Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Терано 2 2,7 tdi вентилатор на двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нисан Терано 2 2,7 tdi вентилатор на двигателя

Първоначално публикуван от kryv i kozina Преглед на мнение
    ...
    Някой има ли представа колко пари излиза такъв ремонт, може ли да си го направя сам или категорично е за сервиз...
    Някой има представа, ама освен "и рибар съм, и ловец съм" се интересува и попрочита и други работи.

Коментар

Ако искаш изчакай утре да снимам един, да го видиш какво представлява, че може да ти набутат не какъвто трябва като конструкция. На мен се опитаха да ми набутат такъв 2 пъти.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре, ще съм ти задължен (с поредно обещание за бира) за помощта!

Коментар

Не можах да намеря моя стария, но ето такъв ти трябва:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WV54-82.jpg
Прегледи:1
Размер:32.5 КБ
ID:5241485

А тук може да се види за какви возила става:
          http://infodozer.com/catalogs/tama-t...p?part=WV54-82

Има го и на 88 градуса, с номер WV54-88. Аз съм с 82 градусов, купен от Евро07, и съм доволен. Установих че с оригинален 88 градусов лятото при пълна газ и пуснат климатик в жегите, стрелката отива прекалено нагоре за моя вкус, и затова сложих 82 градусов.

Номерата в Eвро07 мисля че са същите.

ПП: Крайно вероятно е евраците да се опитат да ти дадат друг, с отделно малко капаче, изместено от центъра. На мен се опитаха 2 пъти. ПОкажи им картинката и настоявай за такъв като на снимката.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Име:P1030866.jpg
Размер:86.8 КБ
ID:5241588Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030867.jpg
Размер:79.2 КБ
ID:5241587аз се разходих до "Евро 07" преди да видя картинката, дадоха ми това:

Име:P1030868.jpg
Размер:106.5 КБ
ID:5241586читаво ли е или да ходя да го сменям?

Коментар

Благодаря Спарки!Въоръжен с горната информация, утре ще се опитам да блесна в очите на слепите...шегувам се, разбира се.Сега поне знам, какво да очаквам-"с отделно малко капаче, изместено от центъра".А ако трябва сериозно, правилния избор трябва да е WV54-82 на фирма "ТАМА",правилно ли съм разбрал?

Коментар

Първоначално публикуван от kryv i kozina Преглед на мнение
                [ATTACH=CONFIG]286842[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286841[/ATTACH]аз се разходих до "Евро 07" преди да видя картинката, дадоха ми това:
                [ATTACH=CONFIG]286840[/ATTACH]читаво ли е или да ходя да го сменям?
                Би трябвало да стане. Конструкцията му е правилната, кавато трябва да е.

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                Благодаря Спарки!Въоръжен с горната информация, утре ще се опитам да блесна в очите на слепите...шегувам се, разбира се.Сега поне знам, какво да очаквам-"с отделно малко капаче, изместено от центъра".А ако трябва сериозно, правилния избор трябва да е WV54-82 на фирма "ТАМА",правилно ли съм разбрал?
                Бе фирмата не е важна. Важно е конструкцията му да е като тоя на снимката. Като купувах моя, номерата бяха същите, но на друга фирма. Като гледам колегата по-горе е взел на някаква друга фирма, с друг номер. Моя не е ТАМА, а някакъв японски. Просто номера му съвпадаше с тоя на ТАМА.

Коментар

О.К. разбрах!Ще пиша какви съм ги свършил!

Коментар

И аз да се включа в темата.Моя оригиналния 88гр. беше наред,но отстрани дупката(с клапата) беше доста по голяма и за това нямаше парно както трябва да има.Взех от евро 07 въпросния като на Спарки 82гр. и всичко се нормализира вече имам доста добро парно и стрелката е 1-3мм под средата.

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
                      И аз да се включа в темата.Моя оригиналния 88гр. беше наред,но отстрани дупката(с клапата) беше доста по голяма и за това нямаше парно както трябва да има.Взех от евро 07 въпросния като на Спарки 82гр. и всичко се нормализира вече имам доста добро парно и стрелката е 1-3мм под средата.
                      Не е бил оригиналния. Сменян е. И сигурно са му пробутали какъвто се опитаха на мен. Добре че го смени, защото както зимата не осигурява добро загряване, така лятото щеше да прегрява, защото като отвори големия кръг не затваря малкия. Малката чинийка на върха на тоя от снимката по-горе върши точно това - напълно затваря малкия кръг, когато се иска яко охлаждане лятото.

