Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sport 2,5 TDI - не пали при студен мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Sport 2,5 TDI - не пали при студен мотор

Колега, най-лесно е с пробната лампа - плюса на шината, минуса на маса, и някой да даде контакт. Ако лампата не свети а релето (шалтера) щрака, значи трябва да се разглоби "шалтера" и да се почистят контактните повърхности. Това паджерата често го правят... явно. Ако пък лампата свети при котакт - търсиш изгоряла/ли свещ/свещи.
    Успех!
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
      Колега, най-лесно е с пробната лампа - плюса на шината, минуса на маса, и някой да даде контакт. Ако лампата не свети а релето (шалтера) щрака, значи трябва да се разглоби "шалтера" и да се почистят контактните повърхности. Това паджерата често го правят... явно. Ако пък лампата свети при котакт - търсиш изгоряла/ли свещ/свещи.
      Успех!
      Благодаря, това също ще го имам в предвид.

Коментар

100 % са свещи , на един приятел така като застудя палеше доста трудно и като замерихме свещите бяха изгорели и 4-те. След смяната им джипката си палеше добре. Когато е било топло времето не му е направило впечатление защото си е палила джипката на компресия.
        П.П. Това не е възможно да струва смяната на 4 подгревни свещи 400 лв. Нещо са те изработили!

Весели празници
        Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
        Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

Коментар

Първоначално публикуван от dosseto Преглед на мнение
          100 % са свещи , на един приятел така като застудя палеше доста трудно и като замерихме свещите бяха изгорели и 4-те. След смяната им джипката си палеше добре. Когато е било топло времето не му е направило впечатление защото си е палила джипката на компресия.
          П.П. Това не е възможно да струва смяната на 4 подгревни свещи 400 лв. Нещо са те изработили!

Весели празници
          Съвсем си е възможно, за съжаление. В една от големите фирми за резервни части (не става дума за официален вносител на Мицубиши, а за една от тия фирми дето внасят "всичко") са ми обявявали цена за подгревни свещи на паджерото от скромните 82лв./бр.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от dosseto Преглед на мнение

Весели празници
            Да, за съжаление, цената беше горе-долу такава. Ремонта бе извършен в сервиз на мой познат, всичко е документирано, нЕма лъжа, нЕма измама...

Коментар

Провери да ли стига гориво може да я връща в резервоара докато въртиш на студен мотор пушек има ли отзад.
              Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
                ...пушек има ли отзад.
                Прочети първия пост по темата.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Прочети първия пост по темата.

ОК Прочетох

Коментар

Първоначално публикуван от Joint022 Преглед на мнение
                    Да, същото си го мисля и аз, видях в ръководството къде се намира релето и ще го прегледам, също така и свещите.

Предполагам спад има, но аз не го усещам. Акумулатора ми е читав и доста време подгрявах и въртях на стартер събота сутринта, преди да започне да умира.
                    В петък ще запретвам ръкави, до тогава ако ми трябва кола със спрейчето...
                    В прочем, някакви странични ефекти от този спрей?

Спрея за стартиране е всъщност етер, който се възпламенява при много по-ниска температура(съответно компресия) от нафтата.Ако впръснеш повече от него има голяма вероятност да счупиш бутало-затова го използвай в краен случай и впръсквай малко-ако не е достатъчно увеличавай умерено дозата.Освен това етерът е силно упойващо вещество.
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                      Спрея за стартиране е всъщност етер, който се възпламенява при много по-ниска температура(съответно компресия) от нафтата.Ако впръснеш повече от него има голяма вероятност да счупиш бутало-затова го използвай в краен случай и впръсквай малко-ако не е достатъчно увеличавай умерено дозата.Освен това етерът е силно упойващо вещество.
                      До този момент вече 3 пъти ми се налага на запалвам със спрей. Повече от 2 впръсквания не са правени. Предполагам, утре ще ми се наложи отново така да запаля.
                      Прибера ли се утре ще прегледам всичко по подгревната система.

Коментар

Колега, нещата за които сме ти писали се проверяват по-бързо от пръскането със спрея дето го правиш.
                        До сега щеше да се знае със сигурност....
                        Don't hunt IF you can't kill
                        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Аз залагам на въздух!
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                            Аз залагам на въздух!
                            Възможно е, но много малко вероятно. При въздух в системата проблемите почти никога не се изчерпват с трудното палене.

Коментар

Това с спрея не е много на добре мерни компресия дано е ок.

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
                                Колега, нещата за които сме ти писали се проверяват по-бързо от пръскането със спрея дето го правиш.
                                До сега щеше да се знае със сигурност....
                                Да така е, но само и единствено ако имах нужните инструменти. Имам една + отверка и един фазомер. С това разполагам в голЕмото село, утре се прибирам и преглеждам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X