Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за подгряващи свещи - Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за подгряващи свещи - Диско 1

Онзи ден проверявах свещите, защото Диското палеше малко трудно като застудя. Мислих, че са заминали 1-2, ама... Бяха заминали и четирите...
    Та сега ми предстои смяна на подгряващи свещи (те умните хора са казали, че това се прави по топлото, ама на ахмак глава краката патят... )
    Проверих в Мото пфое - 69 лв бройката... В Бош 60,30 лв...
    Радо ми каза, че в Дару имали някакви английски - по 32 лв...
    Аз бях решил, че са доста по-евтини, та отначало и тези в Дару ми се видяха скъпички...
    Въпросът ми е - някой сменял ли е свещи на Диско 1, знае ли дали има вариант да не се вземат свещи от по 30, 60 70... лв едната и все пак да не са някакви ментета?

По книжка ми дават свещи Bosch 0 250 202 040, тези на джипа бяха NGK, не им записах номера, защото не предполагах, че ще падне такова търсене...

В момента свещите ми изглеждат така
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

после някой да ми обяснява че рейндж ровъра имал скъпа подръжка-ngk за 18 лева.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Re: Въпрос за подгряващи свещи - Диско 1

Първоначално публикуван от Nightcrawler
      Онзи ден проверявах свещите, защото Диското палеше малко трудно като застудя. Мислих, че са заминали 1-2, ама... Бяха заминали и четирите...
      Та сега ми предстои смяна на подгряващи свещи (те умните хора са казали, че това се прави по топлото, ама на ахмак глава краката патят... )
      Проверих в Мото пфое - 69 лв бройката... В Бош 60,30 лв...
      Радо ми каза, че в Дару имали някакви английски - по 32 лв...
      Аз бях решил, че са доста по-евтини, та отначало и тези в Дару ми се видяха скъпички...
      Въпросът ми е - някой сменял ли е свещи на Диско 1, знае ли дали има вариант да не се вземат свещи от по 30, 60 70... лв едната и все пак да не са някакви ментета?

По книжка ми дават свещи Bosch 0 250 202 040, тези на джипа бяха NGK, не им записах номера, защото не предполагах, че ще падне такова търсене...

В момента свещите ми изглеждат така
      Колега,
      ако искаш мога да ти проверя за BERU, за тях ти гарантирам че са истински защото ги взимам от Германия
      LZ1HKW
      Реглаж на преден и заден мост
      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333
        Колега,
        ако искаш мога да ти проверя за BERU, за тях ти гарантирам че са истински защото ги взимам от Германия
        Ако не ти е проблем, провери, аз в събота ще съм в София. Благодаря.

Коментар

Колега,
          Ако не ти е проблем, провери, аз в събота ще съм в София. Благодаря.
          Ок, още утре ще ти проверя.
          Само сигурен ли си че това ти е номера на свещите?
          LZ1HKW
          Реглаж на преден и заден мост
          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Ок, още утре ще ти проверя.
            Само сигурен ли си че това ти е номера на свещите?
            Да, за номера съм сигурен - това дават в Haynes manual. В Мото пфое ми цитираха цената по VIN на колата, а в Бош по номера на свещите. Като гледам цените, става въпрос за еднакви свещи.

Коментар

Странно, що свещите за Диското са с тия цени.. Свещите на моя Дифендър (Td5) бяха по 30-тина лв. броя (4бр.) в Дару - Beru. Аз лично съм фен на Beru (и NGK).

Коментар

Yaro, той Радо провери в Дару - оттам са казали 32 лв за свещ, ама нямали 4 броя - английски свещи някакви.

А за тези BERU - проверих на сайта им това е което дават за 2,5 tdi... На мен ми изглежда доста по-различно от свещите, с които съм в момента - https://htftp.offroad-bulgaria.com/N...e/P1060344.jpg
                Вярно, че на снимка не може да се прецени точно, ама...

Засега съм най-склонен за тези от Дару, ама трябва да чакам...

За TD5 са с допълнително подгряване, нали?

Коментар

...За TD5 са с допълнително подгряване, нали?
                  Нямам идея какво значи това. Изглеждат почти като твоите. Бях приятно изненадан, че за толкова съвременен мотор свещите са толкова обикновени.

Коментар

Ами допълнително подгряване, тоест, свещта продължава да грее известно време и след като е запален двигателя. На моите токът към свещите се прекъсва или като се завърти стартера, или няколко секунди след изгасването на лампата на таблото.

Ето какво дават BERU за TD5 - http://www.beru.com/english/produkte...dreiphasen.php

Коментар

Беру, Бош, НЖК- слагай каквито дават по каталог и не се плаши.
                      Снимката на беру е принципна-има прекалено мн модели свещи за да ги снимат всяка по-отделно.
                      За дарувските свещи не знам нищо- ако искаш сложи и 3-броя и ще пали мн по-добре.Иначе ти си решаваш какво точно да сложиш(коя марка). От всички изброени, всички са еднакво добри, стига да не са ментета.
                      Виж на влади офертата.
                      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Не е лошо да си провериш електрониката, която упавлява свещите. За да изгорят и четирите има нещо гнило. Например - има схеми с 6 волтови свещи за по-бързо подгряване в началото и след това се включват през баластно съпротивление с цел да не прегреят за "допълнителното подгряване". Ако схемата се повреди и останат на 12 волта директно изгарят. Не знам обаче на вашите мотори има ли я тази схема на свързване

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
                          Не е лошо да си провериш електрониката, която упавлява свещите. За да изгорят и четирите има нещо гнило. Например - има схеми с 6 волтови свещи за по-бързо подгряване в началото и след това се включват през баластно съпротивление с цел да не прегреят за "допълнителното подгряване". Ако схемата се повреди и останат на 12 волта директно изгарят. Не знам обаче на вашите мотори има ли я тази схема на свързване
                          Проверил съм системата преди свещите - работи си перфектно. При мен не е така като описваш - на 12V си е, без допълнително подгряване.

Коментар

Аз моите ги смених с такива http://www.kanex.bg/shop/50fb95f890a...1c017cdfb44ba/ още лятото и нямам оплаквания.
                            Е вярно е, че миналата година цяла зима палех без свещи, което значи, че двигателя е харош, но по-добре си е със свещи.
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

В Дару вече трябва да е пристигнала новата пратка свещи, аз като ти казвах те бяха на митница - чакаха 6 свещи - вероятно еднакви.
                              Дадох ти телефоните ако искаш им се обади
                              Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                              LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                              Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X