Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Митсубиши Делика - Спейс Гиър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Митсубиши Делика - Спейс Гиър

За последния въпрос -нищо му няма на захващането. Дори така се уравновесяват моментите. Въпреки че при реалните работни скорости на движение на окачването, те и не са големи.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

И на Тойота Хайлукс са така кръстосани амортисьорите.
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Ako разберем дали на всички с такова окачаване левият амортисьор е захванат назад, а десният напред, можем да предполагаме дали уравновесяват нещо по този начин.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Ako разберем дали на всички с такова окачаване левият амортисьор е захванат назад, а десният напред, можем да предполагаме дали уравновесяват нещо по този начин.
          На някогашния ми Черок XJ, който също беше на ресори отзад, също бяха кръстосани. Но съм виждал и други ресорни, на които не са.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

На пружинните 70ки също са един отпред, един отзад,но мисля десния е зад моста.

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
            Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
            Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
            Враца

Коментар

А на Грейт Уол пикапа са и двата зад моста .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка4601.jpg
Прегледи:1
Размер:134.5 КБ
ID:5734962
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

И на Паджеро 1 са обратно на тези на Деликата. Мисля, че просто е тъсене на място, а не някакво балансиране.

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                  На пружинните 70ки също са един отпред, един отзад,но мисля десния е зад моста.
                  На пружинните 7-ма серия, преди фейслифт са един отзад, един отпред задния мост. Фейслифта са двата от едната страна - пред моста.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                    На пружинните 7-ма серия, преди фейслифт са един отзад, един отпред задния мост. Фейслифта са двата от едната страна - пред моста.
                    Да така е, забравих.Дали е субективно не знам,но ми се струва,че кръглия фар имат по-големи ходове на окачването.
                    Последно редактирано от Паджеровод; 20-11-16, 19:59.
                    Враца

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      Да така е, забравих.Дали е субективно не знам,но ми се струва,че кръглия фар имат по-големи ходове на окачването.
                      Не е така. Като размери на окачването, фейслифта е с по-добри показатели а и на практика с по-добри ходове. Съвсем отделен е въпроса, че и окачването и преди и след фейслифт може да се доработи допълнително за отлични резултати.

Коментар

И на Паджеро 1 са обратно на тези на Деликата. Мисля, че просто е тъсене на място, а не някакво балансиране.
                        И на мене така ми се струва. Отляво са наблъскали регулатора на задните спирачки, и ама е тзад. От другата старана пък минава ауспуховата тръба, и ама е отпред.

Коментар

Според мен така се противодейства по-добре на стремежа на задния мост да се завърти около оста си.
                          Враца

Коментар

Според мен така се противодейства по-добре на стремежа на задния мост да се завърти около оста си.
                            Не знам.
                            Ако приемем че амортисьорите имат различно усилие на разпъване и свиване, да има някаква логика, да има противодействие и в двете посоки.
                            Но ако искаха да противодействат на завъртането, щяха да сложат стабилизиращи щанги.

Коментар

То всъщност няма значение на кое отпред на кое отзад. Като са различни, просто се търси симетрия. Моментите които действат на моста от съпротивлението на амортисьорите са малки - и без амортисьори все тая за усукването на моста. Основните сили и моменти на моста се поемат от щанги, а при ресорите от самите ресори( през скобите които ги свързват с моста).
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:JAE027.jpg
Прегледи:1
Размер:69.2 КБ
ID:5735069
                                Та, приказката беше за Деликата.
                                Туй чудо е едно L300. Тюнинговачът му споделя, че при потегляне се появявали вибрации в задния мост, и с тези допълнителни амове проблема се изчистил.
                                Очевидно е, че с тези трупчета под ресора, се получава голям усукващ момент, и ресора започва да се гъне.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X