Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой какво направи по Джипката днес?
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Кой какво направи по Джипката днес?
Т'ва нямам нерви да го гледам даже, камо ли да седна да го правя, ако ще и висулки от тавана да завъдя... А що се зашушва? Мойто такива драми няма засега.Първоначално публикуван от xcm Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]935732[/ATTACH] Два дена си играх с радиаторчето на парното
за сега го закрепих и тази зима ще го бъде, но ми се иска при следващото запушване да го сменя с ново. Някой да има идея от къде може да се купи ново и ориентировъчна цена. Pajero 3.2 DID - 2001г.Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
.....карано с вода в мотора за известно време и ръждата после го е запушила.....Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеТ'ва нямам нерви да го гледам даже, камо ли да седна да го правя, ако ще и висулки от тавана да завъдя... А що се зашушва? Мойто такива драми няма засега.
Коментар
-
Да де, ама той говори за рецидив - като се направи една качествена промивка на цялата система със съответните химии и после се налее правилния антифриз, не би ли трябвало да се приключи с тоя проблем?Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение.....карано с вода в мотора за известно време и ръждата после го е запушила.....Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Не знам, за сега е добре, но от лявата част на таблото духа с около 5-10 градуса по-топло в сравнение с дясната, което ме навежда на мисълта че от дясната страна на радиатора все още има запушени канали.
Пламен, освен кранчето за източване на радиатора и евентуално сваляне на термостата, къде може да се бутне, за да се източи напълно охлаждащата система? За да мога да направя хубаво премахване на водата от системата. Благодаря
Коментар
-
Тия дни по Коледа се захванах да сменя задния LSD диф на джипката със 100% блокаж оригинал от Паджеро. Всичко вървеше добре и имаше изгледи да отида на 30-ти на разходка по случай изпращането 2017-та, но се оказа, че задния диф с блокажа е с предавателно число 4.9. Моите с предавателни числа 4.636 и така предния мост става неизползваем. Сега търся преден диф с предав.число 4.9, може само пиньон и корона, ако на някой му се намира да пише.

Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk
Коментар
-
Не е съвсем неизползваем. Централният диф нали е затова, да обира разликите, ако си със суперселект де. Виското се товари, но за кратко време може. Дори и да блокираш централния диф на сняг ще можеш.Първоначално публикуван от stambo98 Преглед на мнениено се оказа, че задния диф с блокажа е с предавателно число 4.9. Моите с предавателни числа 4.636 и така предния мост става неизползваем.
Коментар
-
Така е, но за да не мисля дали ще се пръсне раздатката някъде в гората като карам с включен централен блокаж хубаво е диференциалите да са си с еднакви числа, както трябва да е.Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеНе е съвсем неизползваем. Централният диф нали е затова, да обира разликите, ако си със суперселект де. Виското се товари, но за кратко време може. Дори и да блокираш централния диф на сняг ще можеш.
Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk
Коментар
-
Намерих (не от форума), утре сглобявам, че днес изтървах хубавата разходка пак....Първоначално публикуван от stambo98 Преглед на мнениеТака е, но за да не мисля дали ще се пръсне раздатката някъде в гората като карам с включен централен блокаж хубаво е диференциалите да са си с еднакви числа, както трябва да е.
Коментар
-
Здравейте колеги нов съм в форума наскоро си купих Паджеро 2 дълга база смених гумите с 31ци обаче нещо много ниско гумите направо наравно с калниците грозна работа направо като спънат кон нтегнах торсионите повдигнасе с 5см НО гумите се свиха навътре моля за помощ казах ми нещо се подлагало тампони фтулки ако може да ме просветлите кое къде се слага и как БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Коментар
-
Ами това което направих днес по моето L200, беше че най-накрая пробвах новия си двигател, който подготвях около месец и половина и от около две седмици монтирахме и доизкусурявахме, и той взе че запали.Има още доста работа,но важното е че тръгна. Бях много радостен от това,защото в цялото приключение имаше много неизвестни. Историята е следната - Преди известно време попаднах на автомобил Мицубиши ГТО, в доста окаяно състояние, защото е бил конфискуван преди около 20 или повече години и през това време кой каквото е могъл е свалял. Хубавото е че двигател,скорости и други неща си стояха. Когато са го отнели е бил почти нов. Километража показваше пробег от около 14000км, а във двигателя не се забелязваха следи от износване. Без да се замисля го спазарих с идеята да го поставя в пикапа. Става дума за 3.0 V6 с четири разпределителни вала и 224 к.с., без турбо. Този в пикапа ми също е 3.0 V6 но с два разпр. вала и 177к.с. Всеки е чувал лафа, че на един мъж конски сили и цици никога не са му достатъчни, та и аз така се полакомих да поставя още 50-тина к.с. повече в пикапа. Двигателите конструктивно са идентични и бях убеден че ще успея.Още повече че вече го бях виждал това нещо реализирано при руснаците, но там беше по-екстремно, защото бяха присадили този мотор но с двойното турбо и около 300к.с. По техни отзиви и коментари, джипа става невероятно приятен за шофиране с ускорението и динамиката ,която получава.Надавам се и при моя да се усети подобрение, макар и малко.През този месец и половина се занимавах с промените по мотора, защото в колата той е разположен напречно, а в пикапа е надлъжно. Всичко необходимо е достъпно и сравнително лесно за преправяне.Както казах, има още доста довършителни работи, като да препрявя хидравликата за волана, да се дооборудва и промени малко окабеляването на двигателя. Също и да избера и монтирам охлаждането на радиатора, което вече ще е електрическо, а не с виско. За сега все още ще бъде със стария компютър от пикапа,но след като изчистя всичко останало , ще се заровя и в кабелите в купето за да монтирам оригиналния компютър от ГТО-то. Мислех първо да оправя всичко и тогава да го пробвам,но нетърпението взе връх и го тествах.Останах много доволен как запали, но първоначално не работеше стабилно докото се усетих че не съм закачил масата на двигателя. след като я вързах всичко си дойде на мястото.Остана да почуква някой от хидравличните повдигачи, но и той ще се оправи като го оставя да поработи по-дълго.За сега пробата беше съвсем кратка, само колкото да се уверя че работи.
Та това беше за сега. До края на седмицата се надявам да успея да го подкарам на самоход и да разбера как е променен.
Ето и няколко снимки.
Коментар
-
Днес смених накладките на Пинина. До сега не бях го правил на тая кола. Необходими са гайковерт или гедоре с удължител, камъни 14 и 17 мм, и гаечен 17 мм. И така:
- сваля се съответното колело (колела);
- с камък 14 се развиват двата болта и се вади спир. цилиндър, или както се казва ... бутало в супорт (увисва на спир. маркуч);
- със стяга или клещи-гарги се прибират спир. бутала (ако не стане, прекратявате операцията);
- с камък 17 се развиват двата болта, които държат супорта с накладките (остава в ръцете ви);
- сменят се накладките;
- монтират се в обратния ред.
Ключ 17 е за контра при завиване на предните спир. цилиндри.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Днес установих, че накладките може да се сменят и без да се демонтира супорта, но е по-трудно.Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение...
- с камък 17 се развиват двата болта, които държат супорта с накладките (остава в ръцете ви);
- сменят се накладките;
Какво да се прави, така е със самоуките - трупат се знания в движение.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар