Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Terrano 2 - окачване и кормилно управление. Факти, лифт, тунинг.
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Сменял съм ги и изцяло махайки шенкела, барабар с диска и т.н. (тежи пущуната!), сменял съм ги и само измъквайки частично карето. При всички положения трябва да махнеш хъба и спирачния апарат.
...но, долни шарнири се скапват изключително рядко, тоест преди да вършиш това, увери се че наистина са разбити.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Имам дилема, с нови оригинанлн пружини отзад + нови амортисьори ще се промени ли возията...? на близо 290 000 км е Маверика и напоследък съм го карал много натоварен с инструменти отзад много месеци наред...лифт не търся, не мисля, че има нужда. Единят вариянт е оригинални пружини + каяба амортисьори ?Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
-
Задните ти амортисьори отдавна са далеч от това, което трябва да са. От тях ще се подобри.
Нови оригинални пружини не знам от къде ще намериш. Има KYB, нормални и с повишена товароносимост (по-дебела тел), ако за дълго. За късо има само нормални, а ако се сложат от дълго лифта е около 4см.
Аз съм на късо с такива от дълго с повишена товароносимост и газови амове KYB за патрол Y60. Друсливо е, но пътното поведение е добро.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
KYB е друго наименование за Каяба или не? Аз точно друсането искам да подобря, за дълга база става въпрос. Амовете, ще ги сменя, за пружините се чудя. С нови нормални реално ще стане по-друсливо ? С по-дебели пружини сигурно ще е по-друсливо, лифт не искам предпочитам нисък център на тежестта, даже искам да слеза на 235 75 15 гуми сега е с 265 70 15 /безмислено широки са/ Пътното поведение и сега е задоволително, аз карам бавно )Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Коментар
-
KYB e единственото наименования на Каяба. Каяба не знам кой го е измислил и дали го е имало някога. На кутиите си пише KYB.
Друсливостта е на 90% от амовете и само на 10% от пружините. Моето е друсливо именно заради амовете. Тъй че ако го товариш повечко, по-добре му вземи усилени пружини - от това комфорта няма да пострада кой-знае колко, а те лифт не дават на дълго, така че и центъра на тежестта няма да се вдигне (ще си застане на заводско положение).
Впрочем свършили аможе също друсат. Новото ми терано беше като каручка.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Пужините RА5306 за дълга или къса база са, дължина им дава 403 мм, толкова ли трябва да е или 422 мм? Защото в авточастите сайтът ги дава несъвместими с Террано 2 Ван, което разбирам като дълга база...Последно редактирано от afgany; 17-05-20, 13:10.Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар