Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с подгряването!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с подгряването!!!

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    .
    Реших, че може да имам изгоряла свещ и го закарах при майстор.
    Свали шината на свещите и с пробна лампа от плюса на акумулатора и на свеща лампата свети - каза че са здрави. Понеже не съм включвал алармата и имобилайзера не светва пробвахме кога подгрява релето. При подаване на контакт релето почети веднага чатка и не подгрява паля и тогава след около 5-10 секунди чатка още веднъж. Нещо го озадачи и каза друг ден да му я закарам и да му я оставя по обстойно да я прегледа.
    С лампа няма как да се хване окъсила свещ. Свалят се и една по една директно на акумулатора. Засичаш времето за което става червена. Не трабва да има значителни отклонения при отделните свещи. Става и с прецизен оммер 0.4-0.6 Ома. За повечето свещи.
    Майстори![/QUOTE]
    Как и къде точно се мери с омметъра?
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
      Реших, че може да имам изгоряла свещ и го закарах при майстор.
      Свали шината на свещите и с пробна лампа от плюса на акумулатора и на свеща лампата свети - каза че са здрави. Понеже не съм включвал алармата и имобилайзера не светва пробвахме кога подгрява релето. При подаване на контакт релето почети веднага чатка и не подгрява паля и тогава след около 5-10 секунди чатка още веднъж. Нещо го озадачи и каза друг ден да му я закарам и да му я оставя по обстойно да я прегледа.
      Щом се е озадачил, означава че мисли. Според мен можеш да му имаш доверие, закарай му я.

Пенчо ме е предварил за меренето

Коментар

Дочев, разгледай и разпечатай 4-та и 5-та страница от този документ.
        Взимай мултицета и мери
        Или отивай при електрикаджия, да премери всичко, което пише на 4 и 5-та страница.
        Ще имаш отговор на въпроса

Успех!

ps То релето може да чатка - и моето чаткаше, ама беше счупено вътре - и не комутираше..
        Прикачени файлове

Коментар

С лампа няма как да се хване окъсила свещ. Свалят се и една по една директно на акумулатора. Засичаш времето за което става червена. Не трабва да има значителни отклонения при отделните свещи. Става и с прецизен оммер 0.4-0.6 Ома. За повечето свещи.
          Майстори!
          Как и къде точно се мери с омметъра?[/QUOTE]
          Без да са свалени, но с разкачени кабели и шина, между маса и там където е било захранването. Трябва да са почти еднакви +- 0.1 Ом максимум.
          Това 0.4-0.6 Ома е съпротивлението на една студена свещ.

Коментар

Това 0.4-0.6 Ома е съпротивлението на една студена свещ.
            Това е когато са 12 волтови,ако са 6 волтови е наполовина.
            Абе там някъде в документа, който е дал Вени го има.

Коментар

С лампа няма как да се хване окъсила свещ.
              Оффтопик
              Наистина ли има случай на окъсили свещи? Не се заяждам, наистина ми е любопитно!
              I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
                Оффтопик
                Наистина ли има случай на окъсили свещи? Не се заяждам, наистина ми е любопитно!
                Да. В мазето ми е някъде.

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
                  Оффтопик
                  Да има разбира се.Когато е окъсила и е хубаво късо тогава се хваща по тока -много по голям е ,и не е нужно да се развиват всичките свещи например,но съм имал и случаи когато реотана вутре е окъсил към стената на свеща -в тоя случаи дори тока си е що годе в границите обачето не грее в предкамерата което е равно че все едно няма свещ. Релативно много по рядко са такива случаи но има.

Коментар

И в крайна сметка как точно се проверяват свещите?

Вадиш и директно на акумулатора, ако стане червена работи ако не не.

Коментар

И в крайна сметка как точно се проверяват свещите?

Вадиш и директно на акумулатора, ако стане червена работи ако не не.
                      Пост #63, прикачен файл, 3-та страница, горе вдясно...

Може и по този начин, ама тия свещи, като станат червени, и са много близо до вечното изгасване - в смисъл, че може да изгори иначе здравата свещица...

Коментар

Всичко е така както пише във Вашите помагала.
                        Свещите показват 0.06 ома, релетата работят, но днес при -24С първото чаткане на релето е след 2-3 сек. Това нормално ли е?
                        Според мен беше редно по дълго време да подгрява. И в крайна сметка лампата не светва.

Коментар

Всичко е така както пише във Вашите помагала.
                          Свещите показват 0.06 ома, релетата работят, но днес при -24С първото чаткане на релето е след 2-3 сек. Това нормално ли е?
                          Според мен беше редно по дълго време да подгрява. И в крайна сметка лампата не светва.
                          А запали ли? Иначе и на мене малко ми се вижда.

Коментар

Ако искаш , може да направиш следното:

От блока за управление да извадиш директно сигнал - този , който отива към лампата на таблото и да си сложиш една контролна лампа ( долу , в краката на пътника ). Така ще се сдобиеш с една доста ненужна информация, но поне ще знаеш дали проблема с тая лампа е в таблото или в блока

Може да си сложиш още една контролна лампа - между шината на свещите и маса . Така ще имаш информация колко време ти подгряват свещите - преди и след запалване.

Верно, че е голяма дискотека, ама помага..

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Ако искаш , може да направиш следното:

От блока за управление да извадиш директно сигнал - този , който отива към лампата на таблото и да си сложиш една контролна лампа ( долу , в краката на пътника ). Така ще се сдобиеш с една доста ненужна информация, но поне ще знаеш дали проблема с тая лампа е в таблото или в блока

Може да си сложиш още една контролна лампа - между шината на свещите и маса . Така ще имаш информация колко време ти подгряват свещите - преди и след запалване.

Верно, че е голяма дискотека, ама помага..

Успех!

И аз на Пасата съм така. Втората помага и при залепване на релето! Случвало ми се е, преди да я сложа. След поставянето и, най-много да сритам бушонно-релейния блок.

Коментар

А запали ли? Иначе и на мене малко ми се вижда.
                                Две въртенета по 5-7сек. и на третото запали от раз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X