Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно Дискавъри TD5 на хоризонта !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още едно Дискавъри TD5 на хоризонта !

Здравейте колеги, отдавна не съм писал, но претърпях малко ремонт на дясното коляното след ски изпълнения и това ме възпрепятства. След смяната на съединител и маховик, скоростите влизат перфектно, но онова виене си остана, сега се чува само сутрин като се пали студена и опиташ да тръгнеш. Уж провериха помпите на съединителя и всичко е ОК, ама де да видим, ще му търсим косурите. Онзи ден ме возиха, тъй като още чичо доктор не ми дава да карам и след изкачване на един не толкова стръмен баир, светнаха трите лампи на таблото " светата тройца " , след спускането угаснаха, пак ще търся косурите му. И последно, "Умния" джанбаз беше залепил пепелника, стойката за чаши и чекмеджето за дребни вещи, та въпроса ми е дали тези три компонента са отделни от целият основен панел или се сменя целият панел имам предвид този който е около климатроника, CD-то и т.н. Поздрави и спорен ден !

Коментар

Първоначално публикуван от fantom 1982 Преглед на мнение
      И последно, "Умния" джанбаз беше залепил пепелника, стойката за чаши и чекмеджето за дребни вещи, та въпроса ми е дали тези три компонента са отделни от целият основен панел или се сменя целият панел имам предвид този който е около климатроника, CD-то и т.н. Поздрави и спорен ден !
      На отделен панел са, захванат с болтове отдолу към централната конзола. И са идентични с тези на по-късните Диско 1.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Отделен панел е.Обаче,за да стигнеш до " болтовете",трябва първо да издърпаш пепелника и чекмедженцето за дребни вещи.По 3 болта са зад всяко.След това,панела излиза лесно.При мен не работеха пружинките,които изхвърлят чекмедженцата.Чупят се опорите(пластмасови), където ляга късия край на пружинката и тя изкача от леглото.След лепене и моделиране на нови опори, и наместване на пружинките(еднакви са за ляво и дясно), всичко работи.Имах късмет, че всички пружинки си бяха наоколо.
        Последно редактирано от krasimir.n; 26-03-14, 17:03.

Коментар

Набрал смелост,след като си оправих пепелниците и поставките за чаши
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140328_093057.jpg
Прегледи:1
Размер:127.0 КБ
ID:5576242Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140328_093010.jpg
Размер:97.6 КБ
ID:5576241Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140404_102414.jpg
Размер:80.4 КБ
ID:5576239
          ,реших да продължа с централната конзола.
          Нямах подсветка на бутоните на климатроника и имаше напукване на пластмасата под касетофона.Поскръцваше от време на време и ме дразнеше.Та,започнах от панела с часовника:

Име:IMG_20140404_102534.jpg
Размер:116.3 КБ
ID:5576243
          щипките са горе и долу,подпъхват се две карти и се откопчат.

Име:IMG_20140404_102546.jpg
Размер:109.6 КБ
ID:5576248
          по същия начин,панела с бутоните

Име:IMG_20140404_104840.jpg
Размер:109.3 КБ
ID:5576249
          В нета, гледах един чичка,как с отверка подпъхва и вади панела на климатроника,щипките са доста сериозни(метални) и са отстрани.Обаче,на мен не ми хареса,как го беше одрал.Та затова предварително свалих двата панела на горните снимки.Така се отвори достъп до щипките на панела на климатроника и се извади безболезнено.

Име:IMG_20140404_105048.jpg
Размер:130.9 КБ
ID:5576250
          Продължих с централната конзола,исках да я сваля цялата за да се позалепи науканото около касетофона.Държи се на 6 видии.

Име:IMG_20140404_105159 11.jpg
Размер:98.4 КБ
ID:5576251
          като 2 от тях,са под лайсната,която е под радиото

Име:IMG_20140404_110010.jpg
Размер:110.4 КБ
ID:5576252
          другите две(по-къси са от другите) се хващат към таблото

Име:IMG_20140404_110414.jpg
Размер:76.8 КБ
ID:5576253
          панела на климатроника

Име:IMG_20140404_123920.jpg
Размер:143.4 КБ
ID:5576254
          изгорели няколко лампички

Име:IMG_20140404_123537.jpg
Размер:151.1 КБ
ID:5576256Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140404_123558.jpg
Размер:169.8 КБ
ID:5576255Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140404_123510.jpg
Размер:154.2 КБ
ID:5576257
          след подмяната всичко свети,както се полага.
          Майстора с лепенето на конзолата се справи добре,аз го подовърших,сложих тук,там уплътняваща лента и сглобих.
          От мерак да го видя сглобен забравих да снимам залепеното
          Сега съм доволен-всичко свети и не скърца...Да видим докога..

Пружинката на пепелника:
          Прикачени файлове

Коментар

Здравейте колеги, отдавна не съм писал искам да споделя мнение и един проблем.
            Мнението се отнася за "задължително" светещите 3 лампи по таблото, след смяна на доста нещо по ходовата част отпред, вече не светят, което ме озадачи, но съм доволен и всичко за сега си е ОК.
            Проблема ми е с предните прозорци както си работеха изведнъж спряха, смених вече три бушона но след второ - трето отваряне пак изгаря оправия няма. Предполагам окъсява някъде, но ако някой знае някакво място където обичайно си прави проблеми ще се радвам да ме насочи.

