Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигатели Патрол-Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Двигатели Патрол-Терано

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    ...
    И толкова. След доработките и на TD42 картинката не е особено в полза на малкия.
    Естествено. Онова си е желязо, със все кутията и прочие. Което идва с цената на тегло. И ресурса му е в пъти по-голям.

Концептуално различен агрегат.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      ..........Обаче определено ми писна хора, които никога не са карали Патрул с RD28T, да ми разтягат локуми колко ненадежден бил този двигател!.........
      Ако замениш 2.8 с 3.0 в горното нищо няма да се промени.

Дори 3.0 до 2002 не е проблемен ако не караш 200 км с 4000 об/м. т.е. със 160 км/ч. Проблема с буталата който решиха 2002 е точно този. Появяваше се по магистралите в Европа.

Ако човек има мерак и талант може да строши всеки мотор.
      Лично познавам такъв който не е строшил само колите които не е карал.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        2 на колите на мои приятели, които и ти познаваш. Единия двигател бе на 130.000км по документи, а не са много хората в този Портал които поддържат автомобил по този начин. ...
        Те "по документи" всичките коли на старо, дето ги продават тук, са на около 120,000.

Когато една кола е минала през други ръце преди да стигне до теб, никога не можеш да бъдеш сигурен какво се е случвало с нея в миналото.

Първият ми джип беше с копие на също така нарочения за проблемен 4D56 на Мицубиши. За 4 години експлоатация, в т.ч. и прилично тежък офроуд, така и не успях да му спукам главата.

За Патрулите моите впечатления са, че:

1) Тук се вкарват екземпляри в много лошо състояние и с много голям пробег.

2) Поддръжката на тези доста солидно направени машини най-често е мърляшка (меко казано) и не е рядкост да се карат с неизправна охладителна система (задръстени радиатори, неизправно виско).

Е, като вземеш екземпляр на около 200, че и повече хиляди км и след това му вадиш душицата с често солидно загряване, никак не е чудно, че в един момент дългата алуминиева глава върху чугунен блок се пука.

Иначе, изправен двигател, с добре поддържана охладителна система, се експлоатира съвсем нормално далеч от опасната зона. С чист истински радиатор и изправно виско на газопровода температурата преди входа на радиатора едва достига 90* ...

П.П. Ако е за спор, ей сега мога да извадя снимки на напукани между 3 и 4 цилиндър чугунени глави от една серия на иначе смятания за доста безпроблемен 4-литров двигател на Jeep.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Всичкото, което твърдиш важи в пълна сила и за трилитрови патрул/терано и т.н.

За ZD30 официално се знае че:
          - има проблем с мазането до 2002г. Удължените по документи интервали на смяна на маслото още повече утежняват тоя проблем. Сипването на кво да е масло - още повече.
          - има проблем със запушване на входящиа колектор със сажди, на 2 от цилиндрите, във всичките години. Без EGR, тоя проблем го отнямва.

В следствие на това, има доста екземпляри със гаранционно сменени двигатели. Съвсем официално признат от производителя проблем. И това и за терано, и за патрол. И е известно и как да се решат тия проблеми. Качествено масло, по-честа смяна, и или редовно чистене на колектора+ маслоотделител, или просто запушване на EGR-а.

Срещу тия проблеми обаче, седят доста прилични за такава кубатура параметри, и като мощност и въртящ момент, и като икономичност, и като тегло.

За RD28 във всичкте му варианти, общо взето освен проблема с главата и хидравличните повдигачи, друго няма, или поне аз не знам да има. Работи по-равномерно и в общия случай и по-тихо, но за сметка на това е със скромни параметри, по-голямо тегло, по-голям разход, и по-големи размери.

