Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автоматична скоростна кутия. Помощ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с автоматична скоростна кутия. Помощ!

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Ето една схема....
    Все пак и съветът на Кити не е за пренебрегване.
    Паджеро, мерси полезна информация ....ама сложно (куцо) са го направили (не че не става с мултицет и пробна лампа), а "Кити" в частта за дисковете на 4-та не е прав (може и някой в сервиза да се е правил на велик и да го е подвел) износените дискове припъзват като нормален износен съединител т.е. колата ще вдигне обороти, може да загрее и т.н. но след след ІІІ-та нещо гадно ще се случи, няма просто да върви
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

На колегата Паджеровод също е направило впечатление,че с кутията нещо не е точно.Осемте вида кутии започват с V4AV.Специално за твоя автомобил след като е 1992 г. кутиите са 4 - НОМЕРА СЕ ОБРАЗУВА плюс посочената камбинация следващи знаци 2-3 QGP , 2-3 QJPL , 2-3 QHP , 2-3 QHPL.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        Не мога да разбера само, защо не си гледате схемите?
        Все още не са забранени за ползване!

Вижда се, че идва плюс от седми бушон (10А) само когато е на контакт до OD бутона. Когато е изключен плюса отива към лампата на таблото.
        Когато е включен OD пуска захранване на намотката на едно реле като другия край на намотката е през един температурен ключ към маса ....
        Тоест, ако нещо се е.е този термо ключ ще видиш 4-та ама ...друг път!
        До релето ходи захранване от същия този предпазител и като каже "цък" се задейства Overdrive solenoid valve!
        След този отговор следва каране сваляне на този температурен датчик и подмяната my. И при руснаците и при нас много се говори за соленоида, реле, температурен датчик- както искате го наречете. А колкото до модела на кутията- точно това му е кутията на колегата. Залагам каса бира, че това е проблема. Сваляй датчика и го търси под номер.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Паджеро, мерси полезна информация ....ама сложно (куцо) са го направили (не че не става с мултицет и пробна лампа), а "Кити" в частта за дисковете на 4-та не е прав (може и някой в сервиза да се е правил на велик и да го е подвел) износените дискове припъзват като нормален износен съединител т.е. колата ще вдигне обороти, може да загрее и т.н. но след след ІІІ-та нещо гадно ще се случи, няма просто да върви
          Имам друго мнение за четвъртата.На автоматични скорости няма как да да се утсети приплъзване.Там или включва или не.А може и самопроизволно да се изключи както се движиш с нормално подаване на газ.Аз лично съм преживявал тези моменти.Но все пак не смятам,че съм последна инстанция.Не съм завършил специалност автоматични скорости.Не виждам обаче какво може да се случи ако не включва четвърта.Като гледам учебника колегата хич да не почва и да търси сервиз.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            След този отговор следва каране сваляне на този температурен датчик и подмяната my. И при руснаците и при нас много се говори за соленоида, реле, температурен датчик- както искате го наречете. А колкото до модела на кутията- точно това му е кутията на колегата. Залагам каса бира, че това е проблема. Сваляй датчика и го търси под номер.
            Колега дай информация какъв е този модел кутия.Действително за посочения модел няма такава кутия по литературата с която разполагам.И за моделите 2.8 няма такава кутия.Взех да си мисля да не би тази кутия да е от по стар модел.Все пак не вярвам колегата да бърка моделите 1 и 2. Дай повече подробности за да сравняваме.

Коментар

Забравяте, че е с десен волан, а пък не е Шогун. Значи е Паджеро японско изпълнение. А пък в Сан Диего е Монтеро
              Объркана работа

Коментар

Амбицирахте ме та чак се наложи да си плащам за да потвърди специалист това, което го има написано от първия пост. Колегата правилно си е намерил и е написал модела на трансмисията. Долния отговор е на човек специалист по скоростни кутии. Отговаря на колега със същата трансмисия и същия проблем. За да прочета отговоря се плаща. Някои виси бира. Колата с пълен напред при Car Test и соленоида долу. После с фабричен номер и в магазина. Може да се тества като му подадеш 12v или маса и трябва да клика.

Hi, thanks for the question. It sounds like you may have a bad shift solenoid to me. You should have a solenoid for 3 and 4 somewhere on the transmission or under the pan under the filter. Solenoids can fail intermittantly and cause the problems you are having. I don't have a picture of where it's at but since you pretty much have changed everything else and usually soldnoids aren't that much I would just change it. You can test them if you apply 12v/ground to them and it should "click".

If this helps please click "accept"thanks!

Kyle Northrop (Offline) -- ASE Master Auto Technician -- 100% Positive Feedback on 347 Car Accepts
                ASE Master certified tech, L1 cert, CA. Smog License, CNG and Hybrid certified
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

На смлени дискове мотора ще форсира.Дискове за да смелиш на четвьрта трябва да си смлял доста от долните пакети.
                  Пример ви давам по спомен - колата която карам зацепва задния диск заедно с 2,3 4 предавка и пьрвото нещо което губиш е задната.

