Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sport 2,5 TDI - не пали при студен мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Sport 2,5 TDI - не пали при студен мотор

Здравейте.

Най-напред, Честито Рождество Христово!
    Сега към проблема:
    Жипа реши да ме остави и не желае да запали (разбирасе, не в последно време нашумелият смисъл на "запали"). В петък вечерта, след като почти цяла седмица не беше използван се качих в него, подгрях свещите, завъртях и запали, както винаги. Пъувахме 70км, до Трудовец, никакви проблеми. Неделя сутринта, качвам се, подгрявам, стартера върти здраво, но няма никой, въобще не иска да подкачи и да запали. От ауспуха излиза сив пушък, но не пали. Така си поиграх, почти докато падна акумулатора и все така безуспешно.
    Вечерта реших да повторя, вързахме другият джип, да подава ток, но пак, върти, върти, без да подпали.
    Реших, че от ниските температури е замръзнала нафтата, е да, но течността за чистачките (вода и веро, от лятото още) не беше замръзнала.
    Свещите да са се скапали, едновременно и 4-те (тук не съм сигурен доколко са ОК, защото сменихме и 4-те преди 3 зими). Но пък до този момент не съм имал проблем със запалването. Ако пък е палил на по-малко от 4 цилиндъра да се е усетило...?
    "Изтичах" до Shell и взех Старт спрей, пръснахме един път във филтъра, и запали веднага. След като загря го пробвах дали ще има проблем, нямаше. Събрахме се родата за вечеря, като се разотивахме, казвам се и пък същата работа, не желае да запали. Пак, Старт спрей и вкъщи.
    Днес преди да тръгна за София, същата мизерия, колкото и да не ми се искаше да пръскам пак с този спрей, нямаше начин...

Та, дайте някаква идея какво може да е. Не ми остана време да погледна свещите, какъв ток минава през тях, но това ще бъде 1-то което ще погледна като се прибера идните почивни дни.
    Какво друго може да бъде? И ако са пустите свещи, какви ще препоръчате? Мен доста ме плашат тези свещи, защото преди 2 години за смяната им + диагностика ми взеха почти 400лв, пари които сега нямам...
    Ще чакам за свежи идеи.

От: Sport 2,5 TDI - не пали при студен мотор

Свещи, реле за подгрева....
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Докато подгрява, усеща ли се спад на напрежението? Бушона здрав ли е?

Коментар

Не усещам спад. Понеже не видях специално бушон за подгрев, прегледах тези които са отпред в коша на мотора, там всички са ОК. Тези в салона не съм ги гледал...

П.п. Сега проверих бушоните, в салона също са наред, няма такъв за подгрев.
        Последно редактирано от Joint022; 26-12-11, 16:38.

Коментар

Колегата Джамбазов ти е дал верния отговор -свещи или реле за подгрева!
          Първо мерите дали на свещите отива ток и ако няма значи проблема е в релето или няма ток към него!
          Ако има ток на свещите проверявате колко са изгорели и ги сменяте!
          Успех в ремонта и приятно изкарване на празниците!
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Joint022 Преглед на мнение
            Не усещам спад. Понеже не видях специално бушон за подгрев, прегледах тези които са отпред в коша на мотора, там всички са ОК. Тези в салона не съм ги гледал...

П.п. Сега проверих бушоните, в салона също са наред, няма такъв за подгрев.

Няма как да няма. Там са едни 60-80Ампера. За конкретния модел къде е - не знам, но може и да не изглежда като стандартен бушон. На Пасата ми е като една ламарина в изолация закачена с две бурми в краищата.

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
              Колегата Джамбазов ти е дал верния отговор -свещи или реле за подгрева!
              Първо мерите дали на свещите отива ток и ако няма значи проблема е в релето или няма ток към него!
              Ако има ток на свещите проверявате колко са изгорели и ги сменяте!
              Успех в ремонта и приятно изкарване на празниците!
              Да, същото си го мисля и аз, видях в ръководството къде се намира релето и ще го прегледам, също така и свещите.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Няма как да няма...
              Предполагам спад има, но аз не го усещам. Акумулатора ми е читав и доста време подгрявах и въртях на стартер събота сутринта, преди да започне да умира.
              В петък ще запретвам ръкави, до тогава ако ми трябва кола със спрейчето...
              В прочем, някакви странични ефекти от този спрей?

Коментар

Да, същото си го мисля и аз, видях в ръководството къде се намира релето и ще го прегледам, също така и свещите.

Предполагам спад има, но аз не го усещам. Акумулатора ми е читав и доста време подгрявах и въртях на стартер събота сутринта, преди да започне да умира.
                В петък ще запретвам ръкави, до тогава ако ми трябва кола със спрейчето...
                В прочем, някакви странични ефекти от този спрей?

Това, че свети лампата за подгрева на таблото, въобще не значи, че стига ток до свещите!!!
                Аз съм си изкарал отделен светоидиот от шината. И с изненада установих, че греят поне 7 - 8 минути след запалване. Дори и на напълно загрял двигател, само да загасиш и палиш отново - пак греят поне минута.
                Защо - не знам, но си пали от четвърт и в големи студове.
                Това при Кията. При Пасата изчезва подгрева след запалване.

Коментар

Да, това че свети, не значи, че бачка.
                  Не ми остана време вчера, пък и беше Коледа да се ровичкам и да замеря свещите. Ще прегледам всичко както си му е реда в петък.
                  Идеята за светодиода ми харесва, мисля да я приложа и при мен. Как е вързано, просто към + на някоя от свещите ли?

Коментар

Да, това че свети, не значи, че бачка.
                    Не ми остана време вчера, пък и беше Коледа да се ровичкам и да замеря свещите. Ще прегледам всичко както си му е реда в петък.
                    Идеята за светодиода ми харесва, мисля да я приложа и при мен. Как е вързано, просто към + на някоя от свещите ли?
                    Колега имаш ли лампа за подгряване на таблото ли само щрака релето
                    Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Имам, да.

Коментар

Да.

Коментар

Имам, да.
                          Ако имаш изгоряла свещ като подгряваш лампата ще гасне веднага без интервал и релето веднага щракне
                          Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

Като решиш да подгряваш запали и някоя лампа вътре в купето . Ако свещите работят и дърпат ток ще го видиш. Честита Коледа!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                              Като решиш да подгряваш запали и някоя лампа вътре в купето . Ако свещите работят и дърпат ток ще го видиш. Честита Коледа!
                              Всичко в салона е със SMD диоди, при тях трудно се вижда спада...
                              Благодаря за съвета иначе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X