Поздрави,
            Антон

Коментар

Здравейте колеги,
              дойде време за нови гуминетки, след стандартното повдигане на Дискотеката, от 2 инча, се чудя кой размер да и сложа, 245/75 R16 или 235/85 R16. Това ми е дилемата, моля за съвет !

Поздрави !!!

Коментар

Един сантим височина или един сантим широчина.... Хамлетовски въпрос
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

265/75Р16. Това е размера. Иначе лифтването се обезмисля.
                  235 са тясни, а 245 са ниски и ще ти стой много ама много грозно.
                  LZ1AID

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
                    265/75Р16. Това е размера. Иначе лифтването се обезмисля.
                    235 са тясни, а 245 са ниски и ще ти стой много ама много грозно.
                    Здравей колега и много благодаря за добрият съвет.
                    След известно време четене и мерене, обух Диското с 265/75R16 112/119Q Wrangler DURATRAC, стои уникално !
                    ,само да споделя, че при пълен ляв / десен предните гуми опират леко отпред в подкалника, ще има малко перформанс и мисля, че ще стане добре. Снимки утре или уикенка.

Поздрави и пак благодаря на колегата alex_bg777 !!!

Коментар

Първоначално публикуван от fantom 1982 Преглед на мнение
                      Здравей колега и много благодаря за добрият съвет.
                      След известно време четене и мерене, обух Диското с 265/75R16 112/119Q Wrangler DURATRAC, стои уникално !
                      ,само да споделя, че при пълен ляв / десен предните гуми опират леко отпред в подкалника, ще има малко перформанс и мисля, че ще стане добре. Снимки утре или уикенка.

Поздрави и пак благодаря на колегата alex_bg777 !!!

Моля, пак заповядай.
                      По-скоро ти опират от вътрешната страна. Огледай пак. Лекува се с по 1 шайба 2мм на двата ограничителя. Поздрави
                      LZ1AID

Коментар

Това беше причината да взема 265/70/16, че и при мен опираше.
                        Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                        LZ2РSD

Коментар

Здравейте колеги, имам следните 2 проблем:

1 - ви проблем - Сутрин когато запаля Диското, при натискане на съединителят се чува едно виене, само когато е студен и после изчезва, но сега като застудя това виене не изчезва и е доста дразнещо, при всяко натискане на съединителя да ти вие. Споменаха ми за някаква май беше месингова втулка, заради която вие и , че това си е болка на Диско 2. Съединителят е сменян преди около 3000 км., но тази втулка не я смениха тъй като не била износена имам я в наличност.

2 - ри проблем - Става въпрос за загряването на Диското, като цяло не загряваше както трябва, сменихме термостата и нещата малко си дойдоха на мястото, но все още имам какво да се желае. 10 км.-15 км. градско примерно изобщо не си влиза в режим, а извън градско след около 10 км. със скорост от 110 км. - 120 км.

Моля за съвет !
                          Благодаря и спорен ден !

Коментар

ТД5 си загрява бавно, но 10-15 км градско е прекалено. При мен, както съм в момента с прясно сменена гарнитура на главата, сутрин минавам едни около 10 км и на половината път стрелката си е вече на средата. А топло почва да духа още като навлезе в скалата, което става след 3-4 минути в движение, като се има предвид, че първите три километра са ми само надолу, понеже живея на високо.
                            Втулката, ако е износена, по-скоро прихлопва, отколкото да вие. Виенето е по-скоро от лагера - какъв комплект съединител си сложил? Оригиналния лагер на Валео си изкарва пробега, но и той като го свалиш е бая сплескан, щото има една пластмасова опашка към вилката. Ако си сложил бритпартски лагер там не е ясно тая опашка от какъв "говнолин" е направена...
                            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                              ТД5 си загрява бавно, но 10-15 км градско е прекалено. При мен, както съм в момента с прясно сменена гарнитура на главата, сутрин минавам едни около 10 км и на половината път стрелката си е вече на средата. А топло почва да духа още като навлезе в скалата, което става след 3-4 минути в движение, като се има предвид, че първите три километра са ми само надолу, понеже живея на високо.
                              Втулката, ако е износена, по-скоро прихлопва, отколкото да вие. Виенето е по-скоро от лагера - какъв комплект съединител си сложил? Оригиналния лагер на Валео си изкарва пробега, но и той като го свалиш е бая сплескан, щото има една пластмасова опашка към вилката. Ако си сложил бритпартски лагер там не е ясно тая опашка от какъв "говнолин" е направена...
                              Здравей колега,
                              не знам дали има значение, но сложих печка Вебасто и не знам дали там не са объркали нещо при монтажа, че да не иска да ми загрява, ще търся причината.

Съединителят е на Валео, и е комплект, дискове лагери и тем подобни, единствено втулката не е сменена. Още при покупката от джанбазите правеше така, с една разлика , че тогава и скоростите не влизаха като хората, и там ще търся причината. тази седмица ще направя клипче на "виещото" Диско, че да чуеш как го боли !

Поздрави,
                              Антон

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X