Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Митсубиши Делика - Спейс Гиър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Митсубиши Делика - Спеис Геар

Трудно се намират компресори. И аз търсих за моята преди време но няма. А паджеровия е различен. Дупките входа и изхода за газта изглеждат друг размер.
    Последно редактирано от IVO-AIR; 06-06-12, 00:54. Причина: Добавяне
    Mitsubishi Delica Space Gear Exeed 2.8 auto, Super Select 4x4 96г Japan import

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
      Работата при мен е кофти... компресора е дроп. Сега се лутам да търся вариянт за ремонт на компресора или цял компресор втора ръка. Компресора е различен от Паджеровския и намирането ще е много трудно. Сигурно ще има и вариянт с напасване на Паджеровски.

Като цяло е кофти...
      Имам компресор от Паджеро 2.8 липсва му съединителя отпред но ти ще си прехвърлиш твоя ако стане разбира се мога да ти го пратя за проба иначе нов компресор ми излезна 400лв но съм сигурен че и този който ти предлагам работи само ме набутаха с нов защотото теча се оказа от една тръба а не от компресора.
      Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
        Имам компресор от Паджеро 2.8 липсва му съединителя отпред но ти ще си прехвърлиш твоя ако стане разбира се мога да ти го пратя за проба иначе нов компресор ми излезна 400лв но съм сигурен че и този който ти предлагам работи само ме набутаха с нов защотото теча се оказа от една тръба а не от компресора.
        Ако имаш възможност дай инфо от табелката на компресора да го изнамеря като част и да сравня с моя. За слагането мисля ще стане, ама съеденителя не знам.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pajero.gif
Прегледи:1
Размер:23.1 КБ
ID:5382059Натиснете снимката за да я уголемите

Име:delica.gif
Прегледи:2
Размер:26.5 КБ
ID:5382058
        Последно редактирано от bat_vanko; 06-06-12, 10:39.
        Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Колега цялата процедура до която не се стигна, щяха да я правят в сервиз за климатици. За това не мога да кажа нищо за монтажа. Майсторите ми казаха да намеря, компресор със стойка от Паджеро 2.8.

Погледни този компресор http://www.ebay.co.uk/itm/Mitsubishi...item20c440a40f

Струва ми се че е 1:1 с този на Деликата

Коментар

Ето малко снимкиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P6060170.jpg
Размер:154.3 КБ
ID:5382060Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6060173.jpg
Размер:110.6 КБ
ID:5382061Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6060174.jpg
Размер:100.6 КБ
ID:5382062

Коментар

Мисля че компресора на Паджро/Монтеро спорт е същия като на Деликата!

Коментар

Да, да ... изглеждат много близки на външен вид, това е лъч надежда за мен. Благодарско!

Коментар

Оказа се по-трудно намирането на компресор от Паджеро Спорт, от Делика намерих.

Проблемите не свършват...
                  Сега се оказва, че има нещо запушено по предния кръг. Когато работи предния кръг, няма циркулация на газа. Задния кръг работи добре.
                  От компресора високото налягане минава през питата пред водния радиатор от там отива на една "Т-етка" на която има клапан който е на тръбата към предния вентилатор (най-вероятно има клапан някъде по нататък по другото разклонение за задния кръг). Първото съмнение ми е за този клапан, но има управление (12V, включва и изключва с пускане/спиране на предната зона), остава вариянта чисто механично да не работи. Другото място където ми подсказаха е преди питата при вентилатора, имало нещо като редуцир.

От тук две питанки:
                  -Изобщо идея къде може да е запушено?
                  -Как се стига до питата за охлаждане на въздуха на предната зона (входа на въздуха е зад жабката, но къде точно е "питата; топлообменника; охладителя или както там му казват за охлаждане на въздуха")?

Коментар

Трябва да свалиш таблото за да стигнеш до охладителя вероятно там ти е запушването

Коментар

Колега. И моята е в бокса за ремонт на климатик. Миналия месец смениха всички гумички но газта пак изпуска. Вчера баща ми я закара пак. Откриха че датчик на компресора който следи за прегряване (биметална пластина) изпуска. Ще свалят компресора за да го байпаснат и заварят дупката. Лагерите ще сненят. Дано тоя път станат нещата че смятам към 20 юли да идвам в БГ и да имам работещ климатик.
                      Мисля да пътувам със сеат леон дизел и да го пусна за продаване ,имам го от 2год в Англия. Ако някой се интересува да каже. И също имам една каравана тук. Ако някой иска каравана да казва преди да съм тръгнал. Цената ще е към 1500лв

Коментар

За караваната аз съм човека Само направи цена и да може да я регистрираме!

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                          За караваната аз съм човека Само направи цена и да може да я регистрираме!
                          Ииии м.... му. Изпревари ме. Ама като си дойде човека в България се надявам да може да ме ориентира. А иначе, ако може да закачи две и аз се кандидатирам. За регистрацията не ми е грижа (ама никаква даже). Между другото, ако bat_vanko се откаже имам интерес (е може някоя снимка поне де).
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Бат Ванко не си в прочел съобщението още. Та в общи линии какво му писах:
                            Караваната е без документи понеже ремъркетата в англия нямат документи. Мога да дам копие на талона на колата с която я довлача. Другото е че няма матраци вътре. Хладилник има но не е сложен. Няма котлони свалени са. В общи линии е само обзаведена както си е заводско но без уредите. Инак като цяло е мн по здрава от моята другата каравана. Трябва да проверя колко тежи по табелка понеже нямам Е категория. И ще трябва да й сложа светлини. Ще я снимам и кача снимките. Ако все още я искате ще я довлека. По принцип не ми се влачи каравана по цяла европа но ако я искате ще я докарам за да си избия пътя

Коментар

Колеги, днес получих лоша новина от бокса .Компресора е свален и има луфт в шлиците 1мм,казаха че няма да изкара много,аз им казах да го слагат пък колкото изкара,понеже слагането ще отнеме седмица понеже има и друг ремонт реших да се допитам тук.
                              Ще търся компресор в Англия но ако някой знае друго решение да казва докато компресора е свален ...

Коментар

Търси си друг работещ. Аз пък сега си търся редуциращия клапан при питата в предното табло (най-вероятно заради него е заминал компресора).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X