Уравнението всеки си го прави за себе си, според изгледа от собствената си камбанария.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря на всички за компетентните коментари. Но наистина мисля да сменя мотора с малко по . . .
            Защото сега продължава да гори масло, дори и с ново турбо. И като си помисля колко пари трябват за един добър основен ремонт
            и това, че като се свали главата пак ще се сцепи , макар сега да няма никакви проблеми и ще трябва нова.
            Обмислям два варианта - или 3,0 бензин от Терано 1 или 3,0 Di от 2004 Терано ? Но при всички случай няма да е RD28
            Samurai Gemax

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
              Благодаря на всички за компетентните коментари. Но наистина мисля да сменя мотора с малко по . . .
              Защото сега продължава да гори масло, дори и с ново турбо. И като си помисля колко пари трябват за един добър основен ремонт
              и това, че като се свали главата пак ще се сцепи , макар сега да няма никакви проблеми и ще трябва нова.
              Обмислям два варианта - или 3,0 бензин от Терано 1 или 3,0 Di от 2004 Терано ? Но при всички случай няма да е RD28
              С трилитровия от Т1 проблема е че повечето са дърти. Иначе знам къде има един в Перник, ако все още не са го продали. В ниските не е нищо особено, но пък може да се кара на високи обороти, където му е силата.

Трилитровия дизел е скъп, и сравнително рядък по моргите. Не вярвам да се намери за по-малко от 4000, и то са предимно от първите години, с въпросния проблем с мазането на буталата.

TD27Ti има колкото щеш и са евтини, но като параметри няма да ти даде нещо повече от RD28, освен предимно повече шум+липса на проблеми с главата(целия е чугунен, долен вал, зъбни ангренажни колела) Евентуално е малко по-лек, но пък се чипосва на 145-155 коня. Мисля че със все компютъра (ако ще взимаш такъв с компютър, щото има и без) е намираем за около 1500-2000. Инсталации за дясноволанни има колкото щеш. Проблема е с лявоволанните, защото обикновено ги внасят с цел да обръщане.

Някакъв вариант са стари бензини от 160/260, ако се намерят. Пак не са нищо особено като параметри, но пък до колкото знам нямат особени проблеми и ще ги подкараш лесно.

Дръж ни в течение какво си решил, и какви са резултатите. Все пак е сравнително рядко някой да тръгне да сменя двигател с друг модел.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Тва е поредната градска легенда за пукащия глави рд28т.
                Моя приятел Иван Дренски спука 2бр. за 4год,ето това му е тел,който не вярва да пита-0888986166

Коментар

Сложи си един като моя и си карай из чукаците!Може да е стара концепция и морално остарял но проблемите с него са малко!даже и без турбо като му пуснеш малко повече гориво и му пооправиш генерацията.....става звер!Е нали си ни идвал на гости в Шумен знаеш как се справя моят старец!
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

А аз за 15год. не съм спукал нито една, ето това ми е тел., 0888656517, който не вярва да пита!
                    Не че не мога за 4 години да спукам N на брой глави де!
                    Инак Y61-то не знае колко километри има с двойна платформа от чужбинско, а тя натоварена е има-няма 3500кг.

Към колегата с темата, търси си двигател от 300zx, Z31 е купето, същия е като на старото Терано ама е 170 кончета без турбина, турбиниран е 208.
                    TLC 100
                    TLC 120

Коментар

Първоначално публикуван от Pat-rolll Преглед на мнение
                      Към колегата с темата, търси си двигател от 300zx, Z31 е купето, същия е като на старото Терано ама е 170 кончета без турбина, турбиниран е 208.
                      А двойно туMбиниран е 300. VG30DETT

Въпроса е как ще узакони после бясната табуретка на анаболи.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Ама и двойно вентилиран,тогава е 300, и се монтира в Z32
                        Узаконява се...
                        TLC 100
                        TLC 120

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Въпроса е как ще узакони после бясната табуретка на анаболи.

Той неговия и сега е много "законен"
                          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Pat-rolll Преглед на мнение
                            Ама и двойно вентилиран,тогава е 300, и се монтира в Z32
                            Узаконява се...
                            Ъхъ. Глей кво прави на терано 1 пикап (D21):

Те ти и темичка:
                            http://forums.hybridz.org/index.php/...dett-into-d21/

Пича сменил 2.4-ката си с това.

Коментар

Абе на мен не ми трябва чак такова чудо. Само малко по-мощен от оригинала е достатъчно.
                              Samurai Gemax

Коментар

Колко малко?
                                Щото рд28т може да се понадуе
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X