Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за подгряващи свещи - Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за подгряващи свещи - Диско 1

Младеж, още няма пълнолетие

Коментар

На 200 тди смених свещите с Беру от Дару, след две години реших пак да ги сменя превантивно без да съм ги гледал как са. Две от тях бяха заминали. Пак ги смених с 4 нови на Беру. Означава че горе долу толкова им е живота.

Коментар

И аз си мислех че имам само една изгоряла свещ. След трудно запалване (на -10 до -25 градуса) и въртене над 2-3 пъти Диското ТД5 се тресе за около 10-20 секунди и пуши бяло. Поръчах си 4 свещи като пристигнаха се оказаха 2 различни марки, мисля че са купувани от падок. Днес се заех да сменя тази която е изгоряла мислех, че е само една а то се оказаха всички. Проблем при паленето не съм имал до -10 градуса, пали и без свещи. Ще допълня отговора си след като пробвам как пали на студен двигател.

Коментар

Аз питах коя е лампата защото никога не съм я виждал.
          И не е като таблото което колегата е дал е е старото на Диско 1.

Коментар

Като дам контакт на таблото светва жълта лампа със спирала, като угасне - паля. Знае ли някой, как се проверяват дали работят свещите на Тд-5
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Като дам контакт на таблото светва жълта лампа със спирала, като угасне - паля. Знае ли някой, как се проверяват дали работят свещите на Тд-5
              Би трябвало да се проверяват както на другите дизели - по удобно е като сте двама - вадиш свеща както си е с кабела,
              допираш резбата някъде на блока(но само резбата!), даваш на контакт и гледаш дали и колко грее.
              Дано съм помогнал. Поздрави
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Здравейте, не мога да сменя подгряващата свещ на първи цилиндър въпреки, че скъсих резбата за ел. захранването. Ако някой знае какъв е варианта - нека сподели. Благодаря предварително, пожелавам на всички Весели празници и безаварийно пътуване. Поздрави!

Коментар

Сваляш компресора на климатика и сменяш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X