Коментар

Име:Изображение036.jpg
Размер:40.9 КБ
ID:5241673Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение035.jpg
Размер:39.7 КБ
ID:5241674Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение037.jpg
Размер:38.7 КБ
ID:5241675Така...термостатът е купен-WV54-82А на фирма "ТАМА" от евро 07.Снимките са лоши, но с телефон толкова.Все пак дават някаква представа.Утре ще го сложа и ще видим как е.Преди поставянето в Service manual, стр.LC-24, пише че двигателя се стартира и се оставя да поработи няколко минути.Колко минути и каква е идеята на това, освен разбира се, че със загряти(меки)гумени тръби по лесно се работи(едната май задължително ще трябва да сваля)Ето и снимките
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от emil5koff; 07-01-11, 19:57.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]287028[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287029[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287030[/ATTACH]Така...термостатът е купен-WV54-82А на фирма "ТАМА" от евро 07.Снимките са лоши, но с телефон толкова.Все пак дават някаква представа.Утре ще го сложа и ще видим как е.Преди поставянето в Service manual, стр.LC-24, пише че двигателя се стартира и се оставя да поработи няколко минути.Колко минути и каква е идеята на това, освен разбира се, че със загряти(меки)гумени тръби по лесно се работи(едната май задължително ще трябва да сваля)Ето и снимките
                          Toчно същия е и моя термостат, и като градуси, и като производител. Няма да имаш проблеми от тук нататък. По-добре де държи дори от оригинален.

Като гледам снимките - при мен положението беше същото, като купих джипката. Ако като тръгна да спускам баир, съвсем изстиваше. Смяната на термостата свърши чудеса. Сега ме гложди да опитам 88 градусов на ТАМА, но на тоя студ не ми се разправя с антифризи, а пустото терано няма пробка на радиатора

Коментар

Спарки, термостата е сменен (стария също се оказа 82 градусов), но стрелката си стои пак там.Не знам, може и да си въобразявам, а може и да е от по-топлото време, но ми се струва, че парното топли с една идея повече.Аз също се чудя, дали да не пробвам 88 градусов, но воден от принципа, че щом нещата вървят не трябва да се павят промени, за сега смятам да не го пипам(а и не съм сигурен, че си струва при тая "зима").Все пак се питам (теоретизирам просто), има ли друга вариант,примерно някай термо датчик или проблем с виското, макар че не съм забелязъл промяна на звука или повишени вибрации при студено стартиране...
                            Последно редактирано от emil5koff; 18-01-11, 21:23.

Коментар

Спарки, термостата е сменен, но стрелката си стои пак там.Не знам, може и да си въобразявам, а може и да е от по-топлото време, но ми се струва, че парното топли с една идея повече.Аз също се чудя, дали да не пробвам 88 градусов, но воден от принципа, че щом нещата вървят не трябва да се павят промени, за сега смятам да не го пипам(а и не съм сигурен, че си струва при тая "зима").Все пак се питам (теоретизирам просто), има ли друга вариант,примерно някай термо датчик или проблем с виското, макар че не съм забелязъл промяна на звука или повишени вибрации при студено стартиране...
                              Освен да пробваш да смениш и датчика. Не е скъп. За стрелката е тоя с едната жица, от дясно на термостата. Сменя се лесно. На студен двигател отвиваш стария, запишваш с пръст, и с бързо движение набутваш новия и го завиваш.

Не се сещам от какво друго би могла да не загрява. Виското ако е зацепено постоянно ще чуваш виенето на перката постоянно. Чуваш ли такова нещо? В това време моята стрелка седи някъде около 8:00, а при настъпване - 8:30 часа. Термостата ми е същия, в същата кутийка и със същия номер. На всичкото отгоре купих втори, понеже като опитвах оригиналния, стария го бях потурчил някъде, та новия се държи точно като стария, без грам разлика.

Коментар

И при мен е на 8 часа, идеята бе да го докараме към 9, но за сега ще стои така. На стария, визуално(не че има какво да се види), му нямаше нищо...май ще излезе верно, че 82 градусови се слагат на тези в Италия, а 88 за по хладни райони. За идеята, може в събота да пробвам един 88 гр-17 лв. в крайна сметка,20 мин. работа и половинка антифриз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X