Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автоматична скоростна кутия. Помощ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с автоматична скоростна кутия. Помощ!

Ами аз пея ..... от няколко дена, ама ........ кой да слуша ...

За колегите, които не ме познават:
    НИКОГА НЕ ПИША НЕЩО, КОЕТО НЕ Е ВЯРНО!
    Просто нямам време за губене.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

При скорост 90 км ми държи 3500 оборота, може ли някой които има същия джип да ми каже дали това е нормално и има ли друга предавка след тази скорост или обороти.

Коментар

Първоначално публикуван от bodrov Преглед на мнение
        При скорост 90 км ми държи 3500 оборота, може ли някой които има същия джип да ми каже дали това е нормално и има ли друга предавка след тази скорост или обороти.
        Кола, година, мотор, трансмисия... Признай си. Имаш ли О/Д. Ако имаш и си го натиснал, няма да ти включва последната предавка. Писамо е по горе.

Ааа кажи и от къде си за да те насочат, ако имаш проблем.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Пловдив 0887657323
          Последно редактирано от huko; 09-06-09, 11:19. Причина: Писане на маймуница.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            Кола, година, мотор, трансмисия... Признай си. Имаш ли О/Д. Ако имаш и си го натиснал, няма да ти включва последната предавка. Писамо е по горе.

Ааа кажи и от къде си за да те насочат, ако имаш проблем.
            Размер гуми също е от значение за обороти/скорост, но колегата явно ги пази в тайна тези неща.
            Зима иде

Коментар

МИЦУБИШИ ШОГУН 2.5тд vin.v244022779 Имам О\D работи автоматична скоростна кутия 03-72L A44DL

Коментар

От: Проблем с автоматична скоростна кутия. Помощ!

Здравейте ако може да подновя темата ,карам митсубиши паджеро 3000 v6 автоматик ,днес както си пътувах и усетих че карам на трета предавка след изминати близо 150 км.извънградско ,четвърта не изкаше да вклучва ,не беше от копчето за OW...реших да се прибера и да проверя на другиа ден какво става ... и какво се случи ... както си карах на 3 та(карах близо 100 км.) и при спускането на планината към Кюстендил, четвърта предавка си заработи ,копчето за OWсъщо си работи ...Та въпроса ми е,защото прочетох цялата тема, мнения много имаше ,кажете точно каде ,какво и как да проверя ....защото един път сменях скорости ,и си имам от старата датчиците и селеноида ,ако трябва да ги сменям ...А колегата radotr ако може да сподели как е отстранил плоблема ...утре ще я пробвам дали ще направи този проблем ,и ще пиша ...благодаря предварително
                П.П. сетих се ,днес сутринтта като я запалих и подкарах (беше -10 гр.а през ноща и повече)и всичко беше замръзнало даже лампите на таблото на супер селектта не изкаха да светят ,трудно включи и 4x4 ,след километр два се оправиха и си заработиха добре (да знам че раздатката няма нищо общо с скоростите )но прочетох че имало някаде датчик който изклучвал 4 та при много студено време ....
                MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Колега Гошев ,
                  да не би маслото в раздатката да е загубило мазителните си качества и за това да е бил проблемът с трудното включване .
                  Иначе и аз съм чел , че 4 - та не включва при студено време . По скоро си мисля , че не влючва при ниски температури на маслото но след изминати 150 км. би трябвало да включи !
                  Дори и след 10 км. би трябвало да включи !
                  поздрави и успех
                  [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Значи маслото в раздатката е сменено и е някаде към 5000 км.А за 4та .възможно ли е докато я карам да падне толко температурата че да исключи 4та ...защото докато карах всичко замръзна дори и чистачките ,и зимната течност в миачното ...
                    А каде се намира този датчик ....
                    MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                    MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Така както го обясняваш явно (според мен) всичките ти проблеми се дължат на студеното време .
                      Аз те съветвам да изчаш няколко дни докато се стопли малко времето и ако тогава още има същите симптоми да предприемеш нещо .
                      п.п. Според синоптиците утре е последният студен ден след което времето ще се затопли .
                      [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Ми може и да се дължи на студеното време ,преди съм го карал и по 500 км.и не съм имал проблеми ...

Коментар

Има датчик който забранява включване на 4та докато не загрее двигателя.
                          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                          Grand 3.1TD
                          0898 620 306 Стоян

Коментар

Да и аз така знам ,но каде се намира този датчик .... а и двигателя беше топъл ,беше минал поне 80 км.

Коментар

Хайде ,никой ли незнае каде се намира този датчик ....
                              Сега като го карам сутрин студен докато не вдигне към 60 гр. не включва 4та.минели ли ги и почва да я включва ...но мисълта ми беше ,защо при каране около 80 км.при топъл двигател изключи 4та. Затова питам каде се намира на скоростите или на двигателя ....

Коментар

Според мен няма такъв датчик . По скоро компютърът на двигателят казва на управлението на скоростна кутия , че е достигната нужната температура и може да исползва 4 - та скорост .
                                А това за 80 - те километра най -вероятно се обяснява сгрешка . Сега нали всичко е наред ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X