Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за махане на виското и слагане на ел. перка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за махане на виското и слагане на ел. перка

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Сите сме тарикати и разбираме повече от инженерите на производителя, а после лижем рани от "подобренията", които сме направили ...
    Ми да, ако се прави с вентилатор от моргата само щото пасва на размер да, лижете рани.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Ми да, ако се прави с вентилатор от моргата само щото пасва на размер да, лижете рани.
      Ами я си покажи твой проект с качествени вентилатори (с дебит равен или по-добър на оригиналната перка), със сметнат и изработен кожух, евентуален ъпгрейд на алтернатора. С колко качи мощността, с колко ти падна разхода и за колко време си изби разходите по преустройството от икономията на гориво?

П.П. И, между другото, на състезания проблем с охлаждане при виско + оригинален радиатор не съм имал, което не може да се каже за колеги със спал-ове и изработени по поръчка тунингови радиатори ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Сега ти твърдиш, че не вдига мощността и не пада разхода ли?
        А дали се избива инвестицията? Не знам, ама и никога не ме е интересувало нещо подобно.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сега ти твърдиш, че не вдига мощността и не пада разхода ли?
          А дали се избива инвестицията? Не знам, ама и никога не ме е интересувало нещо подобно.
          Въпросът е с колко и дали си струва? Защото човекът, доколкото разбирам, не се готви за състезания, а са му предложили да го направи именно с цел икономия. Така че въпросът си е от първостепенна важност.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

За мен си струва и без да е за състезания.
            За колегата не знам.
            Така четейки отново поста му - вероятно не.

Коментар

За мен си струва и без да е за състезания. ...
              Пак повтарям въпросите: Какво направи и с колко ти се вдигна мощността? Ама измерено като реален факт, а не като чисто субективно усещане.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз на мойто скромно мерцедесче съм монтирал три ел.перки две отпред вързани на датчик на 92 градуса,с една максимална скорост и вътре един голяяяям ама мноо голям който си го цъкам от копченце!Кат ръгна големия хората се обръщат към небето по светофарите да гледат от де иде хеликоптер...
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Пак повтарям въпросите: Какво направи и с колко ти се вдигна мощността? Ама измерено като реален факт, а не като чисто субективно усещане.
                  Мощността 10% мерено на дино

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    Именно на гоУф с двускоростен вентилатор му изгоря самия вентилатор насред един баир в 30+ градусова жега. Нали се сещах как се прибрахме... Виското дори и развалено да е, когато спреш на място се върти, силно/слабо - върти се. А при ел. системата, дори и една жичка да се откачи гориш - я с радиатор, я с двигател...

Виското има доказани предимства, загледай се - всякакъв вид строителна техника, влекачи, автобуси и тем подобни щуротии са с виско перки. Не искам да те убеждавам в каквото и да било, но изхождайки от факта - колкото повече елементи има една система, толкова по-податлива е на дефекти сам ще стигнеш да истината.

п.п. при повечето леки автомобили се монтират ел. перки, не защото е по-надеждно, а защото това е единственият варянт за перка (напречно разположен двигател)..
                    На виското съм му измислил и принудително зацепване,ако случайно откаже ел.вентилатора/на копче/,а и виското се бангьоса, при толкова охладителни осигуровки все с някоя ще се продължи!Имам си и резервна перка с виско чистак бърсак ,ама надали нещо ще е в състояние да ме накара да я сменям в калта или в планината!Относно за икономиите от охладителни перки,па знам ли некой МАЙСТОР може и джип на платна да измисли ,такелаж това ,онова знае ли човек!п.п. това в последното за майтап
                    Последно редактирано от faster; 21-06-14, 17:28.
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

На буса ми Ивеко си е с перка на вала но с ел.включване...много е удобно вкл.се с датчик и от копче!
                      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

„Икономиката икономична – дело на всеки!“

Те такова чудо имаше едно време у нас. Та в борбата за неговото изпълнение, ние келешите, които бяхме успели да се докопаме до някое съветско возило, имахме необятно поле за експерименти. Моята чиста дванайсетица, с добре регулиран двигател около 80 кончета, през зимата се движеше без перка на водната помпа. Лятно време се охлаждаше с ел. вентилатор от Лада, монтиран пред радиатора и задействан от датчик монтиран в самоделен месингов тройник на маркуча за радиатора. Компромис беше премахването на жалузите пред радиатора. Като вариант Б се носеше "мостче от две мъжки кабелни обувки, с което се даваше накъсо дефектен датчик. Като вариант В, в багажника пътуваше пластмасовата перка за шайбата на водната помпа. Икономия на гориво от 0.4 до 0.7 литра на 100км според сезона. И накрая, за да не остана неразбран, ето за какъв Москвич става дума :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:moskvich_412.JPG
Прегледи:1
Размер:66.6 КБ
ID:5595077
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                          [COLOR=#555555]... Моята чиста дванайсетица, с добре регулиран двигател ...
                          Коко, писах го и по-напред, перката на Москвето и на Ужаса е на ПОСТОЯНЕН привод. Виското им идва малко твърде хай-тек на братушките

Иначе по времето, когато Москвелата беше кола ... ква икономия бре Бензина беше 9 скапани стотинки, после поскъпна рязко на 20. Леля ми беше бедна даскалица и взимаше 80 кинта заплата. Груба сметка - 400 литра бензин. Споменавам я нея (лека и пръст), щото взимаше най-ниска заплата от всичко наоколо. Отделно, че сума народ зареждаха (зареждахме) ... не точно на бензиностанцията ... е, сменяха се карбуратори начесто, ама на кого му пука?
                          Минало-бешело, дет' се вика.

Аз лично минах на газ когато бензина удари лев и пе'есе, ама тогава вече бях отписал отдавна рускте возила... айде омазахме темата ... пак
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Мощността 10% мерено на дино
                            Ама кАжи честно! Това само от махането на виското ли? Щото, ако е така жапонските инжелери пасти да ядат.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                              жапонските инжелери пасти да ядат.
                              Ма те и коли ли правят

Коментар

Ти да видиш!?
                                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X