Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос при теглене!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос при теглене!

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
    По принцип си разбрах грешката без да го чета този член, но нищо не пречи вие Колега като ме спрете да ми го прочетете.
    Поздрави!!!
    Ми по-добре предварително да се чете, щото на улицата най-малкото няма време.
    Чл. 150а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) ...
    (2) За определяне правоспособността на водачите моторните превозни средства се делят на следните категории, различни от тези по чл. 149, обозначени с латински букви:
    ....
    6. категория B+Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория В и ремарке, когато:
    а) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава 750 кг;
    б) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава масата без товар на теглещото превозно средство;
    7. категория С+Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория С и ремарке с допустима максимална маса над 750 кг;
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
      По магистралите след Хърватска съм виждал да пътуват с над десетметрови лодки на колесари.
      След Хърватска накъде колега? 10-метрови мерено или на око?
      Лодка над 10м. обикновенно е по-широка от 2.50м и е със специален режим на движение та ако ще на ТИР да е. ...това по закон, де.

Нека се върнеме на земята.

Ако някой знае със сигурност нещо, нека сподели. Но само ако е сигурно законово, не предположение.
      Имам Патрол който се води Джип (лек). Имам и Навара която се води Товарен. Патрола се води лек но е доста по тежак от Наварата която е Товарна......имам и лека кола.

Има ли значение с какво теглиш една 2-3-тонна платформа. С лодка или с кола на нея. Или каравана, или каквото и да било.
      Нека приемеме, че ремаркето си има спирачки и е изправно по всички правила.
      Нека се ограничиме с категория В+Е и теглещо МПС до 3.5т.

Има ли различни регистрации за платформи, колесари и каравани от гледна точка на теглещото МПС.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Сведението за десетметровите лодки, които може да са осемметрови, са във връзка с темата за претоварването на елементи от предаването при теглене на малка каравана в Бг. Значи, караваната е нищо в сравнение с няколкотонна лодка с доста голямо въздушно съпротивление.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          .....
          ......
          Нека се ограничиме с категория В+Е и теглещо МПС до 3.5т.

Има ли различни регистрации за платформи, колесари и каравани от гледна точка на теглещото МПС.
          Писах преди, пак ще пиша. Ремарке за лек автомобил (пише го в талона) се тегли с лек или товарен автомобил. Ремарке регистрирано, като ремарке за товарен автомобил, се тегли само с товарен такъв.
          Съвсем законово това.
          Няма значение колко тежи едното или другото. Важен е вида на теглещото и тегленото ПС.
          Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 28-05-12, 08:14.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
            ........Ремарке за лек автомобил (пише го в талона) се тегли с лек или товарен автомобил. Ремарке регистрирано, като ремарке за товарен автомобил, се тегли само с товарен такъв............
            E точно това питах.
            Излиза, че ремарке регистрирано за товарен автомобил мога да тегля с Наварата, но не и с Патрола който е далеч по-тежък и мощен.
            Правилно ли съм разбрал?
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

E точно това питах.
              Излиза, че ремарке регистрирано за товарен автомобил мога да тегля с Наварата, но не и с Патрола който е далеч по-тежък и мощен.
              Правилно ли съм разбрал?
              Казуса е малко объркан, ако се огледат може да се заядат,а реално ако килограмите на теглича са ти в нормите не трябва да е проблем, На Патрола със сигурност теглича е до 3500 кг.
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

E точно това питах.
                Правилно ли съм разбрал?
                Съвсем правилно си разбрал. Пак казвам. Никакво значение няма кое колко тежи или колко е мощно. Значение има само вида на Превозното Средство (ПС).
                Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                Казуса е малко объркан, ако се огледат може да се заядат,а реално ако килограмите на теглича са ти в нормите не трябва да е проблем, На Патрола със сигурност теглича е до 3500 кг.
                Колега! Чети закона, а не си вкарвай казуси в главата!

Коментар

Съвсем правилно си разбрал. ........
                  Благодаря, Колега.
                  Казуса с килограмите на теглича, завити в 20лв. го знам. Интересуваше ме как е по закон. Благодаря.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Ако общото допустимо тегло на теглещия автомобил и ремаркето надвишават 3,5т може да ти поискат винетка за кат.2
                    http://www.api.government.bg/index.p...рии-ППС
                    0+

Коментар

Писах преди, пак ще пиша. Ремарке за лек автомобил (пише го в талона) се тегли с лек или товарен автомобил. Ремарке регистрирано, като ремарке за товарен автомобил, се тегли само с товарен такъв.
                      Съвсем законово това.
                      Няма значение колко тежи едното или другото. Важен е вида на теглещото и тегленото ПС.
                      По моите талони не съм забелязвал да пише такива неща. Близко, но не същото е като пише "туристическо". На други има "товарно". Също в други държави силно се съмнявам да съществува понятието "туристическо", защото това не са туристически ремаркета, а за товари и името в бг ми прилича на комунистическо наследство. От времената, когато хората нямаше защо (и беше забранено) да товарят, превозват и т.н. самостоятелна икономическа дейност.
                      В коя графа и какво сте виждали да има писано?

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                        По моите талони не съм забелязвал да пише такива неща. Близко, но не същото е като пише "туристическо". На други има "товарно". Също в други държави силно се съмнявам да съществува понятието "туристическо", защото това не са туристически ремаркета, а за товари и името в бг ми прилича на комунистическо наследство. От времената, когато хората нямаше защо (и беше забранено) да товарят, превозват и т.н. самостоятелна икономическа дейност.
                        В коя графа и какво сте виждали да има писано?
                        Позиция D на новите талони (Свидетелство за регистрация). Понятие "туристическо" е само в старите талони (Регистрационен талон).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X