Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

На леда с блокирана виско муфа няма какво друго да прави - ще върви. Да не забравиш да натиснеш копчето като слезеш на сухия асфалт
    На Т3 силикона е АК 100000 с вискозитет 100000cSt - ето сравнение: http://www.clearcoproducts.com/high_viscosity.html
    Последно редактирано от kekek; 29-01-13, 19:03.
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
      На леда с блокирана виско муфа няма какво друго да прави - ще върви. Да не забравиш да натиснеш копчето като слезеш на сухия асфалт
      На Т3 силикона е АК 100000 с вискозитет 100000cSt - ето сравнение: http://www.clearcoproducts.com/high_viscosity.html
      Привет.Със сигурност ще изключа муфата на кардана,не искам да срина нещо все пак съм положил труд.Забелязах друго обезпокоително нещо,лопа фланеца от към двигателя дето се захваща кардана.Фланеца с 6-те отвора ,по точно .Може ли инфо как се сменя,и какъв е лагера там,мога и аз да го разуча и да го сменя но не искам излишни инфекции.Относно силикона във виско муфите ,много ми прилича на този безцветния ,дето се използва за прозорци.Незнам аз си мисля че разликата между двата е вискозитета,и втвърдителя дето го слагат в монтажния .
      Последно редактирано от 6traka; 30-01-13, 16:56. Причина: грешка

Коментар

Щом хлопа фланеца,дали са останали зъби?
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Скоро ще минеш от темата за муфа в темата за раздатка
          Тази техника с копчето прави точно обратното на това да щади раздатката.

Коментар

Гадна работа,вероятно собствениците в Англия са го карали с блокирала виско муфа.Това ме навежда на мисълта че затова са махнали карданите,нали го купих без задвижване на задния мост.Като лопа имах предвид че мърда нагоре надолу,а самия луфт при въртене на ляво-дясно не ми се стори много голям.По моите разбирания е в нормите,около 2-2,5см ляво-дясно.Та това лопане нагоре -надолу ми заприлича на разбит лагер,на оста на изхода на раздатката.А зъби има ли не мога да гадая,но щом върти кардана и не прищраква при натоварване,да не викаме дявола дано да са добре.Имах подобен пролем с моята УАЗКА,бавните уж се включваха но на напън изхъркваха.Вече там със сигърност са липсвали зъби или са били изронени.Това с копчето го правя само в краен случай,ако преценя че ще закъсам само на предно-и то само в СНЯГ-КАЛ.Моля за още малко пояснения за това лопане ,нагоре надолу,не вярвам да няма лагер там да държи оста на фланеца или ако е здрав да има такъв луфт.Предполагам че има и семеринана самия корпус на раздатката,за сега не тече масло.Благодаря предварително.

Коментар

Прочети малко назад темата де, от този лагер на раздатката се тръгва с проблемите. Сега е момента да сменяш, после ще е повече. Новата раздатка е с подсилен лагер.

Коментар

Прочети малко назад темата де, от този лагер на раздатката се тръгва с проблемите. Сега е момента да сменяш, после ще е повече. Новата раздатка е с подсилен лагер.
                Мерси,значи имам шанс да спася положението.Новата раздатка искаш да кажеш друг по нов вариант на същата с по як лагер.А номер на лагера може ли да се изровим от някаде ,че да проверя тук там за цени.Скоро ще получа заплата и да действам че.......Питам това защото ако отида да кажа че искам този размер лагер за джип,ми цепят главата.А ако кажа че е за циркуляр излиза много по евтино.Тук в Севлиево имаме два специализирани магазина само за лагери и семеринги. П-п.Ясно ми че при разбит лагер там на това място се променя аксиалното положение на оста,от там и се отслабва зацепката вътре със зъбните колела.Наострят се изронват зъби итн.
                Последно редактирано от 6traka; 31-01-13, 18:46. Причина: П-п

