Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпрос за вискомуфа на Freelander, и тест на вискомуфата

Така е колега, но форумът е точно за това - да споделяме мнение (офтопик)

Коментар

Колеги, понеже и аз страдам от вашите болежки постоянно и най-вече от липсата на финанси за отсраняване на поредния проблем... предлагам на вниманието ви един сайт за ландровърски часи на ниски цени. Не давам гаранция за невероятното им качество, но досега съм нямал проблеми, а съм пазарувал бая. Сега взех от там и раздатка и ще ви кажа в последствие, дали съм оцелил греда или не. Принципно доставка до България до 30кг. я дава 30 паунда, но това, което правя аз, имам регистрация в gabco.org, които карат до БГ за по 1паунд на кило. За поръчка над 50 паунда (елементарни за достигане, като се има предвид цените на частите) доставката в рамките на Англия е фри от този сайт... и после габко си ги кара до тук на тънките цени. Ако търсите евтин вариант, в този сайт всичко, което съм търсил е по-евтино от ибей. Почти всичко по Фрилендъра ми е от там и до сега имам една биалетка, която се строши след 2 месеца, но като ги гледам как са направени за тия джипки като цяло, не се очудвам, че се трошат често.

ето и сайта: http://www.island-4x4.co.uk/ (сори, ако някой друг вече го е постнал някъде във форумите и не съм видял)

Коментар

Колега, дай малко повече инфо за този сайт - пише, че цените са без ДДС, начисляват ли го при доставка или това което се вижда като цена на сайта това се плаща, за колко дни става доставката, по куриер до точен адрес ли е и т.н. Това което прочетох аз на сайта е, че за поръчки до 50 килограма, доставката е 16 паунда, което е съвсем приемливо според мен.
        2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
        2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
        2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Здравейте колеги!
          Скоро си купих Landrover Freelander 1.8 за жалост виксомуфата беше спекла или именно това силиконово масло.В момента е смъкнат преден и заден кардан.Бихте ли могли да ми кажете подлежи ли на ремонт и съответно-ако не от къде мога да купя нов?
          Благодаря предварително !!!

Съобщение от модератор:
          Моля, напишете си в профила от къде сте.
          Прочетохте ли това
          ...ЦЪК
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-04-12, 11:59.

Коментар

• Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
            Колега, дай малко повече инфо за този сайт - пише, че цените са без ДДС, начисляват ли го при доставка или това което се вижда като цена на сайта това се плаща, за колко дни става доставката, по куриер до точен адрес ли е и т.н. Това което прочетох аз на сайта е, че за поръчки до 50 килограма, доставката е 16 паунда, което е съвсем приемливо според мен.
            Значи на мен до сега винаги са ми взимали 30 паунда, но сега наистина виждам, че сме минали в графа 16 паунда Което е добре, но не винаги. Аз като си поръчах демпфера и болтовете, пратката беше 4 кила и платих на габко 8лв Е да... идва малко по-бавно, но за 20 кинта разлика е приемливо, да не говорим за повече(визирам момента, когато беше 30 паунда).
            Колкото до ДДС - когато напълниш "кошницата" и дадеш checkout, ти начислява и ддс преди да платиш. Така че на тези цени си добавяй както ги гледаш +20%, освен ако нямаш на коя фирма да ги прекараш(регистрирана под ДДС). Ако регистрираш фирма с ддс номер като потребител в сайта им, те я проверяват и окаже ли се ок, не ти начисляват ддс... после как се отразява на фирмата не знам, тъй като не ти издават фактура , а пак може да си платиш чрез кредитна/дебитна карта (препоръчително е чрез PayPal за най-сигурно).
            Иначе са точни от към доставка... случи се веднъж някви дребни неща да липсват в пратката, но се свързах с тях, казах им и ми ги пратиха веднага за тяхна сметка - бяха ги пропуснали нещо.
            Абе за скъпите части си е риск малко, щото аз обичам "око да види, рака да пипне" преди да плащам, но особено за коснсумативи си струва много... мен едно пълно обслужване ми струва без пари направо от там (филтри,ремъци и т.н. сравнено с тукашни цени) , а досега проблем не съм имал с тези неща. Ако и раздатката се окаже читава, ще черпя