Не ми се вярва да е смлял дисковете на последната предавка,а и да ги е смлял оборотите няма да са толкова колкото казва,а и копчето трябва да вьрши някаква роля.Другото е,че при зацепен кик сьщо може да не му качва над определена предавка.

И последно - тоя дето я е мислил тая кутия май верно има прьст и в мойта.Само да го пипна аз

И на мен тая кутия ми излиза на тая кола като му пусна една тьрсачка.С отваряне на кутията нищо няма да видят - при смлени дискове е трябвало да си личи в маслото,не е нужно да отварят кутия която не включва.

Баси кирливата кутия,сега ще се опитам да и намеря снимки на ремонта.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Колеги, здравейте!
                    Извинявам се за закъснението!
                    Нека пак уточня нещо:
                    1. За скоростната кутия съм сигурен, че е този модел. Освен, ако някой зорлем не е подменял табелката, което доста силно ме съмнява.
                    2. Джипа е с десен волан. Внос е от Англия.
                    3. Бобината на скоростната кутия беше свалена и проверена от човек, който съм сигурен, че може да установи, дали работи или не. Каза, че работи и съм сигурен, че е така.
                    4. Никакви проблеми няма с минаването от 1-2-3. Кутията работи идеално, гладко, без никакви придърпвания или шумове.
                    Бях обещал VIN. Ето го и него, заедно с номер на двигател и точен модел:
                    1. VIN: V44-4026690. Както казах, джипа е от Англия и затова е толкова странен номера
                    2. № двигател - 4D56DC0685
                    3. Модел - 2500D-TURBO, WIDE LONG WAGON EXCEED(SS4), 4F A/T. Това последното (май) означавало 4 степенна кутия, превключвателят е на пода (floor), автоматик
                    Ако КИТИ е прав, че има 10 управляващи датчика, а аз продължавам да си мисля, че проблема не е в дисковете, то от тук насетне има два варианта:
                    1. Да се намери термо датчика, за който стана въпрос по-горе, къде е и да се пробва. Очаквам вашите ценни съвети и мнения, как да го направя това.
                    2. Да се търси читав сервиз, където да се направи диагностика на всичките тези 50 възможни причини (по мнението на колегата КИТИ). И тук разчитам на вас да препоръчате нещо.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от radotr Преглед на мнение
                      1. VIN: V44-4026690. Както казах, джипа е от Англия и затова е толкова странен номера
                      VIN кодът е японски, както предположих по-горе.
                      Според него скоростната ти кутия би трябвало да е V4AW2-3. За нея имам документация. За номерът, който даваш и колегата намери инфо в САЩ, аз нищо не знам и не мога да помогна.

Коментар

Заради друг колега с "паджеро" днеска си четох цял ден и в неговата тема пуснах тази информация (повтарям я за тези които не са я чели) От нея излиза че може и да е лентовата спирачка ....сервиз кръвопиец
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Добре, Колеги, явно нещата отиват към сервиз. Явно е, че решението не е толкова просто. Както казах, от Троян съм. Моля да ме насочите към читав сервиз за диагнистика и ремонт в някой от следните градове - Плевен, В. Търново, София.

Коментар

За Плевен ето ти един телефон: 0888773398 - Светльо. Има си сервизче в с.Тученица, близо до града. Основната му дейност е текенеджийство, ама човека си разбира и от много други работи. Аз страшно много съм доволен от неговата работа и нивото на компетентност.
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от radotr Преглед на мнение
                              Добре, Колеги, явно нещата отиват към сервиз. Явно е, че решението не е толкова просто. Както казах, от Троян съм. Моля да ме насочите към читав сервиз за диагнистика и ремонт в някой от следните градове - Плевен, В. Търново, София.
                              Колега, съветвам те да отидеш в сервиз Джемини в София. Това е голям сервиз, има много добри специалисти, но не всички имат еднаква квалификация... Мога да помогна да ти обърнат сериозно внимание и да ти решат проблема. Ако искаш пиши ми на лични, за да помогна.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Здрасти ,прочетох в един англииски форум за този термо датчик които пуска последната предавка (само когато колата е загряла )

Check this before you spend big bucks on the box! On the front corner of cylinder head (under intercooler area) there is a heat sensing sender. it is designed so not to allow the gearbox to go into top gear when engine cold, so getting engine warm sooner. If this fails it wont allow top gear/overdrive. There are a couple of senders in this area, one is temp guage, but once you have established which it is, test it by earthing the wire to battery neg or earth. This will simulate engine being hot and gearbox should go into overdrive. Well worth trying, the sender units are about 40.00 from Mitsi dealers. I actually know someone (not me!) who paid a fortune for a gearbox rebuild only to find out it was this sender, he wasnt a happy chappy! Hope this helps!
                                CC

според него би тряблао да се намира на предния ъгъл на главата ,под интеркулера някъде(буквален превод).Иначе ето и линка доста хорта се оплакват от това
                                http://www.pocuk.com/forums/viewtopi...3f6338a002abd2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X