Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с подгряването!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с подгряването!!!

Започни с контактния ключ, стига ли до него ток, и излиза ли от него при различните му положения, след това огледай където има релета и бушони, вероятно някъде нещо е нагоряло и при разбутване започва да дава лош контакт. Понякога при това положение прескачат искрички и звука наподобява жужене или бръмчене (зависи от ситуацията може и да се възприеме като изсвирване).
    При лош и нагорял контакт, ако мериш с мултицет, той може и да индикира здрава верига (малко съпротивление), но контактната площ да е толкова малка, че в действителност през нея да не може да протече нормален работен ток тогава ще си търсиш отказ до второ пришествие без резултат Ако не си скаран с електриката си направи пробна лампа от пона 21W (мигач) по добре дори от крушка за фар и работи с нея
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Прекъсването го оправихме,
      имаше мокро!

Но някъде "по жицата" светлините и част от таблото спря да "свети"?
      Някой да знае читав ел. сервиз в Пловдив, че вече нямам нерви...

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
        Прекъсването го оправихме,
        имаше мокро!

Но някъде "по жицата" светлините и част от таблото спря да "свети"?
        Някой да знае читав ел. сервиз в Пловдив, че вече нямам нерви...
        Със жичкаджиите е много тегава работата, до колкото знам. Навсякъде. Добре че не ми се налага и за това да търся някой. Правя си всичко сам.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мдааа, усетих се аз че е тегава! Ако не ти препоръчат някой свястен, почти нулев шанс сам да намериш такъв. Оправят ти 1, развалят две други.

Спряха ми къси/дълги/габарити, сидито, и часовника. Таблото си работи всичко с изключение на индекацията за фаровете.

Коментар

И аз да се оплача,подгрява пали сичко нормално но по някое време при движение релето почва си чатка нещо .Закачих една крушка да видя релето ли само издава звуци или и подгрева реално работи ,е оказасе че работи .Многоме претеснява данеси прцакам и динамото нещо че тея подгреви правят голям товар.Ако някои има идеи нека сподели
            telefonche@mail.bg
            Варна

Коментар

Как да ти отговоря, като и аз съм на твоя хал. С тези старухи ще се обърнем на монтьори не толкова на шофьори. Добре, че в този форум има добри хора, та да помагат на лаици като мен. Онзи ден отивам в гаража да изкарам Паджерото и лампата с реотанчето за подгряването не свети . Давам на контакт не свети, почети веднага чаткане и завъртам да запаля. Пали "докато покажа ключа само" , това в кръга на шегата, но пали веднага и след 7-8 секунди второ чаткане. От какво е угаснала лам-пичката, а също така забелязах, че не ми свети и лявото колелце на задното предаване. Това знак за нещо ли е или просто изгорели лам-пички?
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                Как да ти отговоря, като и аз съм на твоя хал. С тези старухи ще се обърнем на монтьори не толкова на шофьори. Добре, че в този форум има добри хора, та да помагат на лаици като мен. Онзи ден отивам в гаража да изкарам Паджерото и лампата с реотанчето за подгряването не свети . Давам на контакт не свети, почети веднага чаткане и завъртам да запаля. Пали "докато покажа ключа само" , това в кръга на шегата, но пали веднага и след 7-8 секунди второ чаткане. От какво е угаснала лам-пичката, а също така забелязах, че не ми свети и лявото колелце на задното предаване. Това знак за нещо ли е или просто изгорели лам-пички?
                Може и лам-пички да е. Смени ги.

А може и просто да са започнали проблемчета тук-там по инсталацията, което ми се вижда по-вероятния случай. Разни клеми клаясват, разни маси се губят, разни жици се протъркват - все неща, характерни за возилата, дето не са първа младост. При по-старите, без компютри и електроники, проблема не е толкова очевиден и тежък, понеже най-малкото жиците са значително по-малко.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Специално за Пловдив мога да препоръчам читав токаджия. Не е трудно ел. инсталацията да заработи като хората, но трябва да пипне, някой който разбира. Ел. сервиз Сурен ползвам аз, доскоро не бях ходил, след еднократна и бърза намеса от тяхна страна съм много доволен.

Коментар

Аз малко се обърках със всичките тези системи за подгряване.
                    2.8 дълга база, 94 с коя би трябвало да е?

Сутрин като паля, дори и да не е студено (15 градуса примерно) лампата за подгряване светва за 2 сек и паля. Пали от раз, без проблем, после обаче, усещам, че свещите пак работят (разбрах го по разхлабения ремък на алтернатора) - първите 5-6 минути скрибуца ужасно, тогава се чува изщракване на реле и скрибуцането спира. Нормално ли е толкова дълго да подгрява, след като е запалила, дори като не е много студено?
                    Последно редактирано от ifchon; 28-09-09, 12:32.

Коментар

Нормално е. Тераното ми например спира да грее едва след като двигателя се загрее до 50 градуса.

Разни еко истории.

Коментар

А дали може с това подгяване да е свързано това, че докато е студен мотора върви осезателно по-малко от топъл?

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                          А дали може с това подгяване да е свързано това, че докато е студен мотора върви осезателно по-малко от топъл?
                          Надали. Може компютъра да го пази, или да предпазва от пушене. Знае ли човек?

Коментар

Подрева продължава периодично да работи до достигане 50 градуса. По принцип има 3 модела системи за подгрев- Паджеровод го е обяснил перфектно, ще се опитам да го открия.
                            Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
                            0895445845

Коментар

Колеги излезе една маса ма клеясала яко позеленяла чак направо смених кабела маи се оправи.Казвам маи щот понякога си работи нормално но ще покарам и ще кажа дали имам успех .Кабела които смених е към релето дет управлява силовото реле.
                              telefonche@mail.bg
                              Варна

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                                Аз малко се обърках със всичките тези системи за подгряване.
                                2.8 дълга база, 94 с коя би трябвало да е?
                                Само VIN-a може да каже със сигурност
                                А за тракането на релетата в повечето случаи е лош контакт. Като ги почиствате не забравяйте и този на датчика за тампературата на двигателя, той е двоен и едната му част именно е за системата за подгряване, независимо от кой вид е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X