Първоначално публикуван от alexandar69 Преглед на мнение
            Здравейте колеги!
            Скоро си купих Landrover Freelander 1.8 за жалост виксомуфата беше спекла или именно това силиконово масло.В момента е смъкнат преден и заден кардан.Бихте ли могли да ми кажете подлежи ли на ремонт и съответно-ако не от къде мога да купя нов?
            Благодаря предварително !!!
            Ако говориш за ново виско... назад в тази тема има безброй отговори по този въпрос. Но ще те олесня малко и ще ти кажа двата, които аз запомних, понеже и аз имам същия проблем.
            1. Има човек, който ги рециклира в София срещу 250лв. /ще го откриеш по коментарите нагоре/
            2. нова! - като вариантите са ти да дадеш безброй пари в Мото Фое или Дару или да си намериш в интернет и да се надяваш да е читава /може и рециклаж/ - най-евтиния вариант, който аз лично съм намерил за нова/даже пише и 12месеца гаранция/, е този http://www.island-4x4.co.uk/viscous-...0r-p-1403.html
            Ако говориш за кардани... в тоя сайт и това има на сравнително приемлива цена, имайки предвид останалия пазар, но там драмата с баланса му и аз още не съм си я изяснил. Някои колеги твърдят, че баланс не е нужен на нов кардан, но аз съм склонен да поспоря а очевидно не са много талантите, които да извършват тази услуга за фрилендъри, поради по-специфичния тип кардан.

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
            за колко дни става доставката, по куриер до точен адрес ли е и т.н.
            ...забравих да отговоря на този ти въпрос... Да, до точен адрес е доставката... в зависимост от това, дали всичко им е на склад. Доставката обикновено ми е около 2 седмици. Ако им се помолиш може и тракинг номер да ти дадат, но не е практика. Напоследък ми пращат и мейл и смс с инфо за пратката + тракинг... но не съм сигурен дали е защото вече ми ги пращат на UK-ски адрес (на габко) т.е. дали тази услуга не е само за пратки в рамките на UK.
            Последно редактирано от CarTest™; 18-04-12, 13:52.

Коментар

Сега да споделя и аз за моята муфа. Миналата година я дадох на колегата "inyan" за ремонт и той ми я направи, но я остави доста хлабава. Като я хванех с две ръце я превъртах. Съответно зимата в снега колата си буксуваше само с предните гуми, като задното не се задействаше. Скоро я свалих пак и му я дадох за донастройка. Човекът ми я донатегна, като дори ми смени двата висящи лагера, без да ми вземе пари! Сега съм в процес на изпитване, но не мога да не съм радостен от това, че се намери човек, който на поносима цена да ги рециклира тия вискомуфи и честно казано не знам защо някои колеги негодуват за това. Колко време се надявахме някой да им "хване цаката" и като се намери такъв, пак има недоволни. При положение, че най - евтин вариант за смяна на вискомуфа от И-бей е 250 паунда(без доставката) за рециклирана и то при положение, че им изпратиш твоята, или 900 лева за нова от Жоро от Ракитница, тук за 250 лева ти я правят колкото хлабава пожелаеш. Явно българинът си е хронично недоволен, но това е друга тема. Пак казвам, много съм доволен и благодарен на "inyan" за помощта. Поздрави и безаварийни на всички с Фрилендри.

Коментар

Колега, ти не си благодарен на инян за помощта. Ти си платил за свършената работа. Благодарен ли си в магазина за помощта, оказана ти от продавачката за направените покупки, тя иска ли пари накрая? Въпроса е принципен. Във форумите хората са си взаимно полезни - не срещу възнаграждение. Инче всички знаят къде е магазина. Да не си помислиш само от написаното от мен, че се опитвам да си правя сам ремонтите. Плащам си за всичко и все пак позицията ми е тази
                VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Може и така да се каже, Колега Кекек - не помощ, а услуга. Но мисля че това е най - добрата алтернатива за в момента. Естествено, че ако ти или някой друг знае как да ги оправя тези муфи и го сподели тук на всички, би било чудесно. Сигурен съм, че и това ще стане някой ден, но за сега това е решението. А който може да си позволи нова, предполагам няма да тръгне да си я оправя сам. Може би не си ме разбрал правилно - благодарен съм на "инян" за добре свършената работа на приемлива за мен цена. Естествено, че нямам нищо против да сподели каква е тайната, или да ги ремонтира безплатно. Аз също знам къде е магазина, но там е доста по - скъпо. Не подстрекавам никой към това какво да прави с личната си кола. Опитвам се да съм полезен с мнение относно ремонт на вискомуфа, извършен от въпросния колега. Мнението ми за извършения ремонт е положително и ако някой се чуди дали "инян" наистина ги ремoнтира - да, ремонтира ги успешно.

