като света концепция. Има един единствен недостатък - шумен е и груб. С повече вибрации. Ама нали надеждност гоним?

Е, няма да сложиш, нали? А ако си говорим за чиста надеждност, би трябвало. Сега надявам се ме разбра за камбанарията.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Е, няма да сложиш, нали...
            Няма да сложа. Няма да сложа и 3,0 Di. Единия няма да даде нищо отгоре. По вероятно надолу. Другия е в небитието. Глух клон в развитието. Като искам електроника бих сложил CR. Отвсякъде по безпроблемен и прост. И върви повече, и харчи по малко, и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              ...По вероятно надолу...
              Ще ти се.

А ZD30 го има и във вариант Common Rail, ако това имаш в предвид под "CR".
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                Замислил си се че големия разход на масло може и да не е само от турбото,ами и от друго място - например износени сегменти или надрани цилиндри вследствие на прегрявания в миналото...пишеш че си сменил турбината - какъв модел сложи ?
                Най-вероятно. Бил е прегряван преди, чак се чудя как няма проблеми с главата и охлаждането след като го преработих.
                Но разхода на масло остана. Турбо сложих оригинално - Бай Матю от Русе ми го даде временно да карам на две-три състезания и края на месеца ще му го върна. Понеже не можах да дочакам новото ми от Англия. То обаче вече е тук.
                Малко по-голямо и чисто ново. Излезе ми на цена 700 лв. Произход - Хонг Конг. До края на месеца ще дам отзиви, стига да не счупя двигателя на Златна Панега. Май ми хресва идеята за 2,7 Tdi от Терано 2, евтин е , безпроблемен и може да се чипоса
                Samurai Gemax

Коментар

Май ми хресва идеята за 2,7 Tdi от Терано 2, евтин е , безпроблемен и може да се чипоса
                  А голямото турбо можеш да го паркираш и на него, предполагаемо. Иначе оригинално и RD20, и TD27TI са с Garett TB25.

Ако решиш да е това, търси такъв без EGR, и за предпочитане след 2000г.
                  Без EGR, защото ще си спестиш запушването му, а след 2000г. защото се "чипосва" през кабел. На по-старите (като моя), се отваря компа и се сменят чипове. Иначе механично са абсолютно еднакви. Разликата е само в компа. Добре е да е в BOSCH дюзи. Различават се лесно - ако между дюзите има гумени маркучета за обратна нафта, значи е BOSCH. Ако са метални тръбички, значи е ZEXEL. Не знам дали има разлика в чипосването на единия и другия. Има ги и двата и преди, и след 2000г.

А ако искаш без комп - от терано преди 1996-та. С добавяне на интеркулер и пипване на помпата също вероятно ще се получи приличен резултат. Предполагаемо могат да се докарат 130 кончета и към 300 нютона, но личен опит в заиграване с такъв нямам. Същото ще се получи и на тоя след 1996-та, ако просто му смениш помпата с такава от преди 1996. Това ако на по-късен етап по някаква причина решиш че не ти трябват комп и жици. Помпи в английския eBay има колкото щеш на цени 60-80 лири.
                  Последно редактирано от sparkybg; 01-06-11, 10:53.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Вижте в сервизното ръководство на въпросния патрол Y60 какъв е модела (не номера, а модела) на скоростната кутия.
                    Терано 1 2.7TD и 2.4 бензин ползват кутия FS5W71C.
                    Терано 1 3.0V6 ползват кутия FS5R30A.
                    Терано 2 до 1996 (2.7TD + 2.4 бензин) ползват кутия FS5W71C.
                    Терано 2 2.4 бензин след 1996-та ползват FS5W71C.
                    Терано 2 след 1996г (2.7TDI и 3.0Di) ползват кутия FS5R30A.

До колкото ми е известно, двете кутии са взаимозаменяеми, както към двигателя, така и към раздатката, която на всички е TX10A, и която до колкото знам също е съвместима с патролската. По-здравата кутия е FS5R30A, и тя със сигурност се използва в някои модели Patrol, но просто трябва да се погледне в кои.

Някой във форума притежаваше/продаваше патрол с двигател 2.8 от терано, но беше отдавна и не помня подробности.

Тоест, има почти пълна вероятност отговорът на въпроса ти да е положителен. За съжаление обаче нямам под ръка сервизно ръководство на никой Patrol под ръка, за да сравня.

ПП: Модела на скоростната кутия го пише в секция "МТ" на сервизното ръководства, на последните и страници, в подраздел "service data and specifications".
                    Оказа се, че скоростните кутии на Тераното и Патрола нямат нищо общо. Така, че не може да се сложи мотор от Терано на Патрол и обратно.
                    Samurai Gemax

Коментар

Оказа се, че скоростните кутии на Тераното и Патрола нямат нищо общо. Така, че не може да се сложи мотор от Терано на Патрол и обратно.
                      Какви по-точно са разликите? Камбаната към двигателя? И какъв патрол е бил въпросния?

Коментар

И камбаните и кутиитв и раздатките са различни. Патрола е най-обикновен GR Y60 2,8 ТД. На всичко отгоре и предните дифове са на различно място - на Патрола е отдясно, а на Тераното - отляво
                        Samurai Gemax

Коментар

Хм. Интересно защо тогава насам-натам ги пишат еднакви, поне като модел. Нисанска им работа. Те така и с дифове, спирачки и въобще квото се сетиш. Никога не можеш да си сигурен точно твойта джипка с какви чаркове е, додето не провериш по VIN. А после се оказва че някои номера са съвместими, пък други не, трети тотално различни и прочие. Мазало!

Коментар

Ми поне всички Патроли където съм гледал поне 4-5 са с еднакви кутии, а всички Теранота също,
                            но Патрол - Терано - не става. Язък за хубавия мотор от Тераното дето го взех
                            Samurai Gemax

Коментар

Раздатката не може ли да се завърти на 180*?
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Раздатката не може ли да се завърти на 180*?
                                Ти нали имаше някакво сервизно за GR? Я виж какво пише вътре като номерация на скорости и раздатка.

Някой от форума беше слагал двигател от терано и го продаваше (патрола), но не помня кой.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X