Коментар

Хипоидни зъби. Дали луфт в тях е нормален?
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                    Хипоидни зъби. Дали луфт в тях е нормален?
                    Привет колега,не разбирам това значение и този вид зъбчатки.Може би не съм бил в час при преподаването на този урок,ако обичаш обясни по нашенски.Кво има в крайна сметка там де,прави ,наклонени червячни зъби.Започнах да се разочаровам,наистина.Искам само да изчезне този луф нагоре надолу,ше стане ли с новия лагер или не?Друго не мисля сега,като спре да подава въртеливо движение на заде тогава ще се вайкам. П-п.Толкова искахме такъв джип-купихме го ,исках такъв 4х4 направих го с мой кардан по моя технология ,сега върви на там пак да е 2х4. Хайде някой да ме зарадва
                    Последно редактирано от 6traka; 31-01-13, 19:40. Причина: П-п

Коментар

Луфт там не трябва да има...
                      Пробваи с лагери,но ако е наточило зъбите няма спасение...
                      Прикачени файлове
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Предполагам на снимката са въпросните зъбчатки за ЛАНДИ-Фрито.Така като гледам фланеца влиза в шлиците,лагера е още по назаде.Момент, лагерите стават два май единия по голям(вътрешния).Че то ще се наложи разглобяване на раздатка,не съм гледал скоро там но мисля че имаше капак на самия корпус дето е фланеца.Ако ли не си нямам на идея как ще извадя и сменя лагерите,дано малкия да остава на този капак,ако е такъв.

Коментар

Проблема е решен,разбития лагер е сменен.За информация на колегите на които им пристои същата смяна,е следната.Развива се голямата гайка която държи фланеца ,избива се назаде за да излезе от шлиците на оста.На тази ос е пиньона с хипоидните зъби,която придава задвижване към кардана.Следваща стъпка развиват се 5-те гайки държащи капачето с двата лагера+салника,изважда се пак назаде.Има водач с о пръстен който влиза плътно в раздатката(при изваждането протича масло,това само за инфо.)За щастие при мене хипоидните зъбчатки бяха непокътнати,смених само малкия заден лагер.Изчезнаха всякъкви луфтове .Лагерите са конусно ролкови,малкия е сразмер 32006.Имаго за 5 и 10лв.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр000 (6).jpg
Прегледи:1
Размер:82.3 КБ
ID:5453428

Коментар

Моята рециклирана муфа е на колата вече. Държи се точно както трябва. Явно инян е намерил вярната смес Мой приятел е с чисто нова виско муфа, скоро ще тествам как се държи и ще измерим с динамометричния ключ. От тези измишльотини с източената муфа не знам какъв е смисъла. В идеята с кардана има хляб, виждал съм познат с такова приспособление, което се зацепваше с електромагнит когато е нужно само /не бих си сложил такова/. Досега съм упътил 10тина колеги към инян, който да си призная наистина се е научил как да рециклира муфите Което не значи, че не трябва да ни обясни какво им прави. На мен не ми се занимаваше да обикалям майстори да избият муфата, не знам какъв беше проблема да изпратя целия кардан. Дали 20-30 лв повече за транспорт все тая. Пак казвам моята и вискомуфите на хората, които насочих към него преди моята работят перфектно. Съвет към хората, които трябва да демонтират муфата - по-добре прежалете лагера, отколкото да счупите ухото на кардана.
                            Здарвейте,от две години си карам фреето без кардани и муфа ,че ми скапа раздатката ,но днес ходих за риба и заваля проливен дъжд.Голямо буксуване беше,но се измакнах.Та по темата. Колега kekek,колко време отнема на инян да рециклира муфа,а това че пишеш че се държи както трябва,как да го рсазбирам.По назад в темата пише ,че може да се направи по олекотена или като оригиналната.Ти твоята как си я направил?

Коментар

Ами при навит докрай волан затягането е съвсем минимално, задната гума не провлачва изобщо - въобще леко се завива докрай. Според мен за да ти върши работа трябва да е близо до оригиналната. Моята 2 дни я прави, не знам само защо да не може да си пуснеш с куриера целия кардан и да не се занимаваш с разглобяване, което не е особено приятно.

Коментар

Благодаря кекек ,вчера се чухме с инян и скоро и аз ще съм с работеща муфа,но първо да си отделя карданите и пращтам за ремонт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X