Коментар

...понеже аз съм нов във форума и до него ме доведе неволята, ще ви споделя моето мнение за полезността му. След изваждането на някакви неприлични (поне за мен) суми по моите ремонти, дойдох тук, за да намеря алтернативно и достъпно решение за поредния си проблем и се надявам, че съм го намерил. Естествено, ако бях намерил безплатно такова щеше да е супер, но това си е само мечта. Няма нищо безплатно, освен може би информацията, която получих тук(все още не ми е дошла сметка за това, което прочетох и научих, благодаря ). Според мен това си е и идеята на тия форуми - аз дойдох, прочетох, научих и намерих вариант, който без този форум едва ли щях да знам, че изобщо съществува. За мен форума си свърши работата на този етап - вече се свързах с колегата "инян" и нямам нищо против да си платя, ако ми реши проблема. После ще споделя как е минало при мен.
                    Съгласен съм и с колегата "кекек", че въпроса е принципен и тук е редно да се споделя как е отстранен или предотвратен даден проблем, за да може друг да не си изпати или, ако вече е изпатил, да знае как да се оправи. Но го има и другото... щом само един човек ги прави тия неща, значи не е толкова елементарно и явно само той е вложил достатъчно време, търпение и знания да разбие тази "загадка" как се прави това... и щом това му е професията, не виждам причина защо да не бъде възнаграден за усилията си. Това че не споделя тайната... еми ако я сподели, тогава няма да е единствения, който ще взима пари за това
                    cheers,

Коментар

Колегата дето ги ремонтира толкова разбира, че търсеше муфи за проба
                      Нямаше лошо да с инвестира някой лев във подредени като е решил да си изкарва хляба с това

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                        Колегата дето ги ремонтира толкова разбира, че търсеше муфи за проба
                        Нямаше лошо да с инвестира някой лев във подредени като е решил да си изкарва хляба с това
                        Само не разбрах защо си вечната опозиция??? Кои, какво, направи ти все го критикуваш. На какво те е яд???

Коментар

Я да видя на кого критикувам освен конкретната ситуация, ще ми посочиш ли поста, че аз не намирам......
                          Бъркаш и за вечната опозицията и за яда нещо, но както казах вече - покажи от какво си останал с това впечатление, та ако си прав да се извиня!

Коментар

• Виско на Фрийлендър

Здравейте! Ако имате започнало да запича виско на вашия Фрийлендър решението е намерено.Пробивате от двете страни виското с дрелка,изчаквате половин час да се изтече гела,той сам си излиза.Слагате гресиорка на едната дупка с такаламита напълвате с грес и затапвате с болтче от другата страна.Тествах го на моя и резултата е перфектен.В пълен завой на асвалт преплъзва достатъчно ,че да не тормози раздатката,а в офроуд не преплъзва )))

Коментар

• От: Виско на Фрийлендър

Такааа, първо на колегата с предходния пост - сигурен ли сте в ефективността на този метод, дали наистина виското сработва, и колко километра минахте след интервенцията? Защото това дето го написахте направо ме удари в асфалта...... Напишете с каква грес го напълнихте, как се държи от тогава какво се случва в движение.......
                              Сега на предходните - да си платиш за това че някой преди теб се е сетил и е вложил усилия за постигане на нещо си е съвсем в реда на нещата, не стига че човека се е научил, че е рискувал вероятно на принципа "опит грешка", не стига че взима 250 лв., което си е символично, сравнимо с парите за нова муфа, не стига че при рекламация помага безплатно, ами и на всичко отгоре ще го упрекваме че въртял бизнес. Върти щото може, знае как, а това навсякъде струва пари, особено когато има алтернативи като Мото Пфуууе или Дару Ка (у)р или списъка сайтове от Англия. Затова без да влизам в спорове, защото не го целя, предлагам да спрем с упреците и просто да споделяме опит за да си помагаме взаимно......
                              Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Нямаше да е лошо просто да споделяме опит за да си помагаме взаимно......
                                Но пък като можем да го споделяме срещу заплащане и вместо да помагаме да продаваме си е по-добре!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X