Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шасито на пикапа Л200 се предаде.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шасито на пикапа Л200 се предаде.

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
    Не знам до колко е удачно да се слагат медни тръбички на спирачките. Тъй като са различни материалите комай почват да текат някакви токове, та може и да корозира някъде. Ама не съм особено в час де.
    Наистина не си в час,дори никак!
    Предлгм ти даже да спреш да бълваш глупости.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    стига да се укрепват добре. Че ако се оставят някъде да има вибрации в един момент може да констатираш, че спирачките ги няма ...
    Много си прав,укрепването е задължително.При вибрации медните тръбички финиширват моментално.

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
    Петьо, пикапа си е работно добиче та от тази гледна точка, за почти без пари си го оправяш добре, бих искал да подхвърля и аз една идея, относно да не ръждясва отвътре бързо шасито, взимаш горено масло, пръсни и напълни обилно с него вътре в кухините на шасито, това гарантирано ще кара години, ако маслото си се разлива вътре в рамата без да е изтекло, изпитано е и държи с години, само че на прагове от едно соц возило
    Абе ще се помъча,ама не вярвам в чудеса.Знам си че няма как да е дългосрочен ефекта на кърпенето.
    Ама колкото кара,не мога да се ядосвам за ръждилници!
    Още повече че работя във снегопочистваща фирма и знам колко сол хвърляме зимата.Всичко се лепи по колите и се скапват бързо.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
      Наистина не си в час,дори никак!
      Предлгм ти даже да спреш да бълваш глупости.
      ...
      Абе все си мислех за физикохимични работи, ама щом казваш, ОК. Успех!
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
        Абе все си мислех за физикохимични работи, ама щом казваш, ОК. Успех!
        Абе ти ТУ ли беше завършил, така де, МЕИ
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Абе ти ТУ ли беше завършил, така де, МЕИ
          Баш!
          Айде да не съм голословен:
          Корозия, възникваща при контакт на два различни метала

Теоретична обосновка
          Корозията е процес на самоволно разрушаване на металите в резултат на химичното, електрохимичното и биологичното им взаимодействие с околната среда. Разрушаването на металите в следствие на електрохимичната корозия може да бъде представено чрез два процеса-аноден и катоден
          Опитна постановка
          В чаша се налива 20 cm3 H2SO4 (0,01 mol /l ) и се потапя Zn пластина. Наблюдава се бавно отделяне на водород. След това в чашата се потапя медна пластина, без да се допира до цинковата. Водород върху нея не се отделя, тъй като медта е електроположителен метал и не може да измести водорода от киселината. При допиране на двете пластини се наблюдава отделяне на водород върху медта, тъй като се образува галваничен елемент.
          Опитни резултати
          А(-) Zn 2e-Zn2+ K(+) 2H++2e-H20 Zn/Zn2+= 0.76 V 0 Cu/Cu2+= 0,34 V
          Анализ на резултатите
          Водород на се отделя върху медната пластинка, тъй като медта е по-електроположителен и не може да измести водорода от киселината.

Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Пичове не знам дали си внушавам или съм прав ,но като смених тръбичките ,съответно с по голямо сечение и пикапа спира доста по добре.
            Възможно е и кантара да не е работил коректно . Но определено нещата са по добри.

Коментар

Първоначално публикуван от Bavarcho Преглед на мнение
              Не искам да го разбираш като заяждане, защото не се заяждам и не искам да те убидя.
              И ние минахме по този път за това искам ако мож някой друг да не го изпробва същото.
              Начина по които си изкърпил рамата както беше писал някой нагоре напролет отново ще е на същото дередже като сега, че може и по-зле.
              Наистина не е измислено много хубаво, вътре в рамата се задържа вода и кал и от там почва да ръждясва, ти гледаш отвънка лъскаво и си викаш супер е, а тя ръждата вече тръгнала и спирането е трудно.

Все пак евала за труда дето полагаш по камиончето! Може да са стари бангии, ама са малко алтернативите които се хвалят с такива качества.
              Гледам че след тази публикация минаха почти пет години а кърпения пикап е в отлично здраве.Предполагам че ще укряка още пет.
              Дано да го види твореца на публикацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X